Front-end vs Back-end

682784

Hectopat
Makaleler
6
Sizce ileride hangisinin önü açık? Ben frontend düşünüyorum lakin ileride pek gerek kalmayacağı hakkında görüşler var. Backend hakkında pek bilgim yok hangi diller daha iyi olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kusura bakmayın ama çok saçma bir soru. 2Sini'de alanı farklı ve 2Sinin'de önü açık. İlla biri diye sorsalar Back-end derim.
Back-end önü açık olduğunu biliyorum. Front-end bana daha çok hitap ediyor lakin ileride web sitelerinde vs. genelde şablon kullanılacağı hakkında bazı şeyler gördüm konuyuda o yüzden açtım aslında.

Back-End önü açık olduğunu biliyorum. Front-End bana daha çok hitap ediyor lakin ileride web sitelerinde vs. genelde şablon kullanılacağı hakkında bazı şeyler gördüm konuyuda o yüzden açtım aslında.

Her gördüğün yazıyı gerçek sanma ağzı olan konuşuyor.
Sana front end hitap ediyorsa ona yönel.

Back-end önü açık olduğunu biliyorum. Front-end bana daha çok hitap ediyor lakin ileride web sitelerinde vs. genelde şablon kullanılacağı hakkında bazı şeyler gördüm konuyuda o yüzden açtım aslında.
Şuanda bile çoğu yerde şablon kullanılıp geçiliyor.
Yapmış olduğun sisteme bağlı. Kurumsal bir site tasarlıyorsan şansın 0.
Fakat kendine özgü işlevi olan şeylerde şablon kullanılmaz. En fazla UI kullanılır ki zaten öyle yapılıyor, frontend artık html ve css olmaktan ötede.
Şirkette React ile excalidraw.com benzeri(akıllı tahta app) bir sistem geliştirdim mesela. Kimse bunu şablon olarak sana sunmaz.

Ana soruya gelirsek, backend işlerin daha popüler olduğu aşikar. Frontend i sadece web olarak düşünmüyorum ben. Web, mobil, desktop app bunların hepsi aslında birer frontend.
Her ikisininde önü açık.

Şuanda bile çoğu yerde şablon kullanılıp geçiliyor.
Yapmış olduğun sisteme bağlı. Kurumsal bir site tasarlıyorsan şansın 0.
Fakat kendine özgü işlevi olan şeylerde şablon kullanılmaz. En fazla UI kullanılır ki zaten öyle yapılıyor, frontend artık html ve css olmaktan ötede.
Şirkette React ile excalidraw.com benzeri(akıllı tahta app) bir sistem geliştirdim mesela. Kimse bunu şablon olarak sana sunmaz.

Ana soruya gelirsek, backend işlerin daha popüler olduğu aşikar. Frontend i sadece web olarak düşünmüyorum ben. Web, mobil, desktop app bunların hepsi aslında birer frontend.
Her ikisininde önü açık.
Teşekkürler 😀

Şablonlar kendilerinden olusmayacak. Şablonları yapan geliştirici olursun sen de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı