Front-End'in geleceği ne olacak?

249873

Kilopat
İlanlara bakıyorum her ilana en az 300-500 kişi başvuruyor. Şu an ilan bulmakta çok zor.
İlanların neredeyse hepsinde en az 2 yıl deneyim demelerine rağmen önüne gelenin başvurduğunu düşünüyorum. (O kadar çok deneyim ve nitelik istiyorlar ki başvurmaya korkuyorum)

Acaba asgari ücrete gelecek zamdan dolayı mı ilanlar bu kadar durgun? Staj ilanlarına da baktım oralarda da gözüme çarpan ilan yoktu.

Bu işsizliğimin sonu ne olacak ya işim yokken hayattan keyif alamaz hale geldim her gün stres yaşıyorum. Başka alanlara yönelmeyi düşünüyorum ama severek yapabileceğim tek meslek bilgisayar, bilgi işlem + Front-End ileride de Back-End.

İlanlara bakıyorum her ilana en az 300-500 kişi başvuruyor. Şu an ilan bulmakta çok zor.
İlanların neredeyse hepsinde en az 2 yıl deneyim demelerine rağmen önüne gelenin başvurduğunu düşünüyorum. (O kadar çok deneyim ve nitelik istiyorlar ki başvurmaya korkuyorum)

Acaba asgari ücrete gelecek zamdan dolayı mı ilanlar bu kadar durgun? Staj ilanlarına da baktım oralarda da gözüme çarpan ilan yoktu.

Bu işsizliğimin sonu ne olacak ya işim yokken hayattan keyif alamaz hale geldim her gün stres yaşıyorum. Başka alanlara yönelmeyi düşünüyorum ama severek yapabileceğim tek meslek bilgisayar, bilgi işlem + Front-End ileride de Back-End.
Öncelikle Front-End ihtiyacı bitecek bir şey değil. Canını sıkmana, umutsuzluğa kapılmana gerek yok. Örnek vermek gerekirse bizim şirket bir yazılım şirketi. 4 tane backend developer çalışmasına rağmen front end developer çok fazla lazım oluyor fakat bütçe sıkıntılarından dolayı alamıyoruz. Onun yerine stajyer alınıyor, iş yaptırılıyor ve bırakılıyor.
Backend tarafında ise bir geliştirme, algoritma hazırlanıyor ve var olan bir sayfadan parçalar kopyalanıp sana menü oluşturabiliyor.
Müşterilere mockup hazırlanıp gönderiliyor fakat kendileri de hazır template istiyorlar çünkü frontend için ekstra para vermek yerine 15-20 dolar verip hazır template kullanalım diyorlar.
Frontend işi gerçekten şu an kurumsal hariç özel sektörde yapılamayacak bir iş. Kurumsal firmalara yönelmeni tavsiye ederim. Ekstradan JavaScript üzerinde kendini bolca geliştir, eğer hoşuna giderse de mobil olarak ReactNative üzerinden ilerleyerek JavaScript yazıp UI tasarlamaya devam edebilirsin (tabi backend işleriyle beraber).

Öncelikle Front-End ihtiyacı bitecek bir şey değil. Canını sıkmana, umutsuzluğa kapılmana gerek yok. Örnek vermek gerekirse bizim şirket bir yazılım şirketi. 4 tane backend developer çalışmasına rağmen front end developer çok fazla lazım oluyor fakat bütçe sıkıntılarından dolayı alamıyoruz. Onun yerine stajyer alınıyor, iş yaptırılıyor ve bırakılıyor.
Backend tarafında ise bir geliştirme, algoritma hazırlanıyor ve var olan bir sayfadan parçalar kopyalanıp sana menü oluşturabiliyor.
Müşterilere mockup hazırlanıp gönderiliyor fakat kendileri de hazır template istiyorlar çünkü frontend için ekstra para vermek yerine 15-20 dolar verip hazır template kullanalım diyorlar.
Frontend işi gerçekten şu an kurumsal hariç özel sektörde yapılamayacak bir iş. Kurumsal firmalara yönelmeni tavsiye ederim. Ekstradan JavaScript üzerinde kendini bolca geliştir, eğer hoşuna giderse de mobil olarak React Native üzerinden ilerleyerek JavaScript yazıp UI tasarlamaya devam edebilirsin (tabii backend işleriyle beraber).

Peki kullanılan teknolojiler hakkında ne düşünüyorsunuz. Her ilan da farklı teknolojiler ve özellikler aranıyor. Benim Front-End'de kendimden emin olmam için 7-8 ay okul harici çalışmam gerekti. Şimdi herkes Web'e yöneldiği için ortada kaldım sanki.

Front-End işine girdikten sonra da Back-End alanına yönelmek istiyordum. Node JS > Next JS > mango > MySQL falan vardı aklımda ama şu an çok işe ihtiyacım var.

Yukarıdaki yorumlara kesinlikle katılmıyorum. Eğer bir kebapçının web sitesini yapacaksan template kullanabilirsin ama şirketlerde işler öyle yürümüyor. Farklı işlevleri olan bir aplikasyon geliştirirken nereye template kullanıyorsun?
Front-end, web geliştiriciliği için en güzel başlangıç noktasıdır. Back-end veya full-stack olmak istesen bile mutlaka front-end ile başlaman lazım kariyerine. Çünkü kimse junior back-end veya özellikle full-stack geliştirici işe almaz. Front-end geliştirici olarak çalışırken kendini back-end'de geliştirerek istediğin şekilde yönlendirebilirsin web kariyerini.
Bu videonun tamamını izlemeni şiddetle tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Zaten yazılım geliştirme firmaları da hazır template kullanan front-end geliştiriciler arıyordu aynen arkadaşlar, back-end için de hazır yazılım indirip veritabanını bağlayabilen bulmaları yetiyor zaten siz şaka mısınız ya?

Front-end geliştirici arayan firma hazır template kullanan adamı işe alır mı veya aradığı bu olur mu sizce? Hazır template kullanan adam front-end geliştirici bile değildir ki zaten en başından. O hazır template kullanıp "site yaptım" diyenler sektörün değerini düşürdükçe düşürdü zaten bir de siz başlamayın yahu. Websitelerin 200₺'ye yapıldığını falan da düşünüyorsunuzdur siz şimdi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı