Frostpunk oyunudaki mantık ve grafik kullanım hatası

bertony

Hectopat
1628937948365.png

Toplam 7 saat oynamış birisi olarak bir inceleme yapmak istedim.
İlk önce oyunun grafik kartına bindirdiği yük sanki bir Warzone oynuyormuşsunuz gibi Full yüke çekiyor. Bu nasıl bir problem? :D
Neyin grafiği var oyunda?
Belkide bu hafta Steam'de ücretsiz denemeden oynadığım için oldu bilmiyorum.
Grafikleri en yüksekten-en düşüğe çekmeme rağmen halen 5600 XT ekran kartım Full yükte çalıştı. Bu nasıl bir oyun?
Oyunda bir işçi ile bir mühendis arasında hiçbir fark yok. 1 mühendis ile bir işçinin arasında hiçbir fark yok.
Atölyede araştırma yapması için 5 mühendisi fullüyorum 8 saatte araştırma yapıyor.
Tekrar araştırma yapınca 1 mühendisi çalıştıyorum aynı araştırma için gene 8 saatte çalışıyor.
Mantık hatası burada kafamı kurcalıyor.
7 saat boyunca tekrar tekrar ana senaryodan deniyorum deniyorum kovuluyorum.
Sonuç olarak arkadaşlar kimseye önermem boşa giden 7 saatim oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşçi ve mühendis arasında fark vardır. İşçiler insan yükü gereken işlerde çalışır. Bilgi gerektiren işlerde çalışamaz. Örneğin araştırma yapamaz, hastanede çalışamaz. Mühendisler iki farklı işte de çalışabilir. Oyunun başında bariz görülen bir şey işçi ve mühendis arasındaki fark. Yeterince odaklanırsan oyunu kazanırsın. Odaklanmamışsın.

Ve 2. dediğin doğru değil. Bütün mühendisleri doldurursan verimlilik artar. Wiki sayfasını okuyabilirsin.

Son düzenleme:
İşçi ve mühendis arasında fark vardır. İşçiler insan yükü gereken işlerde çalışır. Bilgi gerektiren işlerde çalışamaz. Örneğin araştırma yapamaz, hastanede çalışamaz. Mühendisler iki farklı işte de çalışabilir. Oyunun başında bariz görülen bir şey işçi ve mühendis arasındaki fark. Yeterince odaklanırsan oyunu kazanırsın. Odaklanmamışsın.

Ve 2. dediğin doğru değil. Bütün mühendisleri doldurursan verimlilik artar. Wiki sayfasını okuyabilirsin.

Evet görünürde öyle gözüküyor fakat işleyişte öyle değil.
Buda tekrar tekrar oyunu baştan başlamama sebep oluyor.

Oynadığım en iyi strateji oyunu diyebilirim. Ancak en büyük sorunu olayların belli zamanlarda birden patlak vermesiydi benim için. Ne kadar iyi gittiğiniz bir anlamı yok, belli bir günde bir isyan çıkıyor ve bütün şehrin içine ediyor.

Bir şey soracağım. Mesela yemekhanede 1 işçi çalıştırmakla 5 işçi çalıştırmak arasında fark var mı? yada atölyede

Eğer aç kalan insan sayısı çoksa eğer fulleyin hızlı düzeliyor ve oyunda açlıktan ölen insan sayısı azalıyor.Bunu test ettim onaylı.
Atölyede hiçbirşey değişmiyor anlamıyorum.Oyunun matematiksel hatası olabilir.
Ve bende sanki warzone oynuyormuşum gibi ekran kartım %100 de çalışıyor neden bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı