@My0neSS xıgmatek x-calibre 500w +80plus nasıldır? Üzermi beni? @Tolga Samet (belirttigim gibi sisteme herhangi bir yükseltme yapılmayacak)
@My0neSS xıgmatek x-calibre 500w +80plus nasıldır? Üzermi beni? @Tolga Samet (belirttigim gibi sisteme herhangi bir yükseltme yapılmayacak)
320 tl verip alicam PSU önemli sonuçta pc nin yanmasını istemem ;D
Xıgmatek x-calibre 500w +80plus kullandinmı?Korkmayın yanmaz. Kullandığım kadarıyla gayet kaliteli bir ürün. Tam yükte bile çok hafif bir sesi var.
Evet cümleler olmamış. Telefonla konuşuyordum o sırada bayağı karışıklıklar olmuş ama ben anladım ne demek istediğini ve benim hangi fikrime karşı çıkmak istediğini.Aynı sistemde 500W ya da 800W kullansanız dahi full kullanımda harcadığı elektrik -aynı verimlilikte olduğunu varsayın- ve elektrik faturasına yansıdığı değer değişmez. Her iki PSU da benzer elektriği çekerler. Yukarıda yazdıklarınızdan bu anlaşılıyor.
Evet cümleler olmamış. Telefonla konuşuyordum o sırada bayağı karışıklıklar olmuş ama ben anladım ne demek istediğini ve benim hangi fikrime karşı çıkmak istediğini.
500W enerji harcayan bir sistem varsayalım. İkimizde 2 adet PSU var biri 1000W %85 verimlilik biri 500W %85 verimlilik. Diyorsun ki zaten ikisini de aynı güçte kullanıyorsun neden 1000W olan fazla elektrik tüketsin. Bende hep böyle biliyordum ama elektrikçi arkadaş anlatmıştı o olayı uzun uzun karmaşıktı ama kısaca anlaşılacak şu. Yüksek W değeri sağlayabilen Supply'lar ve düşük W değeri sağlayan supply'lar kağıtta aynı yük üstünde çalışsa bile aslında testler yapıldığında biri 300 alırken diğeri 306 gibi rakamlar alıyormuş ve markadan markaya değişiklik gösteriyormuş.
PSU olayı elektriğe bağlı bir konu olduğundan pek ilgi alanım değil benim, işin profesyoneli anlatmıştı.
Gerçi çokta önemli bir olay gibi görünmese de çok fazla PC ile vakit geçiren biri için uzun vadede bir çok kez PSU parası ödemektir bu.
Hemde PSU'yu alırken ki bütçe sisteme orantılı olmalıdır. Gidip 400TL'lik PSU almanın bir anlamı yok böyle bir sisteme.
RTX2060'lı sistemlere bile Corsair VS650 tercih ediliyor.(320-360TL)
Tabi PSU seçerken ki önemli olaylar şunlar;
Harcanacak net güç hesaplanacak üstüne 12V kanalında verdiği gücü ekran kartı, işlemci gibi çok yüksek güç harcayan bileşenlerin OC ihtimali düşünülerek bir değer seçilecek. OVP, UVP, SCP, OPP, OCP gibi gerilim, akım, güç ve kısa devre korumaları kesinlikle olması şart şu 5'i.
Onun dışında sistemin tükketiği güçten fazlaysa ve dalgalanmalar da Peak Power'ı veya normal değeri yeterliyse hiç bir sıkıntı olmaz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.