FSP Hydro 600W 80+ R5 5600X sisteme yeterli olur mu?

Hocam 600W yeterli fakat şunu eklemek istiyorum bilgi paylaşımı açısından. 1. olarak yaptığınız hesap 700W çıkıyor arkadaşın bahsettiği PSU 600W. 2. olarak PSU'nun 600W olmasından ziyade 12v kanalından kaç Watt güç verebildiğidir. Gerekli sertifikalarla yani 80 Plus bronz Gold gibi detaylarla 12v kanalından geçen Watt artar.

Evet yeni fark ettim hahahaha :D 335W yine yeticektir her türlü 12v kanalından 550W verebiliyor PSU.

Hocam her türlü yetecektir o sisteme overclock yapsan bile yeter işlemci ekran kartı toplam 265W geriye kalan 435W hepsi anakarta gitmiyecek ya her türlü yeter.
600 watt ın 12 volt kanalından verdiği değer önemlidir ki bu değer 535 watt da olabilir çoğu 600 watta böyle 12 volt kanalından kaç amper verdiğine bakmak gerekir ayrıca sitemin yükte ve boşta çektiği watt farklıdır full yükte 200 watt çekmez boşta 200 watt çekiyor ?

600 Watt'ın 12 Volt kanalından verdiği değer önemlidir ki bu değer 535 Watt da olabilir çoğu 600 Watt'ta böyle 12 Volt kanalından kaç amper verdiğine bakmak gerekir ayrıca sitemin yükte ve boşta çektiği Watt farklıdır Full yükte 200 Watt çekmez boşta 200 Watt çekiyor?

Boşta 200W çekiyor diye bir şey demedim ben çekebilecek en fazla gücü yazdım oraya TDP değerini yani bir dahakine daha düzgün okuyun mesajlarımı bazı kartlar örnek veriyorum 150W TDP değerine rağmen FurMark gibi testlerde olduğundan daha fazla güç harcayabiliyor 150W üstüne çıkabiliyor.

aynı modeli ben de kullanıyorum speed series psu kasayı yan yatırınca tak tuk sesler çıkarıyor onun haricinde soğuk ve sessiz 600 watt modelini kendi 2600x gtx1650 super sistemimde kullanıyorum 500 de alsam olurdu ama fazla aldım ne olur ne olmaz

Giriş seviyesi bir anakart 35 ila 50 Watt tüketir. 5600X 65 Watt. 3060 Ti 200 Watt. FSP Hydro 600Watt 80 Plus PSU 12v kanalından 552 Watt güç verir. Sistem diğer bileşenlerle birlikte maximum 400Watt tüketecektir 600W PSU sisteminiz için yeterlidir fakat yine de ben tavsiyemi... https://www.itopya.com/xpg-pylon-650w-80-bronze-120mm-fanli-psu/
Bundan yana yapıyorum.

Boşta 200W çekiyor diye bir şey demedim ben çekebilecek en fazla gücü yazdım oraya TDP değerini yani bir dahakine daha düzgün okuyun mesajlarımı bazı kartlar örnek veriyorum 150W TDP değerine rağmen FurMark gibi testlerde olduğundan daha fazla güç harcayabiliyor 150W üstüne çıkabiliyor.
Sadece furmark testlerinde çekmiyor oyunlarda çözünürlük grafik yukseltince stock watt i aşıyor youtubede testleri var prize ölçer takıp test ediyorlar dış kasanın diğer bileşenlerin çektiği watt ı da hesaba katmak gerekir
Giriş seviyesi bir anakart 35 ila 50 Watt tüketir. 5600X 65 Watt. 3060 Ti 200 Watt. FSP Hydro 600Watt 80 Plus PSU 12v kanalından 552 Watt güç verir. Sistem diğer bileşenlerle birlikte maximum 400Watt tüketecektir 600W PSU sisteminiz için yeterlidir fakat yine de ben tavsiyemi... https://www.itopya.com/xpg-pylon-650w-80-bronze-120mm-fanli-psu/
Bundan yana yapıyorum.
Katılıyorum stock seviyede yeterli 650 watt en iyisi 👍

Sadece FurMark testlerinde çekmiyor oyunlarda çözünürlük grafik yukseltince stock Watt'i aşıyor YouTube'da testleri var prize ölçer takıp test ediyorlar dış kasanın diğer bileşenlerin çektiği Watt'ı da hesaba katmak gerekir.

Tamam benim dediğim şeylerin aynısını diyorusunuz şu an :D o kartın çekeceği Max W 220 falandır FSP 600W her türlü yeticektir yine.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı