FSP Hydro k Pro 750W ve RX 9070 XT uyumlu mu?

Acaba THH'den bir şey çıkar mı? @trustright hocam bilginiz var mıdır?

Hukuksal olarak yapacak bir şey yoksa ya da firma yanaşmazsa eğer en mantıklı tercih elinizdekini satıp 3*8pin bağlantıya sahip bir PSU satın almak olacaktır diye düşünüyorum.

Hocam THH'den önce firmaya bı mail atmak gerekli diye düşünüyorum. Fatura ve fotoğraf ile düzeltmesini istemelisiniz. Eğer yapmıyorlarsa THH yolu gözükür.

Firmayı aradım bütün 9070 xt olan oem paketlerde çoklayıcı kullandıklarını olumsuz bir dönüş almadıklarını söylediler. Yeni bir psu alacağım sanırım.

Firmayı aradım bütün 9070 xt olan oem paketlerde çoklayıcı kullandıklarını olumsuz bir dönüş almadıklarını söylediler. Yeni bir psu alacağım sanırım.
Burada 3 çıkış yerine 2 çıkış kullanılması bir çok sorun doğurabilir. Öncelikle her bir 8 pin çıkışı 150w güç değerine sahip. Bunlarla birlikte anakart da gerektiği durumlarda 75w gücü ekran kartına yönlendirebiliyor fakat bu güç yönlendirmesi özellikle CPU için gücün yetersiz verilerek BSOD'a sebep olmasına neden olabilecek potensiyele sahip. Bu potensiyel genelde PSU'nın sınır kapasitelerde olmasında görülebiliyor.

9070 xt kartına gelirsek normal çalışma şartlarında yaklaşık 300w güç çekişine sahip, fakat bu tam olarak doğru değil. Anlık yükselmelerle birlikte bu değer 400w-500w değerlere çkabiliyor. Zaten bu yüzden 2 girişli değil 3 girişli şekilde tasarlı.

Yani 2 giriş olması durumunda alabileceğin en fazla değer yaklaşık 300-350w oluyor. Bu oynadığın oyunlarda 100% GPU kullanıldığı durumlarda sürekli donmalarla karşılaşman ve 100% olmadığı durumda dahi FSR veya RT gibi GPU'nun fazladan güç çekmesine sebep olan özellikler yani bunları kulandığında donmalar ve BSOD dahi yaşaman mümkün.

Bunların yanı sıra daha da riskli olan kısmına gelelim. 2 giriş kullanılması ekran kartının 300w üzerinde değer istediğinde bu gücü 2 x8 pin üzerinden vermeye çalışmasına sebep olacak. Bu girişler bu kadar yüksek güç akımıı desteklemediği için her 300w üzeri güç kullanımı olduğunda yanma riskini doğuracak. Özellikle hazır sistem olduğunu varsayarsak firmalar her zaman hazır sistemlerde en başta PSU'dan ucuza kaçarak kâr elde etmeye çalışırlar, bu da çoklayıcının yaratabileceği riski katlayarak arttırıyor.

Yapabileceğin bir şey ekran kartı üreticisi ile iletişime geçerek bu kullanımın doğru olup olmadığını ve risk oluşturabileceğine dair bilgi istediğini sorman (Asus bu konuda risk almak istemeyeceğinden cevabı alman kolay olacaktır). Risk oluşturduğu gibi cevap gelirse bunu satıcıya iletip PSU değişimi yaparak bu riski ortadan kaldırmalarını aksi taktirde THH ile üretici mesajını ispat sunarak ayıplı ürün kapsamında tüm sistemin değişimini talep edeceğini belirtebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı