FSP Hydro PTM Pro 1200W 3499 TL'ye alınır mı?

Zaten W değerine bir şey söyleyen yok. W değeri ortaya katılmazsa dediğim modeller daha iyi modeller.

Yapabileceğin tek şey bu zaten. Burada değil de başka forumda olsan hakaret yerine küfür ederdin :D
Sen neyle neyi kıyasladığını bile bilmiyorsun. Bir sistem 850W güç yetmiyor diye açılmazken 1200W ile açılabilir. Bunlar temel gereksinim.
Yani birinde 12cm diğerinde 13.5cm fan var ya da birinde RGB var diğerinde yok değil.
Oraya öyle "Watt araya katılmazsa" deyip geçebileceğin bir durum değil bu.

Kışlık bot isteyen adama su geçirmesini katmazsan Nike fileli spor ayakkabı alabilirsin o daha kaliteli demek kadar saçma bir şey. Üstüne bir de hakaret etmeye çalışmak :D acınası bir durum.
 
@claswan yani arkadaşın dediği doğru. FSP zaten kaliteli bir ürün. Tamam diğerleri de kötü değil ama 1200 alacakken niye 850 alsın ki arkadaş? 1200 alacak bütçesi varmış zaten.

Hem yarin ne olacağı belirsiz. Bende bu şekil yeter diye 550W almıştım. 2 sene sonra ekran kartı değişti yetmedi. Yükseltmek zorunda kaldım zar zor eldekini sat yeni bul vs. en temizinden yüksek W alsın uğraşmasın bir daha.

Bakın 1 ay önce arkadaşım ROG STRIX lc 3090 Ti aldı elinde 850W Thor Platinum vardı en komik tarafı beli aralıklarla reset atmaları oldu ama halen forumda zorlaya zorlaya 3090 Ti karta 850W yeter diye yazanlar bbu kadar yorum yapıyorlar böyle konularda anlıyorlarmış gibi yorum yaparlar 850W PSU'nun yeterli olacağının kanaatini veriyorlar şu an 1000W kullanıyor sorunu halletmiş peki RTX 4090 kart almak isteyenler 1000W PSU yetecek mi acaba sitesinde önerilen PSU 1000W bazen firmalar kullanıcıyı şaşırtıp yanıltabiliyor.
 
Bakın 1 ay önce arkadaşım ROG STRIX lc 3090 Ti aldı elinde 850W Thor Platinum vardı en komik tarafı beli aralıklarla reset atmaları oldu ama halen forumda zorlaya zorlaya 3090 Ti karta 850W yeter diye yazanlar bbu kadar yorum yapıyorlar böyle konularda anlıyor mu 850W PSU'nun yeterli olacağının kanaatini veriyorlar şu an 1000W kullanıyor sorunu halletmiş peki RTX 4090 kart almak isteyenler1000W PSU yetecek mi acaba sitesinde önerilen PSU 1000W bazen firmalar kullanıcıyı şaşırtıp yanıltabiliyor.
4000 serisi beklenenden daha çok güç çekmiyor. Hatta ve hatta yeni 12VHPWR girişi gereksiz bile olmuş denebilir. Azınlıkta olan bazı kişiler giriş kısmında erime/yanma gözlemlemiş tabii ki PSU ve GPU normal bir şekilde çalışıyormuış. Bu erime/yanma olayı hem PSU çıkışında hem de GPU girişinde görülmüş.
Uzun lafın kısası Gen 5 çıkışlı PSU'lar için ben erken olduğunu ve gereksiz olduğunu düşünüyorum. Yeni PSU'ları beklemek ve almak anlamsız.
Geriye kaldık mı eski PSU'lar ile? Evet şimdi tercih yapmak gerek.
Yukarıda da yazdım. Yeni işlemcilerin güç tüketimi aşırı yüksek. Bunu ekran kartı ile birleştirince sıkıntıya girme riski var.

Yaptığım örnekte işlemci 250W, ekran kartı 450W görebiliyor. Fanlar ile 200W eklediğinde 900W kabaca bir tüketim değeri bence. Bunun Anakartı var, SSD'leri var, HDD'leri var, şerit ledi var, USB'den çalışabilecek ekipmanlar var. Riske girmemek adına şu devirde en az 1000W değerinde bir PSU gerekiyor. Tabii ki bu üst seviye bir sistem için. Düşük seviye sistem için bilgim yok. Bilgim olmayan konuda yorum yapmayı sevmem...
 
Merhaba arkadaşlar, inventus web sitesinde 29 Ekim cumhuriyet bayramı indiriminde FSP PTM Pro Platinum 1200W güç kaynağı 3.499 TL ve son olarak bu fiyata sizce alınır mı? Efsana cuma indiriminde bu fiyat bandında satılır mı? Normal 850W güç kaynakları bu fiyat bandında satılıyor.


Hocam merhaba aldınız mı güç kaynağını acaba
 

Geri
Yukarı