FSP Hyper 700W PSU'dan Ses Gelmesi

Slevinus

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar.

Foruma yeni üye oldum ve günlerdir aradığım sorunun cevabını bulabilmek için yazıyorum. Yaklaşık 3 sene önce aldığım FSP Hyper 700 watt 85+ güç kaynağımdan geçtiğimiz günlerde tiz bir ses başladı. Ses bilgisayar açıkken de kapalıyken devam ediyor ve kasa açıkken baş ağrısı bile yapabiliyor. Şimdi sorularım aşağıdakilerdir.

1. Bu sorun bilgisayarın her hangi bir parçasının yanmasına neden olabilir mi?
  2. PSU'nun arızalanması sonucunda ekran kartım da yanarsa ekran kartım garanti dışı kalır mı?
  3. Kullanmaya devam edeyim mi?
Sakınılan göze çöp batarmış ancak yeni aldığım ekran kartımı yakmak da istemiyorum. Sistemimde aşağıdadır.

Intel core i5 3330
Kingston 1333 MHz 8 gb DDR3 RAM
FSP Hyper 700 watt 85+ güç kaynağı
Asus r9 285 Strix 2GD5
2 adet thermalteke 80 mm LED fan
Dark freezer x90 CPU cooler.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimde 750w'lik Cooler Master'ın bir güç kaynağı var. İlk aldığım günden beri ses çıkartıyordu fakat ses yakınında olmadığım sürece rahatsızlık vermiyordu bende umursamadım yaklaşık 2 yıl oldu ve sistemim de herhangi bir sorun oluşmadı. Lakin sizden bayağı bi fazla ses çıkıyor olmalı ki baş ağrısı yapıyor yerinde olsam bir bilgisayarcıya yada bir elektrikçiye gösterirdim. Belki güç kaynağı patlayabilir ve bileşenlere zarar verebilir.

Kasa kapağı kapalıyken hiç bir sorun yok sese opak ama kapak açılınca çok yüksek değil ama bir süre sonra baş ağrıtıyor. Tek derdim garantili bileşenlerime zarar verirse garanti dışı kalır mı?

Bu gün fsp ile görüştüm. Her hangi bir sinyal dalgalanmasında ya da yanma/ arızalanma gibi durumlarda güç kaynağı üzerinde bulunan bir devrenin komponentlere giden elektriği doğrudan kestiğini söylediler. Dolayısıyla kullanmam da sakınca yokmuş. Normal bir durum da olabilirmiş.

Arkadaşlar sorunumla ilgili aldığım firma ve distributor ile görüştüm. 2 yıllık garantiniz bitti dediler. Akabinde FSP'ye mail attım telefonumu istediler. İstanbul şubesinden aradılar ve detaylı bilgi vererek, faturam dahi olmamasına rağmen göndermemi istediler. FSP'nin verdiği 5 yıllık garanti kapsamında değişim yaptılar. Çok ilgili bir firma. Müşterilerinin onlar için önemli olduğunu hissettiriyorlar. Böyle bir ilgiyi ilk defa gördüm. Sorun çözülmüştür. Konu kilit.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı