PSU'dan ses gelmesi

MTBlu

Hectopat
Sistemim
Ryzen 5 2600x İşlemci
Asus Dual GTX 1660Ti Ekran Kartı
G Skill 2x8 16 gb 3200Mhz ddr4 ram
Asus Tuf b450 plus gaming Anakart
Sharkoon TG5 kasa
XPG M2 256 GB SSD
WD 1TB Blue 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
THERMALTAKE Smart RGB 700W 80+ 120mm Fanlı PSU

Benzer konulara baktım fakat çözümü bulamadım. PSU ses çıkarıyor cızırtı gibi. Bazen oyunlara girerken bazen yükte değilken bile cızırtılı çalışıyor. Fanının da sesli çalıştığını da kulağımı dayadığımda rahatça anlayabiliyorum. Nedeni nedir? Nasıl hallolabilir. Bu arada kasa fanları da sesli çalışıyor gibi geliyor bana.

Sistemim
Ryzen 5 2600x İşlemci
Asus Dual GTX 1660Ti Ekran Kartı
G Skill 2x8 16 gb 3200Mhz ddr4 ram
Asus Tuf b450 plus gaming Anakart
Sharkoon TG5 kasa
XPG M2 256 GB SSD
WD 1TB Blue 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk
THERMALTAKE Smart RGB 700W 80+ 120mm Fanlı PSU

Benzer konulara baktım fakat çözümü bulamadım. PSU ses çıkarıyor cızırtı gibi. Bazen oyunlara girerken bazen yükte değilken bile cızırtılı çalışıyor. Fanının da sesli çalıştığını da kulağımı dayadığımda rahatça anlayabiliyorum. Nedeni nedir? Nasıl hallolabilir. Bu arada kasa fanları da sesli çalışıyor gibi geliyor bana.
Kasanın altından elinizle bastırdığınız da ses kesiliyor mu veya azalıyor mu?

Bahsedilen ses elektronik bir cızırtıysa o ses bobinlerden gelir zararı yoktur, önüne geçilemez. Mekanik bir ses ise bir yerlerde bir temassızlık ya da gevşek bir vida vardır.

Kasanın altından elinizle bastırdığınız da ses kesiliyor mu veya azalıyor mu?
Hayır şimdi farkettim beni rahatsız eden sesli çalışan fanı. Kasa fanlarıyla kıyasladığımda iki kat daha sesli nerdeyse. Ama yaklaştığımda bunu bariz bir şekilde farkediyorum
Bahsedilen ses elektronik bir cızırtıysa o ses bobinlerden gelir zararı yoktur, önüne geçilemez. Mekanik bir ses ise bir yerlerde bir temassızlık ya da gevşek bir vida vardır.
Cızırtı gibi gelen ses. Mekanik bir ses derken ne gibi oluyor o ?

Selamlar arkadaşlar Rampage RGB-850 850W 80 Plus Gold Sertifikalı RGB Ledli Full Moduler Power Supply marka model PSU aldım ve monte ettim. Kasaya sorunsuz bir şekilde monte ettim herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım ancak bilgisayari çalıştırdığımda PSU nun fanından sürtme şeklinde bir ses geliyor. PSU nun arkasında bulunan açma kapama anahtarının yan kısmından hafifçe bastırınca ses tamamen kesiliyor ya da kasayı yan yatırıp yere koyduğumda ses kesiliyor. Ne yapmam gerektiğini bilen varsa ve yardımcısı olursa sevinirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı