FSP Hyper +85 650W alarak abarttım mı?

Yakın zamanda R5 1600 alacağım. Şu sıralar RX 570-580'den yukarı çıkamayacağımı varsayarsak abartmış olmuyor muyum?
Arkadaşlarımdan birisi quad sisteme en iyisi olsun diye SS Strider 1200W almıştı, bence az bile bilgisayarın en pahalı parçası psu olmalıdır, 5000Tlye diken üstünde R7 2700 kullanacağıma G5400 kullanırım, en iyisini yapmışsın.

Bana göre ileriye dönük PSU her zaman iyidir. Bence mantıklı bir karar vermişsiniz.
Abartı bir durum yok. Bazı durumlarda üretilen 500W ve sertifikalı güç kaynaklarında bile sorun yaşayan kullanıcılar oldu. Sizin olay abartmak değil, işini sağlama almaktır. Bütçeniz müsait ve sizi zora sokmadıysa en güzelini yapmışsınız. Bir bilgisayarın en kaliteli bileşeni, kesinlikle PSU olmalıdır. PSU yüke girmediği için sessiz çalışacak ve kesinlikle ısınmayacaktır.
Abartmadınız, aksine güzel bir şey ileriki zamanlarda upgrade ederken power sıkıntısı çekmeyeceksiniz.
Sessiz çalışır:)
Fazla olmuş ama PSU yeni sistem alınca değişmesi gerekmeyen bir parça olacağı için mantıksız bir şey değil. 3-4 sene sonra sistem güncellerseniz ek bir PSU masrafı çıkmayacak öyle düşünün.
Arkadaşlarımdan birisi quad sisteme en iyisi olsun diye SS Strider 1200W almıştı, bence az bile bilgisayarın en pahalı parçası psu olmalıdır, 5000Tlye diken üstünde R7 2700 kullanacağıma G5400 kullanırım, en iyisini yapmışsın.
İşini sağlama almışsın abartı değil bu. İleriye dönük olmuş ayrıca güzel bir tercih yapmışsın.
Dediğiniz gibi ben de sağlam ve ileriye dönük olsun diye böyle bir karar vermiştim. Konuyu dışarıdan bir gözün yorumunu almak için açtım. Aynı fikirde olduğumuza sevindim, yorumlarınız için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı