Çözüldü FSP Hyper k Pro PSU kapalıyken RGB yanıp sönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crucify

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte A520M S2H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi PSU yaklaşık 12 saattir kapalı olmasına rağmen 1.5-2 dakika aralıklarla kasamdaki fanın RGB'si saniyelik olarak yanıp sönüyor. Bunun sebebi ne olabilir ve bilgisayarıma zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrardan merhaba, PSU 2 kere servise gitti ikinci gidişinde oradaki arkadaş aradı sağ olsun, sorunun kesinlikle PSU'da olmadığını ve elektrik tesisatıyla ilgili olabileceğini, topraklama-faz-nötr gibi terimler kullandı ve bunlardan dolayı sistemin şasi yapabileceğini söyledi, konuya pek hakim olmadığım için tam olarak ne söylediğini unuttum 🙂. Gerçekten de dediği gibiymiş, benim odamın tesisatında topraklamayla bir sorun varmış ve onu düzeltince bu konudaki sorun da çözülmüş oldu.
Kontrolcüye bağlıysa sorun ondan kaynaklanıyordur, ErP açıksa anakart gücü keser.
İşlemci fanında kontrolcü yok, kasa fanları doğrudan PSU’ya bağlı fakat işlemci fanı (videoda yanıp sönen) ve kule tipi soğutucunun bloğu çoklayıcı ile ARGB portuna bağlı. Açıkçası sorunu ben de anlayamadım PSU switch’i kapalı ama durum videoda gördüğünüz gibi.

Dosya Ekleri

• IMG_5173.jpeg
    IMG_5173.jpeg
    257,6 KB · Görüntüleme: 40
İlginç bir durum PSU'nun kapalı halde enerjisinin bu kadar zaman tükenmemesi garip, anahtar kapalıyken sistemi açma tuşuna basıp enerjisini bitirmeyi dener misin?
Onu da denedim, zaten sistemin tuşuna basmadan önce PSU’dan çok ince bir ses geliyor, açma tuşuna basınca kayboluyor ama ışık yanma olayı devam ediyor. Ayrıca dediğim gibi sorunun PSU’nun enerjisinin tükenmemesi olduğunu sanmıyorum. Bağlı olduğu prizi kapatınca ışık yanmıyor. Yani herhangi bir güç kaynağına bağlı değilken bir sorun yok.

PSU açıkken ışık yanma durumu olmadığını farkettim (sanırım ErP’den dolayı) fakat çıkardığı ufak cızırtı geceleri rahatsız ettiği için PSU’yu kapattığımda 2 dakika aralıklarla ışıklar yanmaya başlıyor. Tam tersi olması gerekmez miydi? 😅

Son düzenleme:
Onu da denedim, zaten sistemin tuşuna basmadan önce PSU'dan çok ince bir ses geliyor, açma tuşuna basınca kayboluyor ama ışık yanma olayı devam ediyor. Ayrıca dediğim gibi sorunun PSU'nun enerjisinin tükenmemesi olduğunu sanmıyorum. Bağlı olduğu prizi kapatınca ışık yanmıyor. Yani herhangi bir güç kaynağına bağlı değilken bir sorun yok.

PSU açıkken ışık yanma durumu olmadığını fark ettim (sanırım ErP'den dolayı) fakat çıkardığı ufak cızırtı geceleri rahatsız ettiği için PSU'yu kapattığımda 2 dakika aralıklarla ışıklar yanmaya başlıyor. Tam tersi olması gerekmez miydi? 😅

PSU açıkken ErP normal çalışıyor, kapatıldığında neden güç tamamıyla kesilmiyor ilginç olan kısım bu.

Sisteme harici enerji veren ne olabilir? USB ile çalışıp gücü dışarıdan alan bir cihaz var mı sistemde?

PSU açıkken ErP normal çalışıyor, kapatıldığında neden güç tamamıyla kesilmiyor ilginç olan kısım bu.

Sisteme harici enerji veren ne olabilir? USB ile çalışıp gücü dışarıdan alan bir cihaz var mı sistemde?
Yok hocam. Sisteme bağlı olup gücü dışarıdan alan sadece monitörler var onlarda biri HDMI diğer DP portuna bağlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı