Çözüldü FSP Hyper k Pro PSU kapalıyken RGB yanıp sönüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Crucify

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte A520M S2H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi PSU yaklaşık 12 saattir kapalı olmasına rağmen 1.5-2 dakika aralıklarla kasamdaki fanın RGB'si saniyelik olarak yanıp sönüyor. Bunun sebebi ne olabilir ve bilgisayarıma zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Tekrardan merhaba, PSU 2 kere servise gitti ikinci gidişinde oradaki arkadaş aradı sağ olsun, sorunun kesinlikle PSU'da olmadığını ve elektrik tesisatıyla ilgili olabileceğini, topraklama-faz-nötr gibi terimler kullandı ve bunlardan dolayı sistemin şasi yapabileceğini söyledi, konuya pek hakim olmadığım için tam olarak ne söylediğini unuttum 🙂. Gerçekten de dediği gibiymiş, benim odamın tesisatında topraklamayla bir sorun varmış ve onu düzeltince bu konudaki sorun da çözülmüş oldu.
Mecbur kalmadıkça beta BIOS'a güncellemeyin.

Ben bu sistemde PSU'da problem olduğunu düşünüyorum.

Bana da öyle geliyor. Ayrıca ekran kartı ile ilgili de bir problem yaşıyordum, sebebi yine PSU olabilir mi? Konu linki
Sanırım garantiye göndermem gerekecek. Aldığım yere durumu uzun uzun açıklamak yerine ne diyebilirim, yaşadığım sorunun teknik bir adı var mı? 😅

Tekrardan merhaba, PSU 2 kere servise gitti ikinci gidişinde oradaki arkadaş aradı sağ olsun, sorunun kesinlikle PSU'da olmadığını ve elektrik tesisatıyla ilgili olabileceğini, topraklama-faz-nötr gibi terimler kullandı ve bunlardan dolayı sistemin şasi yapabileceğini söyledi, konuya pek hakim olmadığım için tam olarak ne söylediğini unuttum 🙂. Gerçekten de dediği gibiymiş, benim odamın tesisatında topraklamayla bir sorun varmış ve onu düzeltince bu konudaki sorun da çözülmüş oldu.

Çözüm
Konunun başında sisteme dışarıdan enerji veren bir şey olabileceğini düşünmüştüm, ama topraklama hiç aklıma gelmedi, ev elektrik tesisatından anlarım, bu sorunu anlayamadım, belki topraklama görevini yapmıyordur, toprak kısmından kasaya faz veriyordur, o durumda da kasaya dokununca çarpması lazım ama neyse sorun çözülmüş önemli olan o, geçmiş olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı