FSP Windale 4 %10-%100 arasında 5 derece fark var

Queph

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, FSP windale 4 kullanıyorum. Bir şey dikkatimi çekti ve bunun üzerine test yaptım. CPU fanını sırasıyla %10'a ve %100'e sabitleyip 2 dakikalık Prime95 small ffts yaptım. Aralarında sadece 5-6 derece oynadı. Bu normal midir? Bir de oyun falan oynarken veya herhangi bir işlem yaptığımda (Chrome açmak, sekme değiştirmek, alttan uygulama açmak gibi) işlemci sıcaklığında sıçramalar oluyor mesela 56 dereceyken bir anda 66 dereceye çıkıp, geri düşüyor. Eskiden Ryzen 5 1600 kullanıyordum onda da böyle olmaya başlamıştı, Ryzen 5 2600'e geçiş yaptım yine aynı. Sizce sorun nedir?

Anakart: MSI B450M Bazooka (güncel BIOS)
CPU: Ryzen 5 2600 @4 GHz 1.3v
RAM: G.Skill 2x8GB 3200 MHz.
CPU fan: FSP windale 4

2 dakikada anlaşılması mümkün değil aslında, %10 a sabileyip 30 dk test yap %100 e sabitleyip 30 dakika test yap o zaman anlarsın.
Sıçramalar içinde, termal macun iyi sürüldü ve kaliteli mi ? Soğutucu blok düzgün oturuyor mu ?

Her soğutucu sonuçta bir thermal mass içeriyor. 45 dakika yapman lazım testi.
Boş vaktimde yapacağım. Termal macun yeni arctic mx-4 kullanıyorum. Normal oyunda felan kullanırken 62-63 dereceyi geçmiyor zaten. Yani iyi sürdüğümü düşünüyorum. Soğutucu blokta sallantı felan yok düzgünde duruyor. Cevaplarınız için teşekkürler.

Muhtemelen sende sahte ARCTIC MX4 kervanındasındır
Sorunun nedeni de bu olabilir, sonuçta sahte bir macun kullanılıyorsun ve içinde ne var onu bile bilmiyorsun, bildiğim tek bir şey var 3 tane 8 gramlık bitirdim, (sürekli topla sat yaptığım için) hepsi de sahteydi fakat yıllardır anlayamamışım, adamlar sahte yapmış ama çok dandikte değil

Sahte olduğunu düşünmüyorum, direk teknobiyotik üzerinden almıştım. Teknobiyotikte sahte satıyorsa vay halimize.

Sahte olduğunu düşünmüyorum, direk teknobiyotik üzerinden almıştım. Teknobiyotikte sahte satıyorsa vay halimize.
Teknobiyotik orjinal satıyor, hatta tek orası orjinal satıyor diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…