FSR 3.0 Lords of the Fallen'a geliyor

Farklı bir yazıymış o düzelttim. AFMF açık kapalı aynı olduğu için, pek fark yaratmaz gibi.
NVIDIA bile zor zarar getiriyor FG oyunlarını. AMD böyle devam ederse, her ay bir oyun getirme durumunda kalır. Daha uzun bile olabilir.

Vermez. Çok çok iyi çalışsa zaten bir atılım olur. Bu durumda cevap verecek bir olayı yok.

Ben anlamadım gitti. Daha resmi açıklama dahi yok ne zaman yapacak acaba. Yayılması zor da NVIDIA dağıtıyor maşallah.

NVIDIA VRAM kullanımını azaltan bir teknoloji için çalışıyordu. 4000 serisine çıkartırlar umarım. Verirlerse de yanıt bence bununla verirler.

Ben o teknolojinin 50 serisi ile gelebileceğini düşünüyorum.
40 serisinde olduğu gibi VRAM değerleri aynı olur. VRAM azaltma teknolojisi geçmeye bahane olur. NVIDIA bu beklenir.
Belki donanıma bağlı olacak bu, Belli olmaz.

Ben anlamadım gitti. Daha resmi açıklama dahi yok ne zaman yapacak acaba. Yayılması zor da NVIDIA dağıtıyor maşallah.

Hocam, yarın oyun yayıncısı güncelleme notunu paylaşırsa onu paylaşılar. 2 oyunu öyle yapmışlardı.

@Spyhis

Zaten Unreal Engine 5 oyunlarına doğudan FSR3 gelmesi için ortak çalışıyor AMD.

Son düzenleme:
Ben o teknolojinin 50 serisi ile gelebileceğini düşünüyorum.
40 serisinde olduğu gibi VRAM değerleri aynı olur. VRAM azaltma teknolojisi geçmeye bahane olur. NVIDIA bu beklenir.
Belki donanıma bağlı olacak bu, Belli olmaz.

Hocam, yarın oyun yayıncısı güncelleme notunu paylaşırsa onu paylaşılar. 2 oyunu öyle yapmışlardı.

@Spyhis

Zaten Unreal Engine 5 oyunlarına doğudan FSR3 gelmesi için ortak çalışıyor AMD.

Yani sadece FSR 3.0 gelecekse anlamı yok yani. Fgnin de gelmesi gerekiyordu.

@662040 bu arada bence de bahane olacak 1 yıl sonra zaten 5000 serisi çıkar o ara da belki DLSS 4'ü DLSS 3'ün gelişmiş hali ile sunarlar üstüne de VRAM azaltma teknolojisi eklerler.

Yani sadece FSR 3.0 gelecekse anlamı yok yani. Fgnin de gelmesi gerekiyordu.

@662040 bu arada bence de bahane olacak 1 yıl sonra zaten 5000 serisi çıkar o ara da belki DLSS 4'ü DLSS 3'ün gelişmiş hali ile sunarlar üstüne de VRAM azaltma teknolojisi eklerler.

FG uğraştırıcı.

Aynen öyle. Her şey donanım bazında oluyor bunu aynı şeklide yaparlar.
RTX 5000 geçme bahanesi. VRAM kullanımı azaltan XXX teknoloji.

@662040 yani onu yapacağına VRAM arttır bu kadar mı zor illaki zor duruma sokacak milleti.

Orası doğru ama şöyle düşünsek: Diyelim ki RTX 4060 Ti 12GB VRAM'a sahip. 12GB VRAM kullanan bir oyun, bu teknoloji sayesinde daha düşük VRAM kullanımı olacak belki. Diğer türlü, VRAM eklemek maliyeti artırabilir. Belki de bu teknoloji daha karlı bir çözüm sunar. Vram arttırmak yerine olan vramı düşürmek oyun kısmına ve tasarruf etmek bence en mantıklısı. rtx 40 serisi ile en çok sevdiğim olay daha az güç tüketimi oldu mesela. Bu beni belki yeni PSU almaktan geri koyacak.

@662040 vallahi NVIDIA alsam 280W tu şimdi 320W ancak AMD ne yapar belli değil.

@662040 bence kullanıcı bir şey kaybedecek bu teknoloji için.

Mesela şöyle düşün. RTX 4060 Ti 16 GB VRAM var ama bu 16 GB VRAM kullanan bir oyun iyi grafikli ama çıkana kadar RTX 4060 Ti piyasası kalmaz. Anlamı olmaz yani, o ekran kartı için 16 GB VRAM. Bazı durumlar istisna ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı