FSR 3 modları çoğalıyor!

Bu oyunu bir düzeltemediler ya performans açısından, nvidia kullanıyorum hocam şimdilik böyle devam o zaman

GTX 1650.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

40 fpsden fazla fark ve gerçekten fps farkı olarak güzel duruyor ancak bazı kullanıcılar özellikle düşük gpuya sahip olupda fg açanlar aslında oyunun akıcı olmadığını söylüyor. Sadece daha az pürüzsüz bir oyun deneyimine dönüşüyormuş. Bazı oyunlarda da var aslında bu durum. Dlss i açıyorsun fps 80 100 leri görüyor ancak oyunda bir akıcılık yok ama drop gibi kasma gibi bir olayda yok. Kısaca pürüzsüz bir oynanış var. Kullanıcılar burada da belirtirse iyi olur.

Bunun sebebi gecikme veya FSR ile olabilir hocam. Yani eğer temel FPS değeri düşükse geçikme sorunu yapabiliyor. DLSS 3'te de öyledir mesela. DLSS 3 açtığı halde halen düşük FPS alıyorsa gecikme ve daha soft bir oyun oynuyorlar.

Nasıl oyunlarda sistem gereksinimi veriliyorsa bunda da sistem gereksinimi verilmişti daha önce.

Yükseltme ve Çerçeve Oluşturma ile AMD FSR 3'ü kullanmak için Desteklenen ve Önerilen Donanım
AMDNVIDIA
Desteklenen:
AMD Radeon™ RX 5000 Serisi ve üzeri
Önerilen:
AMD Radeon™ RX 6000 Serisi ve üzeri
Desteklenen:
NVIDIA GeForce RTX™ 20 Serisi ve üzeri
Önerilen:
NVIDIA GeForce RTX™ 30 Serisi ve üzeri

YALNIZCA Yükseltme ile AMD FSR 3'ü kullanmak için Desteklenen ve Önerilen Donanım
AMDNVIDIA
Desteklenen:
AMD Radeon™ RX 590 ve üzeri
Önerilen:
AMD Radeon™ RX 5000 Serisi ve üzeri
Desteklenen:
NVIDIA GeForce® GTX 10 Serisi ve üzeri
Önerilen:
NVIDIA GeForce RTX™ 20 Serisi ve üzeri

Yani GTX 1000 serisi tabloda olmamasına rağmen bunu açıyorlar. Adamlar zaten tabloda bile önermemiş yani onu demek istiyorum.

Son düzenleme:

Lukefz'in modunu 2 oyununda denedim: The Last of Us ve Spider-Man: Miles Morales.

TLOU'da FPS'imi 30'a oyun içerisinden sabitledim, ardından mod ile 60 FPS'e sabitlendi. Akıcılıkta herhangi bir sorun yoktu, ancak görsel bozukluklar rahatsız etmese de mevcuttu.

Spider-Man'de rahatlıkla 80 FPS'leri görebiliyordum, bu yüzden FPS'im 160'lara çıktığında herhangi bir kusur gözükmüyordu ve akıcılık inanılmaz hissediliyordu. Gecikme yoktu.

Fakat yine de Spider-Man için de test ettim ve FPS'imi 30'a sabitledim ardından otomatik olarak 60'a yükseldi, mod sayesinde. 60 FPS akıcılığı vardı ama TLOU'daki gibi gecikme az değildi.

Bunun nedeni şu olabilir:

TLOU'da FPS'i oyunun içerisinden kilitledim çünkü FPS sınırlama seçeneği vardı.

Spider-Man'de ise FPS sınırlama seçeneği yoktu, bu yüzden RTSS, NVIDIA Control Panel ve V-Sync ile FPS sınırlamayı ayrı ayrı denedim, ancak fark etmedi. Görsel akıcılık tamamdı ama gecikme vardı.

Sonrasında FPS'yi kısıtlamadan 30 FPS'e düşmenin yolunu aradım. Bunun için grafikleri çok yükselttim ve tam olarak 30 FPS'e kadar düşürdüm. Sonra modu çalıştırdım ve 60 FPS'e yükseldi. Bu kez gecikme azdı. Yani, oyun içerisinde FPS sınırlama varsa oradan yapılmalı, aksi takdirde FPS sınırlandırılırsa gecikme değerleri sapabilir. Ancak bu düzelecektir diye düşünüyorum, basit bir sorun gibi görünüyor

Ayrıca, test eden kişiler, frametime değerini milisaniye cinsinden gösterirse, gecikme değerlerini anlayabiliriz. Çoğu kişi frametime göstergesini açıyor, ancak sadece grafik çizimi şeklinde gösteriyor. Burada görmemiz gereken şey: Milisaniye değeridir.

Örneğin, bir kişi 60 FPS'de Frametime'ı 16 milisaniye değerlerine ne kadar yakınsa, o kadar akıcıdır. Bu mod için, frametime ve FPS arasındaki tutarlılık önemli.

Hocam o tablo ilk çıktığından beri kafamı karıştırdı. Çoğu GTX kart tüm gereksinimleri mimari olarak karşılıyordu. Neden böyle bir tablo yapmışlar aklım almıyor.

Bu sorunları oyuna resmi destek gelince coğu kişi yaşamaz diye düşünüyorum. Mod olunca beraberinde değişik sorunları kabul ederek biz bunları uyguluyoruz. DLSS ve FSR gibi teknolojiler oyunlara zaten hep geç geldi. Bu yüzden beklemek istemeyen insanlar hata ve bazı sorunlar olsa dahi bunu kendi rızası ile uygulayabilir. Kimsenin kafasına silah dayayıp modu kullandırmıyor adamlar.

Hocam o tablo ilk çıktığından beri kafamı karıştırdı. Çoğu GTX kart tüm gereksinimleri mimari olarak karşılıyordu. Neden böyle bir tablo yapmışlar aklım almıyor.

Hocam aslında adamlar şünü demiyor bize. "Kardeşim tabloda en düşük RX 590 var ama RX 580 ekran kartı olan bu özellikten yararlanamaz demiyor" Yani, onlarda da açabilir ama üstte arkadaşın yaşadığı sorunları yaşayabilir atıyorum.

Yoksa coğu listede olmayan kartlarda bile çalışıyor bu. Adamlar Kare oluşturma için tabloya GTX 1000 serisini koymamış mesela. Demek ki bunlarda istenilen sonucu vermiyor.

Hocam donanımsal olarak kartın ne desteklemesi gerekiyor minimum FG için?

AMD tarafında: RX 5000 ve üzeri.

NVIDIA tarafında: RTX 2000 ve üzeri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…