FSR 3 modları çoğalıyor!

Yok direk FSR3'ün çalışma prensibinde görüntü ve UI'yi ayrı ayrı ele alıyor. Yani geliştirici oyuna FG uygulayıp UI'yi onun üstüne koyabiliyor. Ve bildiğim kadarıyla UI için de yine FG uygulayabiliyorlar akıcılığı gitmesin diye.

DLSS3 içinse durum farklı, direk UI dahil bütün görüntüye uyguluyor ve UI'nin sıkıntı yaratmaması içinse AI algoritması kullanıyor. Şimdilik bazı sıkıntıları var bu algoritmanın ama DLSS2 den biliyoruz ki zamanla bazı sağlam gelişmeler oldu, yani zamanla bu da rayına oturur herhalde.

Yok zaten FSR3'ün upscalin FSR2 den gelme olduğu SDK dan belli oluyor.

Hangi makaleden bahsettiğini bilmiyorum ama herhalde Avatardır. Dediğim gibi FSR açık kaynak kodlu olduğundan geliştiricilerin oyuna özel ince ayar çekmelerine olanak sağlıyor. Bir de bu AMD destekli bir oyundu o yüzden extra özen göstermişlerdir.

Bundan çok daha güzel bir örneği NMS Switch versiyonunda da görebilirsin örneğin. Geliştiriceler resmen FSR2'nin suyunu sıkmışlar. Ama işte adamlar resmen engine tasarlar gibi FSR2'nin üzerinde zaman harcamışlar. ->
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Geliştirciler veya mod geliştiricileri, bunu kendileri geliştirebildiği için ileride daha iyi sonuçlar olabilir diye düşünüyorum.

Beklemek kaldı geriye. Çok fazla kararlılık sorunları var. Ben FSR 3'ün FSR 2 gibi gözükmesini ilk başından beri 1-2 defa bahsettim ama bazı oyunlarda daha güzel gözüküyordu. Muhtemelen Kötü gözüken oyunun FSR 2 iyi gözüken oyunun FSR 2.2 olmasından kaynaklanıyor olabilir.

NativeAA kalitesi ve FSR 3'ün asıl kendi kalitesi. Oyunla bütün olmadan yine FSR 2 görüntüsü göreceğiz gibime geliyor.

Çünkü, FSR 2'yi açtığım zaman otlar aşırı parlak ve pırpır gibi bir etki yapıyor. Bu sorun DLSS 3 tarafında da oluyordu bir zamanlar. DLAA gelince görüntü üzerindeki efekt ve keskinlik artınca azaldı.

Oyunun daha iyi gözükmesi geliştiricilere kalmış artık.

FSR 3 FSR 2 üzerine zaten o yüzden.

Eğer oyunlar yapılırken UI ayrı olarak ele alınmadıysa mod geliştiricilerinin yapabileceği çok bir şey olmayabilir. Göreceğiz bakalım.

Ve evet, FSR2'yi benim için de kullanılmaz kılan kararlılık sorunları. Özellikle otlarda kabusa dönüşüyor ve şu ana kadar hiç bir oyunda kullanamadım.

Avatarı deneme fırsatım olmadı ama, görünüşe göre burada durum farklı.

LukeFz'in modu FSR2 upscaling kullanıyor.

Avatar FSR3 upscaling kullanıyor.

Şimdilik FSR 3 upscaling deneyimini bir tek avatar oyunu verebiliyor.

Yani resmi olarak gelen FSR 3 mod olarak gelen FSR 3'ten çok daha iyi olacaktır.

Geliştirici daha başka, oyuna mod yapan daha başka. Daha önceden DLSS 3 modu yapılan bir oyunun resmi geliştirici ekibi yanlış hatırlamıyor isem modun çok kararsız ve oyunlarda çökme gibi sorunlara yol açtığını söylüyordu.

Yani demek istediğim resmi olarak gelmesi en iyisi. Mod olarak ne kadar gelişebileceği ve görüntü kalitesinin ne kadar iyi olacağı modcunun bilgisine kalmış artık.

LukeFz'in modu FSR2 upscaling kullanıyor.

Avatar FSR3 upscaling kullanıyor.

Şimdilik FSR 3 upscaling deneyimini bir tek avatar oyunu verebiliyor.

Aynen. Bunu mod uyguladığın oyunlarda kod ekranı açılıyor ya oradan bile anlayabilirsin.

@Mugen_ avatarda pırpır yok ancak Cyberpunk'da haddi aşacak seviyede.

Doğrudur, malesef benim için FSR'ı kullanılmaz yapıyor.

İşin garibi yeni Native FSR3 modunda da sıkıntı var, yani upscaling değil de sıkıntı anti-aliasing'te gibi.

Umarım en kısa zamanda çözerler, FSR2 açmadan FSR3 açamadığından dolayı sıkıntı bir tık daha büyüdü çünkü.

İşte, DLAA gibi NativeAA'da önemli.

Birazdan denerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…