FSR 3 SDK (Yazılım geliştirme kiti) Sonunda yayınlandı!

662040

Hectopat
AMD, gamescom 2023 etkinliğinde FSR 3 hakkında detaylar vermişti. Hatta 2 tane FSR 3 güncellemesi alacak oyun hakkında detaylar almıştık.
O zamandan beri arasından süre geçti ve şu an 3 Tane oyun FSR 3 destekliyor. AMD bugün yayınladığı duyuru ile FSR 3'ün yazılım geliştirme kitini yayınladı!

SDK, oyun ve uygulama geliştiricilerinin oyunlarına, uygulamalarına, FSR 3 teknolojisi ve içinde bulundurduğu teknolojileri daha kolay entegre etmelerini sağlıyor.

Artık geriye FSR 3'ün oyunlara entegresi ve dağıtılması kaldı. Mod yapanlar ise ister ücretsiz ister ücretli bunları oyunlara en kısa sürede ekleyip kullanıcıların FSR 3 kullanmalarına büyük katkı sağlayabilirler.

FSR 3'ün genel durumu hakkında ben en son Avatar oyununa gelen FSR 3 sürümünün diğer 2 oyundan (Forspoken, Immortals of Aveum) gibi oyunlardan çok daha gelişmiş ve akıcı buldum.

AMD ekran kartlarında daha stabil ve dengeli çalıştığı bir gerçek bana kalırsa. En güzel özelliği ise çoğu ekran kartına destek vermesi ve coğu kullanıcının bundan belirli ekran kartları değil de birçok kişinin yararlanması çok güzel bir özellik.

Hali hazırda FSR 2 kullanan oyunlar FSR 3 özelliğine daha çok geçebilecek. Tabii bunlar geliştiricilerin iş yüküne ve takvimine göre uzayabilir.

Son düzenleme:
Cyberpunk 2077'ye hala çıkmadı 26 GB'lik bir güncelleme gelmesine rağmen gelmemişti herhalde bu SDK'den sonra gelir diye umut ediyorum bayağıdır bekliyorum.

Mod olarak çıkabilir yakında.

@Spyhis Hayırlı olsun hocam.

Cyberpunk 2077'ye hala çıkmadı 26 GB'lik bir güncelleme gelmesine rağmen gelmemişti herhalde bu SDK'den sonra gelir diye umut ediyorum bayağıdır bekliyorum.

Ocak ayında Starfield oyununa resmii olarak FSR 3 eklenecek. CP77'ye eklenmesi çok zaman almaz diye düşünüyorum hocam. Elbet gelecek.

Ayırca, Xbox Series X ve S desteği de var.

Modlar çıkıyor iyi güzelde genelde performansı etkilemiyor nedense düzgün entegre edemediklerini düşünüyorum.

Mod yapanlar bir oyun geliştiricisi kadar olamıyor hocam. Oyuna direkt enterge etmek ile mod arasında elbet sorun oluşması normal değil mi yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…