AMD, gamescom 2023 etkinliğinde FSR 3 hakkında detaylar vermişti. Hatta 2 tane FSR 3 güncellemesi alacak oyun hakkında detaylar almıştık.
O zamandan beri arasından süre geçti ve şu an 3 Tane oyun FSR 3 destekliyor. AMD bugün yayınladığı duyuru ile FSR 3'ün yazılım geliştirme kitini yayınladı!
SDK, oyun ve uygulama geliştiricilerinin oyunlarına, uygulamalarına, FSR 3 teknolojisi ve içinde bulundurduğu teknolojileri daha kolay entegre etmelerini sağlıyor.
Artık geriye FSR 3'ün oyunlara entegresi ve dağıtılması kaldı. Mod yapanlar ise ister ücretsiz ister ücretli bunları oyunlara en kısa sürede ekleyip kullanıcıların FSR 3 kullanmalarına büyük katkı sağlayabilirler.
FSR 3'ün genel durumu hakkında ben en son Avatar oyununa gelen FSR 3 sürümünün diğer 2 oyundan (Forspoken, Immortals of Aveum) gibi oyunlardan çok daha gelişmiş ve akıcı buldum.
AMD ekran kartlarında daha stabil ve dengeli çalıştığı bir gerçek bana kalırsa. En güzel özelliği ise çoğu ekran kartına destek vermesi ve coğu kullanıcının bundan belirli ekran kartları değil de birçok kişinin yararlanması çok güzel bir özellik.
halihazırda FSR 2 kullanan oyunlar FSR 3 özelliğine daha çok geçebilecek. Tabii bunlar geliştiricilerin iş yüküne ve takvimine göre uzayabilir.
Eki Görüntüle 2052905
Discover frame generation with AMD FidelityFX™ Super Resolution 3, and get the source code and documentation!