FSR 3 SDK (Yazılım geliştirme kiti) Sonunda yayınlandı!

AMD, gamescom 2023 etkinliğinde FSR 3 hakkında detaylar vermişti. Hatta 2 tane FSR 3 güncellemesi alacak oyun hakkında detaylar almıştık.
O zamandan beri arasından süre geçti ve şu an 3 Tane oyun FSR 3 destekliyor. AMD bugün yayınladığı duyuru ile FSR 3'ün yazılım geliştirme kitini yayınladı!

SDK, oyun ve uygulama geliştiricilerinin oyunlarına, uygulamalarına, FSR 3 teknolojisi ve içinde bulundurduğu teknolojileri daha kolay entegre etmelerini sağlıyor.

Artık geriye FSR 3'ün oyunlara entegresi ve dağıtılması kaldı. Mod yapanlar ise ister ücretsiz ister ücretli bunları oyunlara en kısa sürede ekleyip kullanıcıların FSR 3 kullanmalarına büyük katkı sağlayabilirler.

FSR 3'ün genel durumu hakkında ben en son Avatar oyununa gelen FSR 3 sürümünün diğer 2 oyundan (Forspoken, Immortals of Aveum) gibi oyunlardan çok daha gelişmiş ve akıcı buldum.

AMD ekran kartlarında daha stabil ve dengeli çalıştığı bir gerçek bana kalırsa. En güzel özelliği ise çoğu ekran kartına destek vermesi ve coğu kullanıcının bundan belirli ekran kartları değil de birçok kişinin yararlanması çok güzel bir özellik.

halihazırda FSR 2 kullanan oyunlar FSR 3 özelliğine daha çok geçebilecek. Tabii bunlar geliştiricilerin iş yüküne ve takvimine göre uzayabilir.

Eki Görüntüle 2052905

RDR2'ye gelsinde artık 4K akıcı bir şekilde tekrardan oynayalım hikayeyi

Yukarıdaki konunun altındaki yorumları kurcala başka bir konu daha göreceksin ondan sonra o konuya git onun yorumlarının altında adam 3 tane dosya indirme linki bırakıyor.

@662040 Hocam bu modlar oyuna sadece frame Generation'u mu ekliyor yoksa FSR3'ü de ekliyor mu?

FSR 3 aslında Frame Generation demek. Tabii upscale konusunda iyileştirmeler vardır ama direkt FSR 2 üzerinden açıldığı için nasıl bir tepki veriyor bilmiyorum.

İleride ayrı ayrı acabileceğimiz modlar çıkar.

FG + NativeAA ile oyun bayağı bir güzel gözükeceğini düşünüyorum.

Araştırdım hiçbir sonuç çıkmadı tabii bu gönderiyi buldum, DLL dosyalarını bulamadım hatta AMD'nin yayınladığı SDK dosyalarını karıştırdım içinde bu tarz DLL dosyaları yoktu sanırım açık kaynak kodlu olduğu için bizim yapmamız gerekiyor Onu'da ben bilmiyorum.

Hocam o konuya girince yorumlar kısmında bulunuyor. Farklı bir konunun Reddit sayfasını vermişler orada.

Sonra buradan indirebilirsin.

1702846029531.png

Bu Fsr 3 modları tam sürümde bedava olup oyun dosyasının içine at ve çalıştır şeklinde sıkıntı çıkarmadan çalışırsa mükemmel olur herhalde tam sürümde halledilir.

RDR2 demişken aklıma takıldı FSR 3 modu geldiğinde Online girmek sıkıntı çıkarır mı acaba çünkü direkt dosyayı değiştiriyoruz

Hiç belli olmaz hocam. RDR 2 Online oynamadığım için pek bilmiyorum. Risk vardır ama her zaman.

Bu FSR 3 modları tam sürümde bedava olup oyun dosyasının içine at ve çalıştır şeklinde sıkıntı çıkarmadan çalışırsa mükemmel olur herhalde tam sürümde halledilir.

DLSS 3 modu gibi açıp kapatsak güzel olur. Şimdi böyle yapım sürecinde olduğu için sorunlar çıkabiliyor hocam.

FSR 2 üzerinden açmak kötü oluyor. Çünkü NVIDIA'nın DLAA teknolojisi gibi olan NativeAA kısmını açamıyorsun. Açsan oyun daha net ve güzel gözükür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı