FSR 4.0 AI odaklı olacak

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
AI (yapay zeka) tabanlı kare oluşturma ve interpolasyon özelliklerini barındıracak.

FSR 4.0’ın öne çıkan özellikleri:
FSR 1.0 (2021): Mekansal Yükseltme
FSR 2.0 (2022): Zamansal Yükseltme
FSR 3.0 (2024): Zamansal Yükseltme ve Opsiyonel Kare Üretimi
FSR 4.0 (202X): AI tabanlı kare üretimi ve yükseltme

Anladığım kadarıyla yapay zeka destekli olmasına rağmen yine de eski GPU'ları destekleyecekmiş.

Kaynak:

XeSS'de donanım kullanıyor mesela. Intel kartı dışında AMD veya NVIDIA kartlarında XeSS açtığınız zaman donanım %'lerinin arttığını görürsünüz.

XeSS taraflı bir şey yapabilirler ama "Kare Oluşturma" tarfında nasıl bir yol izleyeceklerini çıkınca göreceğiz artık. Şu anda zaten sadece donanım desteği olan NVIDIA'da var çünkü Kare oluşturma karta özel.

Yine her kartı desteklerse eğer en güncel donanımlar bunun keyfini sürer gibi. Ben bu sefer 7000 ve üstünü destekleyeceklerini düşünüyorum.

XeSS'de donanım kullanıyor mesela. Intel kartı dışında AMD veya NVIDIA kartlarında XeSS açtığınız zaman donanım %'lerinin arttığını görürsünüz.

XeSS taraflı bir şey yapabilirler ama "Kare Oluşturma" tarfında nasıl bir yol izleyeceklerini çıkınca göreceğiz artık. Şu anda zaten sadece donanım desteği olan NVIDIA'da var çünkü Kare oluşturma karta özel.

Yine her kartı desteklerse eğer en güncel donanımlar bunun keyfini sürer gibi. Ben bu sefer 7000 ve üstünü destekleyeceklerini düşünüyorum.
İnşallah 6000 ve üzeri derler sadece.

AI (yapay zeka) tabanlı kare oluşturma ve interpolasyon özelliklerini barındıracak.

FSR 4.0’ın öne çıkan özellikleri:
FSR 1.0 (2021): Mekansal Yükseltme
FSR 2.0 (2022): Zamansal Yükseltme
FSR 3.0 (2024): Zamansal Yükseltme ve Opsiyonel Kare Üretimi
FSR 4.0 (202X): AI tabanlı kare üretimi ve yükseltme

Anladığım kadarıyla yapay zeka destekli olmasına rağmen yine de eski GPU'ları destekleyecekmiş.

Kaynak:
Yine başaramayacaklar. 😂

İnşallah 6000 ve üzeri derler sadece.

AMD bir de artık yüksek GPU üretmeyecekmiş bazı söylentilere göre. Belki bu duruma özel karta kilitleyebilirler FSR 4'ü ama bunlar tabii ki tahmin sonuçta.

Şu an nasıl her kart FSR 3'ü destekleyip eski kartların native FPS'si düşük olduğu için verilmli kullanamıyorlarsa FSR 3'ü, FSR 4'te içinde olan donanım gücüne göre belirli bir karta kadar destek verir. (Her kart desteklerse)

7000 Serisi ile birlikte yapay zeka çekirdeği koydular mesela. Bu durumda da aslında 7000 ve üstünü baz alacaklarını düşünüyorum ben yine.

XeSS'de donanım kullanıyor mesela

Intel ekran kartlarında donanımsal bir özellik kullanıyor, ancak diğer kartlarda yazılımsal olan kısmını kullanıyor.

AMD bir de artık yüksek GPU üretmeyecekmiş bazı söylentilere göre. Belki bu duruma özel karta kilitleyebilirler FSR 4'ü ama bunlar tabii ki tahmin sonuçta.

Şu an nasıl her kart FSR 3'ü destekleyip eski kartların native FPS'si düşük olduğu için verilmli kullanamıyorlarsa FSR 3'ü, FSR 4'te içinde olan donanım gücüne göre belirli bir karta kadar destek verir. (Her kart desteklerse)

7000 Serisi ile birlikte yapay zeka çekirdeği koydular mesela. Bu durumda da aslında 7000 ve üstünü baz alacaklarını düşünüyorum ben yine.
Hmm dediğin gibi evet top-end versus dan çekildiler. Orta ve giriş kartlar olcak yeni 8000 serisinde. Valla yinede en az 6000 serisine destek vermeleri uygun olur. 6000-7000 serisinde 5000 serileri de ve eskisi de destek gördüyse, yeni teknoloji en az 6000 i desteklemeli bence. Bakalım görücez. Bunlar sadece şimdilik düşünce ve fikirden ibaret. Ha birde şunu düşünüyorum, 8000 serisi dinlenme ve kart-teknoloji geliştirmesi olucak, 9000 serisinde de sağlam bir comeback gelebilir. Fırtına öncesi sessizlik başlayacak bende 8000 lerin çıkışı ile.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı