FSR 4.0 AI odaklı olacak

Ben 2-3 hafta öncesine kadar RX6600 kullanıyordum ve 1.5 yıllık RX6600 deneyimimde bir tek 2 ay önce Alan Wake 2 oynarken upscale kullanmak zorunda kalmıştım. Onda da normalde 17FPS alıyordum, FSR ile 30FPS alıp Lossless Scaling ile FPS'i 60'a çıkararak oynamıştım ve Lossless Scaling görüntüyü bozmazken FSR'ın bozduğunu çok fena hissetmiştim. Onun dışında dediğim gibi hiç kullanmamıştım. Geçen 4060TI'a geçince ilk defa DLSS kullanmaya başladım. Onda da dediğim gibi 3-4 oyun denedim. Bunlardan biri Last of Us'tı ve ghosting yapıyordu. Onu gördükten sonra ben de sizin gibi FG varsa onu açarım yoksa native çözünürlükten devam ederim kafasında ilerlemeye başladım.
Last of Us'ı ben de RTX 4060 TI 16 GB, 2K çözünürlükte Ultra ayarlarda DLSS kalitede bitirdim. Dediğiniz gibi ghosting ya da başka bir sorun yoktu. Sizin monitöre özgü bir sorun olabilir mi ya da çok mu inceliyorsunuz oyun oynarken.

Sadece 9070 serisi için gelecekmiş. Oğlum zaten piyasadan silinecek duruma gelmişsin böyle bir teknolojiyi en azından bir önceki nesile de getirmen lazım. Kim tercih eder senin kartını DLSS4 varken? Senin o kumar ekran kartını alacağıma gider NVIDIA alırım.

Sadece 9070 serisi için gelecekmiş. Oğlum zaten piyasadan silinecek duruma gelmişsin böyle bir teknolojiyi en azından bir önceki nesile de getirmen lazım. Kim tercih eder senin kartını DLSS4 varken? Senin o kumar ekran kartını alacağıma gider NVIDIA alırım.

Giriş orta segment yani en çok kullanılan ve alınan segmentlerde kim kimi yiyormuş görürsün ilerleyen dönemlerde. FSR 4 de gelecek ama durumu ne olur bilmiyorum, belki AFMF 3'te çıkarırlar X3 FPS üretse var ya uf. FrameGen teknolojisinde zaten AMD önde. Ayrıca sektörden silinmek ne demek ya?

Son düzenleyen: Moderatör:
Giriş orta segment yani en çok kullanılan ve alınan segmentlerde kim kimi yiyormuş görürsün ilerleyen dönemlerde. FSR 4 de gelecek ama durumu ne olur bilmiyorum, belki AFMF 3'te çıkarırlar X3 FPS üretse var ya uf. Framegen teknolojisinde zaten AMD önde. Ayrıca sektörden silinmek ne demek ya seni gidi NVIDIA fan boy?

Ne fanboyu oğlum 7800 XT sahibiyim ben boş konuşma şurada bir eleştiri yapıyoruz madem getirmiyorsunuz buna FSR4ü niye yapay zeka çekirdekleri koydunuz boş yere. 4000 serisi giriş orta segmen kartlar ekmek peynir gibi satılıyor hala Steam verilerine bak AMD'yi ilk 20'de bulamazsın.

Giriş orta segment yani en çok kullanılan ve alınan segmentlerde kim kimi yiyormuş görürsün ilerleyen dönemlerde. FSR 4 de gelecek ama durumu ne olur bilmiyorum, belki AFMF 3'te çıkarırlar X3 FPS üretse var ya uf. FrameGen teknolojisinde zaten AMD önde. Ayrıca sektörden silinmek ne demek ya?
Framegen teknolojisinde amd önde değil sadece sen DLSS3'ü deneyim etmemiş olduğun için öyle zannediyorsun.

4060 leş 4060 Ti da leş. İkisinin tek amacı DLSS3 ve FG satmak. 4060 Ti 16 GB ise güçsüz bir kart ama saçma sekilde 16 GB VRAM var. Satış politikası hep hem de fiyatını hak etmiyor. 3060 Ti bilr 4060'ı eziyor ki 4000'e göre eski nesil. He ayrıca DLSS ve FSR bir Upscaling teknolojisidir. FrameGen teknolojisi NVIDIA Frame Generation ve AMD AFMF'dir. Bu konuda AMD X2.5 FPS sağlıyor ayrıca %85-90 azaltılmış gecikme değeri sunuyor ve rakiplerine göre de fiyat avantajı yüksek. Çok detaylı bilmek gerekir. AMD'nin giris-orta segmentleri NVIDIA'dan çok satar. Çünkü NVIDIA hep pahalıdır. Ancak 7600 ve 4060 istisna. Tabii onlarda değişiyor da neyse. Ben boş konuşmam ayrıca. Bilmediğime bilmiyorum derim bildiğimide savunurum. Daha dalaşa girmek istemiyorum ama reeller böyle. NVIDIA kullanıcı dostu değil. Yeni seri çıktığı an direkt eski nesil desteği kesiyor. Ya da yavaş kesiyor veya direkt felç ediyor. AMD öyle değil. 1 sene öncesine kadar RX400-500 serisine destek veriyordu. Ancak onlara destek kesildi. 6000 serisi de üretimi durdu sanırım. Destek budur. Halende yeniliyorlar yazılım konusunda. AI Core'lar neden kondu bilmiyorum orasını mesela ve araştırmadımda çünkü vaktim yok.

4060 leş 4060 Ti da leş. İkisinin tek amacı DLSS3 ve fg satmak. 4060 Ti 16 GB ise güçsüz bir kart ama saçma sekilde 16 GB VRAM var. Satış politikası hep hem de fiyatını hak etmiyor. 3060 Ti bilr 4060'ı eziyor ki 4000'e göre eski nesil. He ayrıca DLSS ve FSR bir upscaling teknolojisidir. Framegen teknolojisi NVIDIA Frame Generation ve AMD AFMF'dir. Bu konuda AMD X2.5 FPS sağlıyor ayrıca %85-90 azaltılmış gecikme değeri sunuyor ve rakiplerine göre de fiyat avantajı yüksek. Çok detaylı bilmek gerekir. AMD'nin giris-orta segmentleri NVIDIA'dan çok satar. Çünkü NVIDIA hep pahalıdır. Ancak 7600 ve 4060 istisna. Tabii onlarda değişiyor da neyse. Ben boş konuşmam ayrıca. Bilmediğime bilmiyorum derim bildiğimide savunurum. Daha dalaşa girmek istemiyorum ama reeller böyle. NVIDIA kullanıcı dostu değil. Yeni seri çıktığı an direkt eski nesil desteği kesiyor. Ya da yavaş kesiyor veya direkt felç ediyor. AMD öyle değil. 1 sene öncesine kadar RX400-500 serisine destek veriyordu. Ancak onlara destek kesildi. 6000 serisi de üretimi durdu sanırım. Destek budur. Halende yeniliyorlar yazılım konusunda. AI Core'lar neden kondu bilmiyorum orasını mesela ve araştırmadımda çünkü vaktim yok.

Bana AMD'nin giriş ve orta segmentte NVIDIA'dan daha çok sattığına dair bir veri göster çünkü bunu iddia eden senden başka birisi görmedim. Nvidia pazarın %90'ına sahip

Son düzenleme:
Açıkçası FSR 4.0'ın donanımsal olmasını destekliyorum. FSR 3 ve Frame Gen zaten yazılımsal olarak yapılabilecek en iyi işi yapıyor bence. Daha fazlasını yapmak yazılım ile pek mümkün değildi. Ben oldukça memnunum FSR Frame Gen'den. Birçok insan da genel olarak memnun. Yazılım ile bile oldukça iyi yaptılar bence. AMD güzel destek veriyor. Şimdi hedeflerinin daha büyük teknolojiler olduğunu ve bunun için gereken şeyin donanım olduğunu da anlayabiliyorum.

Açıkçası FSR 4.0'ın donanımsal olmasını destekliyorum. FSR 3 ve Frame Gen zaten yazılımsal olarak yapılabilecek en iyi işi yapıyor bence. Daha fazlasını yapmak yazılım ile pek mümkün değildi. Ben oldukça memnunum FSR Frame Gen'den. Birçok insan da genel olarak memnun. Yazılım ile bile oldukça iyi yaptılar bence. AMD güzel destek veriyor. Şimdi hedeflerinin daha büyük teknolojiler olduğunu ve bunun için gereken şeyin donanım olduğunu da anlayabiliyorum.

Ben desteklemiyorum, şu an AMD kart kullanıyorum param olsun NVIDIA alacağım zaten kartım iyi olsa FSR falan dinlemem onlar ise donanımsal yaparak bizi hiç saymış oluyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı