FSR ne işe yarıyor?

oyuncu17

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Kafamı kurcalayan bir soru var. Şimdi ben bu aralar God of War ve Cyberpunk oynuyorum ve şu FSR denen şeyi bir deneyeyim dedim ama demez olaydım Tamam, FPS artırıyor ama oyunu çamur gibi yapıyor, pikselleştiriyor resmen. Şimdi ben bu olayı anlamadım. Ben oyunun görüntü kalitesini bozarak FPS artırmak istesem zaten girerim grafik ayarlarına, çözünürlüğü düşürürüm. E o zaman bu FSR ne işe yarıyor tam olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bildiğim oyunu 720p gibi çalıştırıp arka planda piksel oluşturarak 1080p gibi gösteriyor bu sayede FPS artışı oluyor.

DLSS piksel oluşturuyor, FSR oluşturmuyor. Tabii daha yeni olan FSR 4 modelinde sadece AMD kartlarda AI ile piksel oluşturabiliyor.

FSR 3.1 ve hatta FSR Frame Gen bile kullanabilir, GTX 1080 ise yapay zeka destekli olmadan Frame Gen'den en iyi sonuç aldığınız kart.

Cyberpunk'ta kalite modunda bile görüntü leş gibi, isteyen girip deneyebilir.

Cyberpunk ve God of War'da 2021'den kalma FSR 2 kullanılıyor. DLSS ise güncelleme almaya devam ediyor. Tabii yapay zeka ile piksel oluşturmasının avantajları çok büyük ama eski model kartlarda kullanamazsınız çünkü o yapay zeka çekirdeklerine sahip değilsiniz, aynı şey FSR 4 için de geçerli. Modlayıp kullanabileceğiniz en yüksek ve tatmin edici sonuçlar verecek olan FSR 3.1 sürümü.

Hayır 1080 FSR 3 destekliyor, ayrıca 3070 Ti de neden FSR kullanıyorsunuz DLSS kullanabilirsiniz.

Sonradan baktım, destekliyormuş. Evet benim bilgiler güncelliğini kaybetmiş anlaşılan.
Ayrıca ben kare oluşturma teknolojisi anlamında dedim, ben kullanıyorum ve iyi sonuç alıyorum diye. DLSS kullanıyorum yani.

FSR kısaca şu işi yapıyor. Oyunu FSR olmadan oynarken 2 milyon kareyi çiziyor diye düşünelim. FSR yi açtığınız zaman o 2 milyon kareyi 1.5 milyona düşürüyor. Aradaki 500 bin kareyi de diğer kareleri çeşitli algoritmalardan geçirerek tamamlıyor (örneğin yan yana 3x3 karelik bir alanda en ortadaki kareyi gerçekten çizmiyor da etrafındaki diğer 8 kareye göre yapay bir kare oluşturup onu oraya ekliyor. Böylece kare çizilirken gereken ışık, gölge gibi hesaplamaları yapmıyor). Sonuç olarak bu da ekran kartınıza daha az yük bindirip daha yüksek FPS almanızı sağlıyor. Ancak tam verimli olmayan modellerinde ya da ekran kartlarında bu yapay pikselleri diğerleriyle çok uyumlu yaratamıyor ve siz de bozulmuş bir görüntü görüyorsunuz.

Zaten DLSS nin iyi bir teknoloji olduğunu geçmiş mesajlarda söyledim benim bahsettiğim FSR nin gereksiz ve kötü bir teknoloji olmasi

Cyberpunk da fsr 3 var ve çok kötü çamur gibi

Zaten DLSS nin iyi bir teknoloji olduğunu geçmiş mesajlarda söyledim benim bahsettiğim FSR nin gereksiz ve kötü bir teknoloji olmasi
Ben sadece desteklemediği bilgisi aklımda kaldığı için öyle söylemiştim. İlk çıktığı zamanlar öyleydi galiba emin değilim. Yoksa sen haklısın zaten

Yani sadece görüntüyü bozarak FPS arttırıyor grafik ayarlarındaki çözünürlük düşürmeyle aynı işi yapiyor

Yani sadece görüntüyü bozarak FPS arttırıyor grafik ayarlarındaki çözünürlük düşürmeyle aynı işi yapiyor
Çözünürlüğü düşürdüğünüz zaman 2 milyondan 1.5 milyona doğrudan düşüyorsunuz. Ama FSR ya da DLSS ile o 500 bin kareyi yine çizdiriyorsunuz. Yani düzgün çalıştığı taktirde görüntüyü bozmuyor. Araları iyi doldurursa eğer siz yine nerdeyse aynı görüntüyü görmeye devam ediyorsunuz.

İşte sorun burda zaten bozduktan sonra o 500 bin kareyi cizemiyor bu teknoloji sadece bozuyor

Evet. FSR için bu durum böyle sanırım şu an özellikle eski kart & eski versiyonlarda ama yenilerinde iyi çalışıyor diye duymuştum. Tabi kullanmadığım için bi bilgim yok
Bende merak edip youtubeden AMD kartlardaki performansina baktim;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
videoda 13. Dakikada rx6600 le yapılmış bir test var ve sonuç rezalet

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…