FSR ne işe yarıyor?

oyuncu17

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Kafamı kurcalayan bir soru var. Şimdi ben bu aralar God of War ve Cyberpunk oynuyorum ve şu FSR denen şeyi bir deneyeyim dedim ama demez olaydım 😀 Tamam, FPS artırıyor ama oyunu çamur gibi yapıyor, pikselleştiriyor resmen. Şimdi ben bu olayı anlamadım. Ben oyunun görüntü kalitesini bozarak FPS artırmak istesem zaten girerim grafik ayarlarına, çözünürlüğü düşürürüm. E o zaman bu FSR ne işe yarıyor tam olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam benim oynadığım oyunda bir Frame Gen bir de upscale şeklinde FSR vardı belli ki upscaledan bahsediyorsunuz oradan qualty seçerseniz daha iyi olur ama sabit 60 FPS alıyorsanız önermem.

Çamur gibi olmuyor bence, tamam dokular çok az bulanıklaşıyor ama FPS bayağı artıyor, performansta vs kullanıyorsanız olabilir dengeliye alıp deneyin.

Çözünürlüğü düşürüp, kendi algoritmasıyla upscale ederek düşen çözünürlüğün yerini dolduruyor ya da doldurmaya çalışıyor. Görüntüyü iyice çöp etmemek adına en azından kalite ayarını kullanın, dengeli belki çekilebilir ama daha düşük seçenekler oyunu çöpe çeviriyor.

Çözünürlüğü düşürüp, kendi algoritmasıyla upscale ederek düşen çözünürlüğün yerini dolduruyor ya da doldurmaya çalışıyor. Görüntüyü iyice çöp etmemek adına en azından kalite ayarını kullanın, dengeli belki çekilebilir ama daha düşük seçenekler oyunu çöpe çeviriyor.
Cyberpunk ta kalite modunda bile görüntü leş gibi isteyen girip deneyebilir.
Çamur gibi olmuyor bence, tamam dokular çok az bulanıklaşıyor ama FPS bayağı artıyor, performansta vs kullanıyorsanız olabilir dengeliye alıp deneyin.
Cyberpunk kalite modunda bile etraftaki otlar eski tüplü televizyonda sinyal yokken gelen karıncalar gibi god of War da ise yine bozulma yüksek seviyede cyberpunk kadar olmasada üzgünüm ama FSR çöp gibi geldi bana asla bir DLSS olamaz

Cyberpunk ta kalite modunda bile görüntü leş gibi isteyen girip deneyebilir.

Cyberpunk kalite modunda bile etraftaki otlar eski tüplü televizyonda sinyal yokken gelen karıncalar gibi god of War da ise yine bozulma yüksek seviyede cyberpunk kadar olmasada üzgünüm ama FSR çöp gibi geldi bana asla bir DLSS olamaz
Hocam sistem nedir? Ben CP2077 de kalitede açıyorum, 110 FPS civarı çok net görüntü alıyorum.

Benim bildiğim oyunu 720p gibi çalıştırıp arka planda piksel oluşturarak 1080p gibi gösteriyor bu sayede FPS artışı oluyor.

Oyunu 720p gibi çalıştiriyor doğru ama 1080p gibi gösteremiyor 😀 yani çözünürlük düşürmeyi yeni bir özellik gibi sunmuş adamlar puhahaha.

Hocam sistem nedir? Ben CP2077 de kalitede açıyorum, 110 FPS civarı çok net görüntü alıyorum.

MSI GTX 1080 Gaming X
Ryzen 5 5500.
8x2 16 GB 3600 RAM.
Gigabyte A520 K2 anakart.

Oyunu 720p gibi çalıştiriyor doğru ama 1080p gibi gösteremiyor 😀 yani çözünürlük düşürmeyi yeni bir özellik gibi sunmuş adamlar puhahaha.

MSI GTX 1080 Gaming X
Ryzen 5 5500.
8x2 16 GB 3600 RAM.
Gigabyte A520 K2 anakart.

Ekran kartın NVIDIA ve dolayısıyla sadece FSR 1.0 kullanabiliyorsun diye biliyorum. FSR 1.0 grafik olarak 1080p de pek iyi sonuçlar vermiyor. 2K ve 4K da nasıl bilmiyorum. Ekran kartı GTX olduğu için DLSS de kullanamıyorsun. Yani senin sistemin için kare oluşturma teknolojileri pek verimli değil :) ben 3070 Ti ile çok iyi sonuçlar alıyorum mesela.

Ekran kartın NVIDIA ve dolayısıyla sadece FSR 1.0 kullanabiliyorsun diye biliyorum. FSR 1.0 grafik olarak 1080p de pek iyi sonuçlar vermiyor. 2K ve 4K da nasıl bilmiyorum. Ekran kartı GTX olduğu için DLSS de kullanamıyorsun. Yani senin sistemin için kare oluşturma teknolojileri pek verimli değil :) ben 3070 Ti ile çok iyi sonuçlar alıyorum mesela.

Hayır 1080 FSR 3 destekliyor, ayrıca 3070 Ti de neden FSR kullanıyorsunuz? DLSS kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı