FSR ve DLSS işlevi aynı mıdır?

FPS düşsün daha iyi :)
Oyunu 400P'ye alıyor :D

Çözünürlük işleme programıyla FPS düşmez, hali hazırda native çözünürlük var elimizde standart görüntü kalitesi için. 400P'ye alan bir ayarı yok, 1080P için en düşük 540P'den başlıyor.

Screenshot_4.jpg

Çözünürlük işleme programıyla FPS düşmez, halihazırda native çözünürlükte bunun için oynuyoruz. 400P'ye alan bir ayarı yok, 1080p için en düşük 540P'den başlıyor.

Eki Görüntüle 1318964

1 saattir dedimi anlıyor musun acaba? Yazdığım bütün kelimeler "FPS düşmesini tercih ederim" tarzı.

1 saattir dedimi anlıyor musun acaba? Yazdığım bütün kelimeler "FPS düşmesini tercih ederim" tarzı.

O zaman çözünürlük işleme programı kullanmazsın zor değil ki? Silah zoruyla açtırmıyorlar konuyu nereye bağlamaya çalıştığını anlamadım. Sen FPS düşmesini tercih edebilirsin ama o seni bağlar, ben bu konuyu okuyacak herkes için bilgi veriyorum. Sen de deneyebilirsin gereksiz mesajlar yazmak yerine.

İşlevi aynı ancak yöntemi farklı. FSR tamamen yazılımla çalışıyor. DLSS ise donanım destekli yapay zekayla. DLSS, FSR'a göre çok daha ileride. FSR'ın düşük çözünürlükte oynamaktan neredeyse farkı yok. AMD de donanım destekli yapay zekaya geçmeli.

Kartım üst düzey değil RX 550 kullanıyorum zaten üst düzel alabilsem AMD kullanmam :D

AMD kötülemendeki amaç ne? :D AMD son dönemde hem Ryzen işlemcilerle hem de RX 6000 serisi kartlarla oyunun kurallarını baştan yazdı. Gidip RX 550 kullanırsan yeaa abi param olsa AMD kullanmam dersin tabii.

Ek not: RX 550 , FSR ile gayet kaliteli işler çıkarabiliyor senin işlemcin kötüyse yapacak bir şey yok.

AMD kötülemendeki amaç ne? :D AMD son dönemde hem Ryzen işlemcilerle hem de RX 6000 serisi kartlarla oyunun kurallarını baştan yazdı. Gidip RX 550 kullanırsan yeaa abi param olsa AMD kullanmam dersin tabii.

Ek not: RX 550, FSR ile gayet kaliteli işler çıkarabiliyor senin işlemcin kötüyse yapacak bir şey yok.

Sanırım NVIDIA denen firmayı duymadın FSR'nin Ultra quality modu NVIDIA DLSS'ini görsel kalitesini geçemiyor oyunun kurallarınıda NVIDIA çoktan yazmıştı AMD sadece göz attı deyim sana ve işlemcimle ne alakası var acaba konun.

Mantıken aynı ama bu işi yapış şekilleri farklı NVIDIA RTX serisi kartlarda kullandığı tensor çekirdekleri sayesinde bu işi donanımsal olarak yapıyor, AMD ise yazılımsal olarak bu durumu çözmeye çalışmış ama bu işin kalitesi anlamında AMD maalesef her zaman olduğu gibi geride.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı