FSX için GTX 1070 sistem

Dr Seydan

Hectopat
Yer
Bulgaria
Daha fazla  
Meslek
Tıp Fakültesi
Herkese hayırlı forumlar arkadaşlar,

Hemen konuya girmek istiyorum. Öncelikle detaysal olarak bilgisayar hakkında bir bilgi birikimine sahip değilim lakin bir sistem topladım Microsoft Flight Simulator için bu oyun genelde GHz ağırlıklı çalışıyor. Kısaca sistemi yazmak istiyorum bu parçalar arasındaki uyum nasıldır acaba ?

Anakart :

MSI x99 xpower titanium

Veya;

Asus rog rampage v10

Ekran kartı :

MSI GTX 1070 gaming x 8 GB

İşlemci :

İntel core i7 4790k

Veya;

İntel core i7 6700k

Veya;

İntel core i7 6800k

RAM:

16 GB ( 2x 8 GB) DDR4 3200 MHz kingston hyper x predator

Soğutucu :

Coolermaster nepton 240m

Güç kaynağı :

Crossair professional series Ax 860w

Kasa olarak :

Coolermaster Master case pro 5

Dip not :

İşlemci olarak gerçekten kararsızım fakat O.C yapmayı düşünüyorum. İşlemciye GHz oranını arttırmak için nedense fsx GHz'ye öncelik veriyor bu sebepten ötürü ona uygun ve en iyi performansı verecek işlemciyi kullanmak istiyorum, sizce böyle bir sistem nasıl olur ?

Son düzenleyen: Moderatör:
'Ghz'ye önem veriyor' dan kastınız nedir anlamadım, çünkü bir işlemcinin gücünü belirleyen şey Ghz miktarı değildir. Örn; Fx 9590 - 5Ghz / i7 6950X 3Ghz . İkisinin adını yan yana yazmak bile 6950X'e hakaret olur. Yazdıklarından anladığım kadarıyla bütcen geniş, i7 6700k ile Gtx 1070 sistem toplayıp keyfine bakabilirsin.

Yazdığınız anakartlar işlemcilerle uyumsuz 6800k dışında. Birde 6800k yerine üstüne ekleyip 6850k tercih edersiniz 28 PCI exp. lane yerine 40 PCI exp. lane sahibi olur ilerde SLI yada M2 SSD falan alırsanız daha yüksek performans sahibi olursunuz. Net bir bütçe belirtirseniz diğer arkadaşlarla en uygun sistemi yazmada yardımcı olmaya çalışırız.

Yazdığınız anakartlar işlemcilerle uyumsuz 6800k dışında. Birde 6800k yerine üstüne ekleyip 6850k tercih edersiniz 28 PCI exp. lane yerine 40 PCI exp. lane sahibi olur ilerde SLI yada M2 SSD falan alırsanız daha yüksek performans sahibi olursunuz. Net bir bütçe belirtirseniz diğer arkadaşlarla en uygun sistemi yazmada yardımcı olmaya çalışırız.

Evet hocam anakart ile işlemci uyumsuzmuş onu yeni farkettim bende o halde konu içeriğini değiştireyim ben başka bir anakart ile , msi x99a godlike anakart ve işlemci olarakta i7 6800k sanırım bu ikisi uyumlu olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet hocam anakart ile işlemci uyumsuzmuş onu yeni farkettim bende o halde konu içeriğini değiştireyim ben başka bir anakart ile , msi x99a godlike anakart ve işlemci olarakta i7 6800k sanırım bu ikisi uyumlu olur

Evet o dediklerin uyumlu fakat şöyle bir tavsiyede bulunabilirim; X99A GODLIKE yerine SLI Plus modelini tercih edebilirsin, GODLIKE sadece görsel olarak şişirme fiyatlı, burdan ettiğin tasarrufla işlemciyi de 6800K yerine 6850K yapasın çok daha yüksek performans alırsın.

Evet o dediklerin uyumlu fakat şöyle bir tavsiyede bulunabilirim; X99A GODLIKE yerine SLI Plus modelini tercih edebilirsin, GODLIKE sadece görsel olarak şişirme fiyatlı, burdan ettiğin tasarrufla işlemciyi de 6800K yerine 6850K yapasın çok daha yüksek performans alırsın.

Rica eder isem SLI Plus modeline ait bir örnek gösterebilirmisiniz hocam ? Çünkü çok fazla bilgi birikimine sahip değilim bu konuda.

Rica eder isem SLI Plus modeline ait bir örnek gösterebilirmisiniz hocam ? Çünkü çok fazla bilgi birikimine sahip değilim bu konuda.

five_pictures1_3381_20150311143900.png

FSX için yüksek CPU hızı şart.Ki zaten fsx gibi bir oyun en iyi sistemlerde bile yazılımı dolayısıyla sorunsuz çalışamıyor.Eğer sadece FSX için toplayacaksanız böyle maliyetli bir sistem gerekmiyor.

X plane 11 icin istersen sistem tavsiyesi verilir. Fakat fsx icin sistem tavsiyesi istemeyelim artik.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı