Ftigirl2'den bulaşan virüs nasıl silinir?

Ftigirl2'den oyun indiren, repack açılırken yaşanan render işlemini GPU kullanımı zanneden, Kaspersky kullanan ve soluğu virustotalde alandan korsancı olmaz. Konu sahibi yol yakınken bu sevdadan geri dönüp cüzdanını hazırlasın.
O da doğru tabii ama işte zamanla öğrenebilir. Muhtemelen her şey yolunda gibi gözüküyor bakınca ama görünce telaş etmiş olabilir bilmediği için.

Nereden biliyorsun diyenler olacak, uzun yıllardır kullanıyorum bu tür şeyleri, virüsler konusunda da bilgim var kullandığım için. Tedbirli olmakta her zaman fayda var yani :)

%100 GPU değil CPU'dur. Sıkıştırılmış dosyalar olduğu için işlemciye yük binmesi normal. Orijinal sitesinden yüklememişsinizdir büyük ihtimalle .site ile biten siteyi kullanmız gerekiyor.
orijinal siteden indirdim ve araştırdığıma göre nadir de olsa orijinal siteden de virüs bulaşabiliyormuş.

Kaspersky ile tam tarama gerçekleştirir misiniz?
tam tarama yaptım, temiz çıktı. başka ne yapmalıyım?

orijinal siteden indirdim ve araştırdığıma göre nadir de olsa orijinal siteden de virüs bulaşabiliyormuş.
Orijinal siteyi uzun zamandır kullanıyorum. Tek virüs ihtimali şundan olur, setup kurarken size şey soruyor sahte siteleri doğrusuna yönlendireyim mi bu da host dosyasına bir şey ekliyor ve virüs programları bunu virüs sanıyor, host virüsü olarak gözüküyor ama aslında değil.

Gerçekten bir sürü şey indirdim malum siteden, hepsi de temiz çıktı.

tam tarama yaptım, temiz çıktı. başka ne yapmalıyım?
Bir şey yapmanıza gerek yok, güvendesiniz muhtemelen.

Şaşırttınız hocam beni :D

Fitgirl2 muhtemelen sahte bir site olabilir ana sitesi öyle değil bu arada.

Ve kurulurken %100 CPU kullanması da normal olabilir, sıkıştırılmış bir dosyayı çıkartmak işlem gücü isteyen bir şey.

Ve bulunan şeylere göre de virüs değil, false positive, yani crack'ı virüs algılamış, temiz olabilir.

Yani kısacası güvendesiniz, virüs değil bunlar, bulan isimlere bakılırsa Microsoft banko zaten crack'li şeylere virüs diyor hep, diğerleri de crack'ı virüs algılamış.

Kaspersky veya Malwarebytes gibi (BitDefender vesaire de var da saymıyorum) veri tabanı daha gelişmiş ve güncel olan isimler dışında böyle isimlere inanmayın. Microsoft Defender'a hele hiç inanmayın, hep crack'e virüs diyor istisnasız.
fitgirl2'yi yanlış yazmışım orijinal site. ayrıca teşşekür ederim yardımınız için.

FP gibi duruyor zaten tespitler malicious tool yönünde. Kaspersky startup anında uygulama işlemini sonlandırmadıysa sıkıntı yok.👍

İndireceğiniz programları her zaman orijinal sitesinden indirin.

Korsan oyunları Virustotal'den taratma, verimli sonuçlar vermez. Orijinal sitesi .site ile biten domainden indirdiysen sorun yok ki kurulumda zaten CPU kullanımı normal. Sıkıştırılmış dosyaları çıkarttığı için öyle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı