FTP'yi HTTP Olarak Gösterme

girdapp

Hectopat
Merhaba, bu konuda oldukça yeniyim ve şu an lazım olduğu için yapmak istiyorum mümkün olduğunca basit anlatacağım.

Server'da FTP oluşturdum ftp://xxx.xx.xx.x olarak giriş yapabiliyorum sıkıntı yok, ama ben http://xxx.xx.xx.x olarak tarayıcıdan giriş yapılıp herkes tarafından dosyaların görünmesini istiyorum.

Şu şekilde görünmesini istiyorum:

Ekran Alıntısı3.PNG

Birkaç ayar yapıp denedim ama bir türlü başaramadım, kendi server IP adresimi yazıp tarayıcından girdiğimde bu şekilde hata alıyorum:

Ekran Alıntısı2.PNG

ISS üzerinde böyle oluşturdum sanırım burada ayar yapmam gerekiyor. Tam olarak bilmiyorum. Burası da böyle gözüküyor:

Ekran Alıntısı4.PNG

Nasıl yapabilirim? yardımcı olabilirseniz teşekkür ederim. İyi Sosyaller!

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamamdır. Şu an wwwroot üzerinde index dosyası olduğu için otomatik olarak index'i size gösteriyor. Eğer iisstart dosyasını silerseniz FTP gibi listeleme yapacaktır.
Evet, Teşekkür ederim tam istediğim gibi oldu. Ufak bir sorum daha var, görüntülediğim dosyaya tıklayınca inmesini istiyorum ama böyle bir hata veriyor. İndirmeye nasıl izin verebilirim, sadece okuma açtım okuma/yazma mı açmam gerekiyor yoksa farklı bir ayarı mı var ? okuma/yazmayı açarsamda sanırım birileri bir şeyler yükleyebilir diye düşünüyorum 😁
1704836727059.png

Çünkü statik dosyaların servis edilmesine izin verilmiyor. IIS konfigürasyonunda Serve Static Files ayarı olmalı. Onu aktif ederseniz indirme yapılabilir.

Ya da oluşturduğunuz web.config dosyasını şununla değiştirin.

<configuration>
<system.webServer>
<handlers>
<clear />
<add
name="StaticFile"
path="*" verb="*"
modules="StaticFileModule,DefaultDocumentModule,DirectoryListingModule"
resourceType="Either"
requireAccess="Read" />
</handlers>
<staticContent>
<mimeMap fileExtension=".*" mimeType="application/octet-stream" />
</staticContent>
<directoryBrowse enabled="true" />
</system.webServer>
</configuration>

Çünkü statik dosyaların servis edilmesine izin verilmiyor. IIS konfigürasyonunda Serve Static Files ayarı olmalı. Onu aktif ederseniz indirme yapılabilir.

Ya da oluşturduğunuz web.config dosyasını şununla değiştirin.

<configuration>
<system.webServer>
<handlers>
<clear />
<add
name="StaticFile"
path="*" verb="*"
modules="StaticFileModule,DefaultDocumentModule,DirectoryListingModule"
resourceType="Either"
requireAccess="Read" />
</handlers>
<staticContent>
<mimeMap fileExtension=".*" mimeType="application/octet-stream" />
</staticContent>
<directoryBrowse enabled="true" />
</system.webServer>
</configuration>

Bu verdiğiniz kodu yazdım fakat satır numarası 11 "<staticContent>" kısmında hata verdi, yüklediğim dosyanın türünden dolayı tanıyamadığı için indirme yapmıyormuş sanırım, elimle "MIME Türleri" kısmından dosya türü ekledim sorunsuz indirme yaptı. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

Bu verdiğiniz kodu yazdım fakat satır numarası 11 "<staticContent>" kısmında hata verdi, yüklediğim dosyanın türünden dolayı tanıyamadığı için indirme yapmıyormuş sanırım, elimle "MIME Türleri" kısmından dosya türü ekledim sorunsuz indirme yaptı. Yardımınız için çok teşekkür ederim.
MIME türleri de gayet olası bir ihtimaldi. Aklıma neden gelmedi bilmiyorum, size attığım kodda onu da ayarlamıştım fakat sebebin doğrudan bu olacağını düşünmemiştim. Geri dönüşünüz için ben teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı