Sorun yok ki sadece o kutunun bir sonlandırma değil dağıtma işlevi gördüğünü anlattım.Yanlış söylemiş olabilirim. Ama şu anda FTTH Telekom fiberi dönüşüm yapıldıktan sonra kullanıyorum. Sorun nedir onu anlamadım. Bizde de aynı kutudan var ve adamlar bütün dairelere bu kutudan fiber kablo çektiler. Ayriyetten Superonline FTTH kullanıp, dairesine CAT 6 gelen bütün dairelerinkini de Fiber kablo ile değiştirdiler. Sonuçta dönüşüm yapıldı. Bu sitede benim oturduğum binaya koydukları kutu, diğer binalarda daire sayısı fazla olduğu için oradaki kutularda daha dazla çıkış var. Ama sorun nedir onu anlamadım, bu kadar yazmışsınız. Şu anda Telekom 1000 tarifesini kullanıyorum ve 1000/60 hız alıyorum. Eki Görüntüle 1452790
Sonuçta dışarıdan gelen kablo burada sonlanıyor. Bu nedenle dışarıdan gelen kablonun dairelere dağıtımı yapılmadan önce sonlandırıldığı yer bina altındaki bu kutu. Bu nedenle bu kutuya BASK (bina altı sonlandırma kutusu diyorlar)Sorun yok ki sadece o kutunun bir sonlandırma değil dağıtma işlevi gördüğünü anlattım.
İşte ben de onu diyorum dışarıdan gelen kablo sonlanmıyor ki. PLC'ye girip dağıtılıyor. Bu sebeple de dağıtım kutusu deniyor.Sonuçta dışarıdan gelen kablo burada sonlanıyor. Bu nedenle dışarıdan gelen kablonun dairelere dağıtımı yapılmadan önce sonlandırıldığı yer bina altındaki bu kutu. Bu nedenle bu kutuya BASK (bina altı sonlandırma kutusu diyorlar)
İşte ben de onu diyorum dışarıdan gelen kablo sonlanmıyor ki. PLC'ye girip dağıtılıyor. Bu sebeple de dağıtım kutusu deniyor.
Profesyonel olarak bu işi yapan firma bunu yanlış yazmış o zaman:Eki Görüntüle 1452811
Profesyonel olarak bu işi yapan firma bunu yanlış yazmış o zaman.
Tamam o zaman işte demek ki bu bir Bina altı sonlandırma kutusu ve gelen hat dağıtımdan önce burada sonlanıyor, sonra buradan dağıtım yapılıyor ama dağıtımdan önceki ilk işlevi bina altında sonlandırmak. Daha sonrası dağıtım yapmak. Ama siz gelen hat sonlanmıyor diyorsunuz. Eğer o hattı daireler talep etmez kullanmazlarsa, hat sonlanmış oluyor ve bu işi de bu firmanın yazmış olduğu gibi bu kutu sonlandırmış oluyor, eğer talep olursa da bu kutuda sonlanmış hat, yine bu kutu ile dairelere dağıtım yapılıyor. Ama direkt sonlanmıyor, dağıtım yapılıyor derseniz yanlış tabir kullanmış olursunuz.Profesyonel olarak bu işi yapan firma bunu yanlış yazmış o zaman:
Optik Fiber Dağıtım Kutusu OFDK | AYRINTI TEKNOLOJİLERİ İLETİŞİM SİSTEMLERİ ENERJİ MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ.
AYRINTI TEKNOLOJİLERİ İLETİŞİM SİSTEMLERİ ENERJİ MÜHENDİSLİK MÜŞAVİRLİK SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ.www.ayrintiteknolojileri.com.tr SAMM Teknoloji | Fiber Optic Cable Manufacturer and Data Center Solutions Producer
The major fiber optic cable manufacturer in Turkey, SAMM Teknoloji is a leading supplier of optical cable assemblies, fiber enclosures, data center solutions and cabling structures for Europe and North America.www.samm.com 
Bunun literatürde tek bir ismi yok ama genelde OFDK (optik fiber dağıtım kutusu) olarak kullanılıyor. Zaten mantıken de sonlandırma işi yapmadığı için OFDK çok daha makul. MDU cihazı olsa veya DSLAM olsa neyse. Onlar fiberi sonlandırıp SFP modülü vasıtasıyla optik sinyali bakır kabloya aktarıyor. Bakın adı üzerinde fiber sonlanıyor, sinyal bakıra aktarılıyor. Ama bu dağıtım kutularında fiber sinyal sonlanmıyor, sadece dağıtılıyor. Bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek.
Sonlandırmak demek optik sinyalin bitmesi demek. Bakın sonlanmak demek optik sinyalin bitip bakır kabloya aktarılması demek. Bu kutuda optik sinyal yine optik sinyal. Herhangi bir sonlandırma yok. Daireler istese de istemese de o kutuda optik sinyal bulunuyor. Hiçbir zaman hiç kimse kullanmasın ama yine de o kutuda optik sinyal mevcut. Sonlanmış olması için optik sinyalin bakır kabloya aktarılması gerek. Kelime anlamı olarak da sonlanma böyle değil midir?Tamam o zaman işte demek ki bu bir Bina altı sonlandırma kutusu ve gelen hat dağıtımdan önce burada sonlanıyor, sonra buradan dağıtım yapılıyor ama dağıtımdan önceki ilk işlevi bina altında sonlandırmak. Daha sonrası dağıtım yapmak. Ama siz gelen hat sonlanmıyor diyorsunuz. Eğer o hattı daireler talep etmez kullanmazlarsa, hat sonlanmış oluyor ve bu işi de bu firmanın yazmış olduğu gibi bu kutu sonlandırmış oluyor, eğer talep olursa da bu kutuda sonlanmış hat, yine bu kutu ile dairelere dağıtım yapılıyor. Ama direkt sonlanmıyor, dağıtım yapılıyor dersek yanlış tanir kullanmış oluruz.
VDSL den fibere dönmek zahmetli iş. ancak fttb den ftth ye döndürmek maliyetsiz. binaya taktığı cihazı alıyor geri. en az 7 8 bini var o cihazın.Hocam daha VDSL kullanıcılarını fibere dönüştürmediler FTTB'yi FTTH dönüştürmeye geleceklerini pek sanmam. Onun yerine bina sakinleri olarak eğer hizmet bölgesindeyseniz TurkNet gigafibere başvurun.