FTTH alt yapıda yapılan yanlışlar & FTTB ile arasındaki avantaj farkları

Bendeki bu garipliğin çözümü yok sanırsam.
Eskiden CGNAT'da idim. Sonra durup dururken CGNAT'dan çıktı. Daha iyi olması gerekirken bu duruma düştü. IP bloğundan dolayı olabilir mi?
Sanmıyorum, bir arza kaydı bırakın bence genel bir kontrol yapılsın. Evinize sinyal iyi geliyor olabilir fakat örnek sokakdaki kutuya az geliyordur.

İnternette paylaştığınız görselde ki cihazları görmüştüm. Güzel bir şey ama kiralık kaldığım yerde masrafa gerek yok. Bir de malum 100Mbps üzeri hızları her ISS sunmuyor. Dediğim gibi aklım Superonline'a yattı. Çok teşekkürler ederim.

100 Mbps üstü hızları Superonline, Vodafone ve Türknet veriyor diye biliyorum.

@354216 ONT cihazını odama taşımak için fiber kablo alacağım. Bu kablo alıınır mı?

Kablo kanallarından geçireceğim. Evin ortasından kablo çekince berbat duruyor. Zaten berbat yere fiber kabloyu bırakıp gittiler. Fiber kasetten ONT cihazına olan kablodan bahsediyorum bu arada.

Bu kabloda el yapımı fast konnektör, fabrikasyon kablo alman gerek. Eve kadar fiber firması var onlar yapıyor iletişime geçip hazır 100 metre bir tarafı mavi bir tarafı yeşil konnektörlü kablo yaptırtabilirsin. Firma yetkili iletişim: +90 535 251 02 68 (Bir web sitesi olmadığı için numara veriyorum umarım reklam sayılmaz)

Son düzenleme:

Merhaba iki ucunda da fabrikasyon connectörlü fiber kabloyu nereden temin ettiniz. Link paylaşabilir misiniz? Benim Superonline FTTH altyapım var ancak -24 dbm sinyal kaybım mevcut. Gelen ekipler müdürüyle telefon konuşurken şahit oldum kendileri bile 27 yazılsada 24 sınır zaten değerler iyi değil dedi. Talep açın network birimine diyorlar iki kere talep açıldı gelip bina kutusuna yalandan bakıyorlar sinyal normal deyip kayıt kapatılıyor. Değişen bir şey yok.

Ek olarak gelen ekip -24 dbm veya daha yüksekse kimse firma politikası istediğiniz kadar arıza kaydı açın uğraşmaz network ekibi diye belirtti. Saha dolabında da sinyal değerleri böyleymişmiş.

Son düzenleme:
Merhaba, önceki mesajımda belirttiğim gibi Eve Kadar Fiber firmasından temin ettim. Web siteleri yok diye biliyorum telefon üzerinden iletişime geçip daire ile kutu arasındaki mesafeyi hesaplayarak kablo almanız gerek. İletişime geçerseniz fabrikasyon olarak connektör takılı olmasını belirtiniz. Bu arada kabloyu çekebileceğinize inanıyorsanız girin bu işe.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…