Eğer FTTB'de port 100 Mbps ise o zaman 100 Mbps'yi tamamen alamazsınız. Onun haricinde ekstra olarak ortak ONT'ye erişmek için bir kalem daha eklenecek. 2-3ms kadar süre artacaktır.
Şahsen FTTH tercih edilmesi taraftarıyım. Çünkü FTTB sistemde cihaz bozulsa uzun süre bekleyebilirsiniz. Isınırsa reset atar oyununuzu veya dizi keyfinizi rezil edebilir. Bunlar düşük ihtimaller ama varken FTTH tercih edilirse bu ihtimaller azalıyor.
Her türlü modem kirası verdiğiniz için maddi olarak fark yok.
İşin pratik kısmı bu yönde. Taşınma vs. ile FTTB mecburi geçiş yapılacaksa endişe etmeye gerek yok.
Hızdan çok online oyunlar için umursuyorum ben aslında. Bulunduğum bölgede GPON ttnetfiber var'mış aynı şekilde superonline'da fiber veriyor. Şuan da superonline kullanıyorum fakat oyunlarda pek memnun değilim. TTnet denemek istiyorum. Ama onlarında upload sıkıntısı var.