Fujitsu d3041-a1 Anakart Takılı Sistem Açılmıyor

enesaltuntas

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam affola. Eski sistemin Fujitsu d3041-a1 anakartı vardı bir kasada duruyordu. Arkadaşın anakarta ihtiyacı varmış bende kendi anakartımı verdim lakin bağlantılarını yaparken anakarta elektrik geliyor (kontrol kalemi ile fpanel pinlerini kontrol ettim ışık yanıyordu) ama pc açılmıyor. Netten kullanım klavuzuna baktım bağlantılar doğru. Jumper olduğu yerde tüm bağlantılar tamam. Power düğmesine bastığımız anda fanda bir titreme oluyor ileri geri ama pc açılmıyor. Güç kaynağında sıkıntı yok 24 pinden açabildik PSU'yu. Ben sorunun ne oldugunu tam anlayamadım. Sizce fpanel pinlerimi bozuk, yoksa pw switch mi bozuk ? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bendede var kardeş bence switch den kaynaklanıyor çünkü benim eski kasada power switch , hdd switch ve led+ led- vardı yeni kasada ise power switch , hdd switch veee restart swich diye bişi çıktı led+ led- . Restart switch i çıkarttığım anakarttaki yere taktım ama ekrana görüntü gelmedi. Anakart fujitsu d3041-a1
IMG_20150418_142120[2].jpg

Valla kardeşim baya uğraştık bilgisayarcıya falan götürdük kartı kondansatörleri şişmiş falan dedi biri fpanel pinleri zarar görmüş dedi başka biri güney köprüsü yanmış değişmesi gerekiyor dedi anlayacağın kesin sonuca varamadık :). Yeni kart aldık arkadaşa Gigabyte ' nin G41 chipsetli bi kartını aldık 3 aydır kullanıyor. Konu kilitlenebilir. Saygılar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı