Full body programı nasıl?

OrSPg

Decapat
Arkadaşlar selam. 1 aydır fitness yapıyorum, yaşım 15 - boyum 162 - 58 kiloyum. Şu an özele gidiyorum ama evimizin aşağısına belediye fitness salonu açıldı. Eğer çok kalabalık vs olmazsa oradan devam edeceğim. Sorum, şu an skinny fat bir vücuda sahibim, kilom normal ama yağlıyım 15-20 arası yağ oranına sahibim. Ve biraz araştırmayla bulk ya da kilo koruyarak antrenmandada bileşik hareketler ve ağırlık tercih edilmesi gerektiğini öğrendim. Ve bu verilere şöyle bir program yazdım. Sizce nasıl?

Bench press 4x10.
Dumbell pullover 4x10.

(Triceps) triceps push down 4x10.
(Triceps) Dips 4x10.

Rope pulldown 4x10.
Barbell Low 4x10.
Deadlift 4x10.

(Biceps) dumbell hammer row 4x10.
(Biceps) dumbell biceps curls 4x10.

Overhead press 4x10.
Dumbell shoulder press 4x10.

Squat 4x20.
Leg curl 4x20.
Topuk kaldırma 4x20.

Uzun yıllar teakwondo ve bisiklet sporu ile uğraştım şunu demeliyim ki bacak için koş ve bisiklet sür çok daha iyi olur. Yeni olduğun için diyorum.
Pullover bayağı iddalı. Çok güzel. Programa bir şey diyemem ileride vücut yapına göre değişir. Hangi bölge eksik ise ona yönelirsin. Dips de belki sonradan yapabilirsin. Omuz için lateral yapabilirsin.

Uzun yıllar teakwondo ve bisiklet sporu ile uğraştım şunu demeliyim ki bacak için koş ve bisiklet sür çok daha iyi olur. Yeni olduğun için diyorum.
Pullover bayağı iddalı. Çok güzel. Programa bir şey diyemem ileride vücut yapına göre değişir. Hangi bölge eksik ise ona yönelirsin. Dips de belki sonradan yapabilirsin. Omuz için lateral yapabilirsin.
salonda koşu bandında hocalar koşturmuyor sadece yürümeye izin veriliyor. bisikleti düşünücem programı haftada 3 gün uygulayacağım 3 günün 2 si antrenman sonu kardiyo yani bisiklet yapıcam. ama 2 gün bisiklet yapıyorum diye bacak hareketlerini çıkartmalı mıyım, yoksa durmalı mı?

Katiliyorum, bu tarz salonlarda yapilan spor bir koltuktan diger koltuga gecip agirlik kaldirmaktan ote gitmiyor maalesef, bana gore spor aktivitesi disarida ciddi anlamda yuksek nabizda yapilan aktivitelerdir. IP ve kosu gibi aktiviteleri deneyebilirsin, gercekten farki hissedeceksin

Benim bisikletten ve koşudan kastım dışarıda yapmak. Makinede değil. Bu dediğim vaktin varsa yani hatta sonu olur koşu yolu varsa yakınında çık koş. Düzenli olarak 1.5 ay koş inan farkı görürsün.
Salonda bile bacak hiç çalışmıyon nasıl bu kadar iri diyorlardı bana.

Benim bisikletten ve koşudan kastım dışarıda yapmak. Makinede değil. Bu dediğim vaktin varsa yani hatta sonu olur koşu yolu varsa yakınında çık koş. Düzenli olarak 1.5 ay koş inan farkı görürsün.
Salonda bile bacak hiç çalışmıyon nasıl bu kadar iri diyorlardı bana.
Katiliyorum, bu tarz salonlarda yapilan spor bir koltuktan diger koltuga gecip agirlik kaldirmaktan ote gitmiyor maalesef, bana gore spor aktivitesi disarida ciddi anlamda yuksek nabizda yapilan aktivitelerdir. IP ve kosu gibi aktiviteleri deneyebilirsin, gercekten farki hissedeceksin
teşekkürler tavsiyeler için ama okul vs olduğu koşuya gidicek vakit olsa bile yorgunluktan vakit kalmıyor. ama hafta sonu denemeye çalışıcam koşu yapmayı. yaz geldiğinde de çalışıyorum. ama yazın tanıdığımın yanında çalıştığım için izin verir diye umuyorum sınav haftasından sonra ki tatilde başlamaya çalışırım. ondan sonrada yaza kadar hafta sonu elimden geldiğince de hafta içi de yapmaya çalışırım. yeniden teşekkürler tavsiyeler için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı