Full ekipman RS200 vs Ekipmansız R25

Zaten iyice motoru öğrenmeden debriyaj kavraması frenlemesi kaldırması bunları tam çözmeden zaten trafik e girmeye gerek yok zaten bizim bölgede boş alan bayağı var öğrenmek sıkıntı değil yaz ayında vakit bol iş saatlerinde kimse sokaklarda olmuyor.

O zaman işin rengi değişti hocam. Trafik tecrüben var mı? 17 yaşında R25 kullandığıma bakma ben 10 yaşlarında başladım daha küçük 100 CC'lik motorlarla öyle kullanıyorum seneye ehliyet alacağım inşallah. Tecrübe yoksa 36 beygir tehlikeli olabilir.

O zaman işin rengi değişti hocam. Trafik tecrüben var mı? 17 yaşında R25 kullandığıma bakma ben 10 yaşlarında başladım daha küçük 100 CC'lik motorlarla öyle kullanıyorum seneye ehliyet alacağım inşallah. Tecrübe yoksa 36 beygir tehlikeli olabilir.

Trafik tecrübem var scooter gibi bir elektrikli bisikletim var 80 CC scooter gibi bir şey trafikte kullanıyorum zaten sürücülerin çoğunu nasıl davrandığını biliyorum trafikte ön görüşlü davranabiliyorum.

Hocam motorlarda nasıl sıkıntılar vardı anlatabilir misin bir sürü foruma baktım ama bir türlü karar veremedim öven çok olduğu gibi gömen çok kişide var yazdığın gibi Bajaj'ın 3 tane motorunu kullanmışsın markada tecrübelisin ilk vitesli motor olarak iyi mi?

İyi değil hocam, ilk ns 200 aldım 6 sene önce. Motor titreşimden 2 kere akü başını çıkardı. 2 kere ayaklık pegi düştü. Adana'daydım ve oradaki servislerin işçiliği inanılmaz kötü adamlar kendi selemi başkasınınkiyle karıştırmıştı, ne zaman bakıma götürsem illa bir yeri çiziliyordu motorun. 3 sene önce D250 aldım. O motor sorun çıkarmadı ama servisi motoru bana çizik teslim etti sıfır almıştım halledeceğiz dediler ve 1 sene halletmediler. Bu dediğim olay Ankara'da favori motorda oldu tek satıcı bayi ve yorumlara baksan nasıl övüyorlar orayı ama dolandırıcı utanmazlar. Geçen sene de tekrar D250 aldım yatırım olsun diye. Sekman takımı değişti, aküsü değişti, oksijen sensörü değişecek hala çalışmıyor motor 1.5 sene oldu neredeyse. Parçaları 2-3 ay bekliyorsun ve adamlar garantiyi öyle sündürüyor ki. Bana motor yatmış bu garanti dışı dediler bak şaka yapmıyorum. Motoru az kullandım diye garanti dışı kaldı dediler kavga ettim heriflerle. ÜStüne yolda giderken ayaklık mıknatısı var o düştü otobanda kamyonun altında kalıyordum vallahi. Alıp ŞANS eseri güzelce binebilirsin ama hele bir sıkıntı çıksın işte o zaman sıçtın. Ben param yok diye bajaja yönelmiştim şimdiki kafam olsa asla almazdım, astarı yüzünden çok pahalıya patlıyor sana. Kesinlikle alma KESİNLİKLE. İlk vitesli motor olarak alınır sorunları olmasa ama çok fazla sorun çıkarıyor ve elin anahtar tutmuyorsa servise bağımlı oluyorsun rezil oluyorsun. O yüzden ilk motor olarak zaten asla alınmaz.

Arkadaşlar ben 2026 yazında A2 ehliyet alacağım, sizce full ekipman RS200 yoksa ekipmansız R25 mi? Sizce hangisi? Benim aklımda olan RS200 ve ekipman ama çevremdeki herkes R25 diyor, 2. el almak istesem R25'in 2. el durumu malum, ne olduğu belli değil, alsam sıfır alacağım ama ekipman durumu beni düşündürüyor, sonuç olarak insanız, hata yapabiliriz, Allah göstermesin bir kaza durumunda ne olacağı belli değil, siz ne dersiniz ama fanatiklik yapmayın, cidden mantıklı olanı söyleyin.
Önce r25+ls2 kask al ondan sonra 2-3 ay içinde kaskı yükseltir iyi bir tane mont ve pantolon alırsın yeterli ki çoğu zaman full ekipman kullanılmıyor. Genellikle sadece mont ve kask ideal şehiriçinde

İyi değil hocam, ilk ns 200 aldım 6 sene önce. Motor titreşimden 2 kere akü başını çıkardı. 2 kere ayaklık pegi düştü. Adana'daydım ve oradaki servislerin işçiliği inanılmaz kötü adamlar kendi selemi başkasınınkiyle karıştırmıştı, ne zaman bakıma götürsem illa bir yeri çiziliyordu motorun. 3 sene önce D250 aldım. O motor sorun çıkarmadı ama servisi motoru bana çizik teslim etti sıfır almıştım halledeceğiz dediler ve 1 sene halletmediler. Bu dediğim olay Ankara'da favori motorda oldu tek satıcı bayi ve yorumlara baksan nasıl övüyorlar orayı ama dolandırıcı utanmazlar. Geçen sene de tekrar D250 aldım yatırım olsun diye. Sekman takımı değişti, aküsü değişti, oksijen sensörü değişecek hala çalışmıyor motor 1.5 sene oldu neredeyse. Parçaları 2-3 ay bekliyorsun ve adamlar garantiyi öyle sündürüyor ki. Bana motor yatmış bu garanti dışı dediler bak şaka yapmıyorum. Motoru az kullandım diye garanti dışı kaldı dediler kavga ettim heriflerle. Üstüne yolda giderken ayaklık mıknatısı var o düştü otobanda kamyonun altında kalıyordum vallahi. Alıp şans eseri güzelce binebilirsin ama hele bir sıkıntı çıksın işte o zaman sıçtın. Ben param yok diye bajaja yönelmiştim şimdiki kafam olsa asla almazdım, astarı yüzünden çok pahalıya patlıyor sana. Kesinlikle alma kesinlikle. İlk vitesli motor olarak alınır sorunları olmasa ama çok fazla sorun çıkarıyor ve elin anahtar tutmuyorsa servise bağımlı oluyorsun rezil oluyorsun. O yüzden ilk motor olarak zaten asla alınmaz.

En iyisi Bajaj'dan uzak durup Japon'dan şaşmamak.

Önce R25+LS2 kask al ondan sonra 2-3 ay içinde kaskı yükseltir iyi bir tane mont ve pantolon alırsın yeterli ki çoğu zaman full ekipman kullanılmıyor. Genellikle sadece mont ve kask ideal şehiriçinde.

Zaten ilk vitesli motor olacak fazla basmam zaten hız fazla pek sevmiyorum sadece şartlara göre oda abartmadan basarım bir de rodaj süresi var onda zaten LS2 kullanırım ardından AGV'ya da diğer markalara bakarım mont ve diğer aksesuarlar zaten halledilir.

Son düzenleme:
Babuş haklı Allah rahmet eylesin.

Zaten ekipman amacı olabilecek hasarı minimuma indirmek temel yerleri kafa eklem sırt koruyalım para geldikçe diğerlerini de alırım yavaş yavaş.
Bence komple ekipmansız binme. Mesela bir kazamda motosiklet montum yoktu yaz mevsimiydi düşük bir hızla kaymama rağmen kolumda asfalt yanığı izi kaldı, ekipman taksam bu benimle beraber olmayacaktı.

Hocam motorlarda nasıl sıkıntılar vardı anlatabilir misin bir sürü foruma baktım ama bir türlü karar veremedim öven çok olduğu gibi gömen çok kişide var yazdığın gibi Bajaj'ın 3 tane motorunu kullanmışsın markada tecrübelisin ilk vitesli motor olarak iyi mi?

Zaten şu an bir tane scooter gibi bir elektrikli bisiklet var trafikte çok kullanıyorum hakimim sadece viteslere alışmam lazım onu da zaten rodajda yaparım.

Şimdi tekrar RS200 2. el durumuna baktım cidden piyasası çok düşmüş km çok az olsa bile en az 20k fark var sıfır motorlara göre RS200 2. el mantıklı zaten motorların çoğu az kullanılmış.

Dostum benden sana bir tavsiye ehliyetini almadan trafiğe çıkma R25'i aldıktan sonra yavaş yavaş ekipman dizeceğim diyorsun belli ki durumun çok yok 13 14K ceza yedikden sonra motordan soğursun.

R25 bizzat kullanıyorum NS200 deneme şansım oldu. Arada o kadar fark var ki...

Japon'u seç, uzun ömürlü olanı, daha yüksek beygirli olanı seç tabii ki. Ekipman kullanmıyorsun çoğu zaman şehir dışı veya uzun yolculuklarda kullanıyorsun. Ekipman ikinci el az kullanılmış kask alman yeterli bütçe yetişirse mont da alabilirsin. Dikkatli sür yavaş hız öldürmez ekipman cesedi tek parça halinde tutar.
Kazaların %90'ı evin yakınında oluyor bilimsel olarak. Bütün ekipmanlar gerekli. Birisi kafanı koruyorsa diğeri de kemiklerini ve derini koruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı