Full Metal Alchemis'tin devamı var mı?

CemilAkdoğdu

Femtopat
Klasik Fma'nın devamı var mıdır acaba bir sürü flimleri çıkmış birine baktım ama devam filmi gibi değildi. Benim istediğim
edward'ın kapının diğer tarafında kaldıktan
sonra ne olduğu.

FMA hikayesini baştan sonra anlatan tek canon seri Fullmetal Alchemist: Brotherhood serisidir. Geri kalan filmler olsun, OAV seriler olsun hepsi ana hikaye dışında uydurulmuş non canon içerikler.

Klasik FMA, o zamanlar manga animeye yetişemediği için bir zaman sonra geriye kalan senaryonun yapımcı ekip tarafından uydurulduğu bir animedir. Canon bir içerik değil yani. O yüzden fazla yarım kalma, cevapsız sorular(plot hole)'un olması normal. Tavsiyem Brotherhood versiyonuna başlamanız olacaktır. Zira hem çok daha iyi bir plot ve daha fazla karaktere sahip. Ayrıca açıkta kalan bir şey de yok her şeyi açıklayıp seri final yaptı.

Klasik Fma'nın devamı var mıdır acaba bir sürü flimleri çıkmış birine baktım ama devam filmi gibi değildi. Benim istediğim
edward'ın kapının diğer tarafında kaldıktan
sonra ne olduğu.

Fma Shambala filmi var izlemediysen onda anlatıyor.

Klasik FMA, o zamanlar manga animeye yetişemediği için bir zaman sonra geriye kalan senaryonun yapımcı ekip tarafından uydurulduğu bir animedir. Canon bir içerik değil yani. O yüzden fazla yarım kalma, cevapsız sorular(plot hole)'un olması normal. Tavsiyem Brotherhood versiyonuna başlamanız olacaktır. Zira hem çok daha iyi bir plot ve daha fazla karaktere sahip. Ayrıca açıkta kalan bir şey de yok her şeyi açıklayıp seri final yaptı.

Yoo gayet de sorulara cevap veriyor anime kendi içinde. Filler diye kestirip atıyorsunuz ama seri güzel bir şekilde final yapıyor.
Tam tersi fma serisi daha derin hikaye ve karakterlere sahip. Brotherhood daha çok bilim kurgu ve aksiyon odaklı bir seri.

Mesela Fma 2003 serisinde ki homunculuslar Fmab da ki homunculuslardan daha iyi.

Fma da basarisiz insan yaratma ile ortaya çıkarken Fmab da bütün homunculuslar baba dedikleri adama bağlılar onun birer parçası hepsi, bir tanesi hariç homunculusların kendi iradeleri istekleri yok. O da zaten kibir. Fma da ki homunculuslar bir zamanlar yaşamış insanlar ve karakteristik özellikleri var. Fmab da farklı özellikleri olsa da 2003 serisindekiler daha iyi.

Son düzenleme:
Yoo gayet de sorulara cevap veriyor anime kendi içinde. Filler diye kestirip atıyorsunuz ama seri güzel bir şekilde final yapıyor.

Klasik FMA'yı izledim. Hatta brotherhood'dan bile önce izledim brotherhood'un ilkinin devamı olduğunu sanaraktan. En sonda homunculuslar ile ilgili olan her şeyi tamamen keyiflerine göre çarpıtıyorlar. Karakter eksikliği olduğundan sadece 2 bölüm gözükmüş bir kız karakteri FL yapıyorlar. Hohenheim'in hikayesi tamamen ama tamamen değiştirildi. İlk homunculus'un kim olduğu değiştirildi. Daha sayayım mı?

Kötü olup olmaması veya finalinin iyi olup olmaması fark etmiyor. Bu kişisel şeyler. Fakat orijinal seri değil ve senaryoyu yazanlar bile senaryonun arkasında durmuyorlar. Olay bu.

Klasik FMA'yı izledim. Hatta brotherhood'dan bile önce izledim brotherhood'un ilkinin devamı olduğunu sanaraktan. En sonda homunculuslar ile ilgili olan her şeyi tamamen keyiflerine göre çarpıtıyorlar. Karakter eksikliği olduğundan sadece 2 bölüm gözükmüş bir kız karakteri FL yapıyorlar. Hohenheim'in hikayesi tamamen ama tamamen değiştirildi. İlk homunculus'un kim olduğu değiştirildi. Daha sayayım mı?

Kötü olup olmaması veya finalinin iyi olup olmaması fark etmiyor. Bu kişisel şeyler. Fakat orijinal seri değil ve senaryoyu yazanlar bile senaryonun arkasında durmuyorlar. Olay bu.

Sen çarpıtma olarak görebilirsin. İlk seri daha vurucu daha dramatik fmab a göre. Hikaye işleyişi daha ayrıntılı. Fmab da bir çok şey aksiyondan ötürü geliştiriliyor.

Homunculus denilen şey ise şişe de ki siyah şey. Fma da ise tekrar başarısız insan yaratma ile ortaya çıkan şeyler. Zaten homunculus yapay insan demek... Buna daha çok uyuyor Fma 2003 serisi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı