Full RGB ile RGB arasındaki fark

N Y R O

Kilopat
Katılım
5 Haziran 2019
Mesajlar
661
Arkadaşlar selam.
İnternette klavye araştırırken fark ettim.
Bazılarında sadece RGB bazılarında ise Full RGB / Full RGB color falan yazıyor.
Farkları nedir?
 
Bilgisiz değil de anlamanızda sıkıntı var Cooler Master Cherry MX'leri 300 liralık klavyesi de mi kullanıyor? Taktınız sağlam sağlam. Şimdi ben bir şey desem haksız olurum çünkü alışmışsınız bazı markalara. Acaba o 800 TL'lik klavye kaç TL'ye mal oluyor da marka için o paraları veriyoruz. Tamam o zaman bana 300 lira, Cooler Master gibi RGB'si olan Red Switch mekanik klavye göster. Ben mi almadım. Tezini de çürüteyim. Herkes parasına göre. Şahin 20 bin liraysa ortalama bir BMW 150 bin lira. Şahin boşuna 20 bin değil. O adamlar da 20 bine kaliteli malzeme koyamaz. Anlatabildim mi? Logitech 300 liraya mekanik klavye çıkarsın ışık olmasa da alırım. Peki var mı? Birisi de gidip Şahin alma demiyor. Çünkü para belli. Ama Gamepower alma Rampage alma. Hadi gidin işinize bakın.
Kesinlikle haklı konu kilit tartışma bitmiştir.
 
Bilgisiz değil de anlamanızda sıkıntı var Cooler Master Cherry MX'leri 300 liralık klavyesi de mi kullanıyor? Taktınız sağlam sağlam. Şimdi ben bir şey desem haksız olurum çünkü alışmışsınız bazı markalara. Acaba o 800 TL'lik klavye kaç TL'ye mal oluyor da marka için o paraları veriyoruz. Tamam o zaman bana 300 lira, Cooler Master gibi RGB'si olan Red Switch mekanik klavye göster. Ben mi almadım. Tezini de çürüteyim. Herkes parasına göre. Şahin 20 bin liraysa ortalama bir BMW 150 bin lira. Şahin boşuna 20 bin değil. O adamlar da 20 bine kaliteli malzeme koyamaz. Anlatabildim mi? Logitech 300 liraya mekanik klavye çıkarsın ışık olmasa da alırım. Peki var mı? Birisi de gidip Şahin alma demiyor. Çünkü para belli. Ama Gamepower alma Rampage alma. Hadi gidin işinize bakın.

Benle alakalı değil. Halbuki Türkçe de yazıyorum gayet de basit yazıyorum. Bakın şurayı okursanız anlarsınız:

Kısaca demek istediğiniz "300 TL'ye başka mekanik klavye yok ve eksilerini bilerek alıyoruz".

Bu da doğru değil. Evet tıpkı dediğiniz gibi herkes gidip bir mekanik klavyeye 600-800 TL veremez. Uygun fiyata mekanik klavye almak ister. Herkes gidip Cherry mekanik klavye alamaz. Ancak bu gidip de Rampage almanız anlamına gelmez. Çünkü o fiyatta bütçe dostu harbiden mekanik klavye yapan markalar da var. Bakınız benim kullandığım Redragon K553 RGB klavye 380 TL (Outemu Blue). Bu diğer markalar gibi etiket basan bir firma değil. Türkyie'de pek bilinmese de yurt dışında çok ünlü bir markadır. Youtube incelemelerine bakarsanız her dilde videosu vardır. Çoğu klavyesi Amazon.com'da çok satanlar arasındadır. Kendi switchlerini bile üretiyorlar. Ve ucuz ama dandik (Rampage, JD, Gamepower) klavye değil uygun fiyatlı bütçe dostu (Redragon) klavye üretiyorlar. Aradaki farkı anladınız. Biri her türlü şeyden kısıp en dandik switchleri kullanıp kalite kontrolünden bile geçirmezken diğeri kaliteye önem veriyor. Gidip "Hadi en ucuz mekanik klavyeyi yapalım içindekiler önemli değil" demiyor. Bunu bilmeden gidip Rampage gibi markalara para dökünüp sonra da gelip onları savunmanız çok saçma. Azıcık klavyeler ve markalar hakkında bilginiz olsaydı bunu da bilirdiniz. Gidip Rampage'ye para ödemeniz gerekmezdi.
Bakın burada yazdıklarım ne anlatıyor? Bunu okuyun ona göre cevap verin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
yok yok sizin okumanızda ya da beyninizde sorun. Benimle alakalı değil. Halbuki türkçe de yazıyorum gayet de basit yazıyorum. Bakın şurayı okursanız anlarsınız :

Bakın burada yazdıklarım ne anlatıyor? Bunu okuyun ona göre cevap verin.

Ya anlatamıyorum galiba. Klavyenin adam akıllı stoğu yok neredeyse 400 TL. Ne bilek desteği var ne görünüşü. Marka bilinmiyor. Siz herhalde üretiminde çalıştınız klavyelerin. Ben belki dandik almak istiyorum ya da siz öyle diyorsunuz. Ya hayır kullanan kaç kişi var hepsinde mi sıkıntı var. Gamepower klavye almayın diyenler Warlock almış kronik sorunu var. Zaten o fiyata mekanik olmaz. Kusura bakma ama marka diye aynı özellikli klavyeye sırf kalite için 3 katını veremem. Gidip de Corsair'in 300 liralık mekanik klavyesi mi var yoksa ben mi almıyorum? Hayır öner diyorum bilgisiz diyorsun dandik diyorsun. Tamam öner o zaman.
Kesinlikle haklı konu kilit tartışma bitmiştir.

Hocam kanmayın bunlara çoğu kullanmadan öneriyor ha ben de kullanmadım ama onlar CK350'yi överken ben Rampage'i öneremiyorum çünkü başka fikirlere kapalılar. Tutturmuş kötü kötü. 20 liralık dandik Mouse'um var iki senedir tak demedi. Gidip klavyeye vurup dandik diyemezsin. Gidip boş klavyeye para verme. Sanki CK350 2 3 sene sorunsuz gidecek. Teknolojik alet belki 5 yılda belki 2 senede bozulur.
 
Son düzenleme:
@florecz3 Tebrikler. Yani sizin bilmediğiniz marka kötü oluyor öyle mi? Ya da Türkiye'de stoğu az olan markalar kötü mü oluyor? Yukarıdaki mesajınıza bakarak Glorious ekipmanlardan da uzak durun siz. Nasıl olsa Türkiye'de pek bilinmiyor, stok da yok. O zaman kesin kötüdür :) Sabah sabah gülesim bile yoktu yahu. Koltuktan düşürüyordunuz beni. Ama Youtube'deki malum kanal "Yurt dışından gelen yeni klavye!" diye saçma sapan bir inceleme videosu atıp tanıtsaydı eminim üzerine atlardınız.

Ayrıca stoğu da var ve farklı modelleri de bulunuyor. QP Redragon ürünleri piyasaya göre uygun fiyata satıyor. Görünüşünü beğenmediniz diye nasıl markayı kötülüyorsunuz anlamış değilim :) Farklı modelleri yok sanki. Buyrunuz stoklar ve Redragon klavyeler :

Bir de 2 sayfadır tartışıyoruz ama anlmadığım tek bir şey var. Mümkünse bu sorumu bir cevaplayın yahu. Marka klavyeye 2-3 katı para veremem diyip duruyorsunuz. Warlock'dan bahsederken "250 TL'ye mekanik klavye olmaz zaten." dediniz. Yani bu mekanik klavyeye en az 300-350 TL verdiğiniz anlamına gelir. Bunun 2-3 katı 600-900 TL ediyor. Ama CK350 indirimlerde 400 TL'ye düşüyor. O övdüğünüz Rampage'den 50-100 TL pahalı arda arkası. Sabahtan beri "2-3 kAt pArA vErMem" deyip duruyorsunuz.

Ayrıca evet CK350 sorunsuz bir şekilde 2-3 sene çok rahat gider. Bizzat "Kendi" ve kullanan kullanıcıların deneyimlerine bakarak söyleyebilirim. Daha önce o fiyattaki Corsair K55, Cooler Master MK110, HyperX Alloy Core RGB ve Cooler Master CK350'yi kullandım. İçlerinden bir tek MK110'u çok uzun süre kullanabilme fırsatı buldum. Mekanik bile olmamasına rağmen (Mem-Chanical switchleri vardı) 2.5 sene "en ufak bir sorun dahi" çıkarmadı. Ne Switch'lerinde bir sorun, ne de Keycaps'leri bir sorun oluştu. Yazdığım kalan klavyeleri de kısa bir süre kullanma fırsatım oldu ve onların da hiçbirinde en ufak sorun yaşamadım.

Ama ne hikmetse güya 50M ömürlü Switch'lere sahip mekanik Gamepower ve Rampage'lerin 6 ay sonra PCB'leri ölüyor. Pardon siz PCB bilmiyordunuz :) Olay sadece Switch'lerde sanıyordunuz değil mi? :) Sorun değil PCB'den bahsetmeme bile gerek yok çünkü 6 ay içinde Switch'leri bozulan bir sürü bu marka klavyeler de gördük. Bunu kendi çevremde de gördüm Technopat'ta da gördüm. Sanki sadece Warlock'a özel bir şeymiş gibi konuşuyorsunuz.

Bir de beni gıcık eden şey, benim öne sürdüğüm fikirleri çürütmek yerine kafanıza göre bir mesaj yazıyorsunuz. Ben burada bir şeyler öne sürüp kanıtlamaya uğraşıyorum siz ise bildiğiniz bir şey olmadığından dolayı varsayımlar üzerinden saçma sapan mesajlar yazıyorsunuz. Yok gözünü kapamışlar, yok öneremiyoruz bilmem ne... Madem beni susturmak istiyorsun, madem yazdığını kanıtlamak istiyorsun o zaman benim yazdığım mesajları çürütsene arkadaşım. Teknik bilgini kullan sustur. Yapamıyorsan da sen sus. Bilmediğini kabul etmek bu kadar zor bir şey değil.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@florecz3 woaw, tebrikler. Bu kadar cahilce bir mesaj yazamayacağınızı düşünüyordum açıkcası. yani sizin bilmediğiniz marka kötü oluyor öyle mi? ya da Türkiye'de stoğu az olan markalar kötü mü oluyor? yukarıdaki mesajınıza bakarak Gloriorus ekipmanlardan da uzak durun siz. Nasıl olsa Türkiye'de pek bilinmiyor, stok da yok. O zaman kesin kötüdür :) sabah sabah gülesim bile yoktu yahu. Koltuktan düşürüyordunuz beni. Ama YouTube'deki malum kanal "yurt dışından gelen yeni klavye!" Diye saçma sapan bir inceleme videosu atıp tanıtsaydı eminim üzerine atlardınız.

Ayrıca stoğu da var ve farklı modelleri de bulunuyor. QP redragon ürünleri piyasaya göre uygun fiyata satıyor. Görünüşünü beğenmediniz diye nasıl markayı kötülüyorsunuz anlamış değilim :) farklı modelleri yok sanki. Buyurunuz stoklar ve redragon klavyeler:

bir de 2 sayfadır tartışıyoruz ama anlmadığım tek bir şey var. mümkünse bu sorumu bir cevaplayın yahu. Marka klavyeye 2-3 katı para veremem deyip duruyorsunuz. Warlock'dan bahsederken "250 TL'ye mekanik klavye olmaz zaten." Dediniz. Yani bu mekanik klavyeye en az 300-350 TL verdiğiniz anlamına gelir. Bunun 2-3 katı 600-900 TL ediyor. Ama CK350 indirimlerde 400 TL'ye düşüyor. O övdüğünüz Rampage'den 50-100 TL pahalı arda arkası. Sabahtan beri "2-3 kat para vermem" deyip duruyorsunuz.

ayrıca evet CK350 sorunsuz bir şekilde 2-3 sene çok rahat gider. bizzat "kendi" ve kullanan kullanıcıların deneyimlerine bakarak söyleyebilirim. Daha önce o fiyattaki Corsair K55, Cooler Master MK110, HyperX alloy Core RGB ve Cooler Master CK350'yi kullandım. İçlerinden bir tek MK110'u çok uzun süre kullanabilme fırsatı buldum. Mekanik bile olmamasına rağmen (mem-chanical Switch'leri vardı) 2.5 sene "en ufak bir sorun dahi" çıkarmadı. Ne Switch'lerinde bir sorun, ne de Keycaps'leri bir sorun oluştu. Yazdığım kalan klavyeleri de kısa bir süre kullanma fırsatım oldu ve onların da hiçbirinde en ufak sorun yaşamadım.

Ama ne hikmetse güya 50M ömürlü Switch'lere sahip mekanik Gamepower ve Rampage'lerin 6 ay sonra PCB'leri ölüyor. Pardon siz PCB bilmiyordunuz :) olay sadece Switch'lerde sanıyordunuz değil mi? :) sorun değil PCB'den bahsetmeme bile gerek yok çünkü 6 ay içinde Switch'leri bozulan bir sürü bu marka klavyeler de gördük. Bunu kendi çevremde de gördüm Technopat'ta da gördüm. Sanki sadece Warlock'a özel bir şey miş gibi konuşuyorsunuz.

bir de beni gıcık eden şey benim öne sürdüğüm fikirleri çürütmek yerine kafanıza göre bir mesaj yazıyorsunuz. Ben burada bir şeyler öne sürüp kanıtlamaya uğraşıyorum siz ise bildiğiniz bir şey olmadığından dolayı varsayımlar üzerinden saçma sapan mesajlar yazıyorsunuz. Yok gözünü kapamışlar, yok öneremiyoruz bilmem ne... Madem beni susturmak istiyorsun, madem yazdığını kanıtlamak istiyorsun o zaman benim yazdığım mesajları çürütsene arkadaşım. Teknik bilgini kullan sustur. Yapamıyorsan da sen sus. Bilmediğini kabul etmek bu kadar zor bir şey değil.

Ben redragonu kötülemedim. Sadece vermem dedim hoşuma gitmedi bana göre güzel değil herkese göre değişir. Benim 300 liralık aldığım klavyede her şey varken CK350'de hiçbir şey yok ve indirimde CK350 400'e düşüyorsa Rampage'de düşüyor tek o değil. Ayrıca kaliteli ürünün ne olduğunu biliyorum yakın zamanda Rival 3 mouse alacağım çünkü kaliteli mouse bile orta seviye klavyeden daha ucuz.
PCB'nin ne olduğunu biliyorum. Sanki bilim insanı havasıyla konuşuyorsunuz. Sosyalde konuları araştırın kaç tane benim gibi düşünüp açılan konu var.

Gidip de marka diye o paraları veren. He ayrıca tutturunuz CK350 CK350, başka klavye mi yok? Hadi o klavye sana göre güzel bana göre boş. Başka klavye öner. Ben sana istediğin kadar sayarım ama sen tutturdum CK350. dünyada bir tek o mu var? Redragonu saymıyorum bile. Garanti durumunda nereye göndereceğim belli değil? Ayrıca siz CK350'nin içini açıp PCB'lerine baktınız mı? Sanki siz ürettiniz? CM gidip de PCB'leri kaliteli diyor mu? Hayır. Siz markaya güveniyorsunuz ama yarın bir gün bozulunca CM CM dersiniz. Bilmediğimden değil daha adam akıllı incelemesi yok Redragon'un. Neye dayanarak alacağım? Yarın bir gün sorun çıkarsa?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı