Kesinlikle haklı konu kilit tartışma bitmiştir.Bilgisiz değil de anlamanızda sıkıntı var Cooler Master Cherry MX'leri 300 liralık klavyesi de mi kullanıyor? Taktınız sağlam sağlam. Şimdi ben bir şey desem haksız olurum çünkü alışmışsınız bazı markalara. Acaba o 800 TL'lik klavye kaç TL'ye mal oluyor da marka için o paraları veriyoruz. Tamam o zaman bana 300 lira, Cooler Master gibi RGB'si olan Red Switch mekanik klavye göster. Ben mi almadım. Tezini de çürüteyim. Herkes parasına göre. Şahin 20 bin liraysa ortalama bir BMW 150 bin lira. Şahin boşuna 20 bin değil. O adamlar da 20 bine kaliteli malzeme koyamaz. Anlatabildim mi? Logitech 300 liraya mekanik klavye çıkarsın ışık olmasa da alırım. Peki var mı? Birisi de gidip Şahin alma demiyor. Çünkü para belli. Ama Gamepower alma Rampage alma. Hadi gidin işinize bakın.
Bilgisiz değil de anlamanızda sıkıntı var Cooler Master Cherry MX'leri 300 liralık klavyesi de mi kullanıyor? Taktınız sağlam sağlam. Şimdi ben bir şey desem haksız olurum çünkü alışmışsınız bazı markalara. Acaba o 800 TL'lik klavye kaç TL'ye mal oluyor da marka için o paraları veriyoruz. Tamam o zaman bana 300 lira, Cooler Master gibi RGB'si olan Red Switch mekanik klavye göster. Ben mi almadım. Tezini de çürüteyim. Herkes parasına göre. Şahin 20 bin liraysa ortalama bir BMW 150 bin lira. Şahin boşuna 20 bin değil. O adamlar da 20 bine kaliteli malzeme koyamaz. Anlatabildim mi? Logitech 300 liraya mekanik klavye çıkarsın ışık olmasa da alırım. Peki var mı? Birisi de gidip Şahin alma demiyor. Çünkü para belli. Ama Gamepower alma Rampage alma. Hadi gidin işinize bakın.
Bakın burada yazdıklarım ne anlatıyor? Bunu okuyun ona göre cevap verin.Kısaca demek istediğiniz "300 TL'ye başka mekanik klavye yok ve eksilerini bilerek alıyoruz".
Bu da doğru değil. Evet tıpkı dediğiniz gibi herkes gidip bir mekanik klavyeye 600-800 TL veremez. Uygun fiyata mekanik klavye almak ister. Herkes gidip Cherry mekanik klavye alamaz. Ancak bu gidip de Rampage almanız anlamına gelmez. Çünkü o fiyatta bütçe dostu harbiden mekanik klavye yapan markalar da var. Bakınız benim kullandığım Redragon K553 RGB klavye 380 TL (Outemu Blue). Bu diğer markalar gibi etiket basan bir firma değil. Türkyie'de pek bilinmese de yurt dışında çok ünlü bir markadır. Youtube incelemelerine bakarsanız her dilde videosu vardır. Çoğu klavyesi Amazon.com'da çok satanlar arasındadır. Kendi switchlerini bile üretiyorlar. Ve ucuz ama dandik (Rampage, JD, Gamepower) klavye değil uygun fiyatlı bütçe dostu (Redragon) klavye üretiyorlar. Aradaki farkı anladınız. Biri her türlü şeyden kısıp en dandik switchleri kullanıp kalite kontrolünden bile geçirmezken diğeri kaliteye önem veriyor. Gidip "Hadi en ucuz mekanik klavyeyi yapalım içindekiler önemli değil" demiyor. Bunu bilmeden gidip Rampage gibi markalara para dökünüp sonra da gelip onları savunmanız çok saçma. Azıcık klavyeler ve markalar hakkında bilginiz olsaydı bunu da bilirdiniz. Gidip Rampage'ye para ödemeniz gerekmezdi.
yok yok sizin okumanızda ya da beyninizde sorun. Benimle alakalı değil. Halbuki türkçe de yazıyorum gayet de basit yazıyorum. Bakın şurayı okursanız anlarsınız :
Bakın burada yazdıklarım ne anlatıyor? Bunu okuyun ona göre cevap verin.
Kesinlikle haklı konu kilit tartışma bitmiştir.
@florecz3 woaw, tebrikler. Bu kadar cahilce bir mesaj yazamayacağınızı düşünüyordum açıkcası. yani sizin bilmediğiniz marka kötü oluyor öyle mi? ya da Türkiye'de stoğu az olan markalar kötü mü oluyor? yukarıdaki mesajınıza bakarak Gloriorus ekipmanlardan da uzak durun siz. Nasıl olsa Türkiye'de pek bilinmiyor, stok da yok. O zaman kesin kötüdürsabah sabah gülesim bile yoktu yahu. Koltuktan düşürüyordunuz beni. Ama YouTube'deki malum kanal "yurt dışından gelen yeni klavye!" Diye saçma sapan bir inceleme videosu atıp tanıtsaydı eminim üzerine atlardınız.
Ayrıca stoğu da var ve farklı modelleri de bulunuyor. QP redragon ürünleri piyasaya göre uygun fiyata satıyor. Görünüşünü beğenmediniz diye nasıl markayı kötülüyorsunuz anlamış değilimfarklı modelleri yok sanki. Buyurunuz stoklar ve redragon klavyeler:
QP | Mekanik Oyuncu Klavyeleri
Razer, Corsair, Steelseries, Asus mekanik oyuncu klavyeleri uygun fiyatlarla, hızlı ve güvenli teslimat imkanıyla QP'de.www.qp.com.tr
bir de 2 sayfadır tartışıyoruz ama anlmadığım tek bir şey var. mümkünse bu sorumu bir cevaplayın yahu. Marka klavyeye 2-3 katı para veremem deyip duruyorsunuz. Warlock'dan bahsederken "250 TL'ye mekanik klavye olmaz zaten." Dediniz. Yani bu mekanik klavyeye en az 300-350 TL verdiğiniz anlamına gelir. Bunun 2-3 katı 600-900 TL ediyor. Ama CK350 indirimlerde 400 TL'ye düşüyor. O övdüğünüz Rampage'den 50-100 TL pahalı arda arkası. Sabahtan beri "2-3 kat para vermem" deyip duruyorsunuz.
ayrıca evet CK350 sorunsuz bir şekilde 2-3 sene çok rahat gider. bizzat "kendi" ve kullanan kullanıcıların deneyimlerine bakarak söyleyebilirim. Daha önce o fiyattaki Corsair K55, Cooler Master MK110, HyperX alloy Core RGB ve Cooler Master CK350'yi kullandım. İçlerinden bir tek MK110'u çok uzun süre kullanabilme fırsatı buldum. Mekanik bile olmamasına rağmen (mem-chanical Switch'leri vardı) 2.5 sene "en ufak bir sorun dahi" çıkarmadı. Ne Switch'lerinde bir sorun, ne de Keycaps'leri bir sorun oluştu. Yazdığım kalan klavyeleri de kısa bir süre kullanma fırsatım oldu ve onların da hiçbirinde en ufak sorun yaşamadım.
Ama ne hikmetse güya 50M ömürlü Switch'lere sahip mekanik Gamepower ve Rampage'lerin 6 ay sonra PCB'leri ölüyor. Pardon siz PCB bilmiyordunuzolay sadece Switch'lerde sanıyordunuz değil mi?
sorun değil PCB'den bahsetmeme bile gerek yok çünkü 6 ay içinde Switch'leri bozulan bir sürü bu marka klavyeler de gördük. Bunu kendi çevremde de gördüm Technopat'ta da gördüm. Sanki sadece Warlock'a özel bir şey miş gibi konuşuyorsunuz.
bir de beni gıcık eden şey benim öne sürdüğüm fikirleri çürütmek yerine kafanıza göre bir mesaj yazıyorsunuz. Ben burada bir şeyler öne sürüp kanıtlamaya uğraşıyorum siz ise bildiğiniz bir şey olmadığından dolayı varsayımlar üzerinden saçma sapan mesajlar yazıyorsunuz. Yok gözünü kapamışlar, yok öneremiyoruz bilmem ne... Madem beni susturmak istiyorsun, madem yazdığını kanıtlamak istiyorsun o zaman benim yazdığım mesajları çürütsene arkadaşım. Teknik bilgini kullan sustur. Yapamıyorsan da sen sus. Bilmediğini kabul etmek bu kadar zor bir şey değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.