Full RGB ile RGB arasındaki fark

N Y R O

Kilopat
Arkadaşlar selam.
İnternette klavye araştırırken fark ettim.
Bazılarında sadece RGB bazılarında ise Full RGB / Full RGB color falan yazıyor.
Farkları nedir?

Hocam ne takıldınız renklere :)
ben masterkeys Lite l kullanıyordum ve yazılımı yoktu. Ara renkleri FN kombinasyonları ile elde edebiliyordum.

Takıldım da hocam benim için o renkler önemli yani
Ben bir klavyeye 500-600 lira vereceğim ve o renkler olmayacak
Zaten Rampage'i bu kadar ısrar etmemin sebebi de optik Switch ve Full RGB 16.8 milyon renk olması yazılımı olması ve bilek desteği o yüzden çok kararsızım zaten.

Evet. Yazılım olmayınca biraz zor oluyor elbette. Ama Masterkeys Lite L kullanan biri olarak renklerin doygunluğundan memnundum. G4 Manuel ayarlarda çektiğim bir kaç fotoğrafı bırakayım şuraya.
20200115_233141.jpg
20200115_233156.jpg
20200115_233210.jpg
20200315_162856.jpg

Dosya Ekleri

• 20200115_233141.jpg
    20200115_233141.jpg
    264,5 KB · Görüntüleme: 66
  • 20200115_233156.jpg
    20200115_233156.jpg
    305,6 KB · Görüntüleme: 75
  • 20200115_233210.jpg
    20200115_233210.jpg
    314,9 KB · Görüntüleme: 65
Cooler Master ile Rampage'yi yan yana koyarak bile hata yapıyorsunuz...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videonun 6:35'ten sonrasını izleyin.

Önyargılı olmayın.

@florecz3 Önyargıyla alakası yok. Dandik bir markaya dandik derim, o kadar. Çok büyük çoğunlukla Çin'den gelen ürünlere etiket basıp satıyorlar.

@florecz3 önyargıyla alakası yok. Dandik bir markaya dandik derim, o kadar. Çok büyük çoğunlukla Çin'den gelen ürünlere etiket basıp satıyorlar.

Bakın malzeme kalitesine bir şey demiyorum. CK350 ile Rampage çoğu klavyesi de aynı Switch'i kullanıyor. Tamam markalar iyi de ne yazılım ne bilek desteği ne Full RGB var. Sadece klavye. Zaten o kadar veriyoruz bir zahmet yapsınlar. 800 TL'lik klavyede RGB bile olmazsa adam da gider bunları alır anlatabildim mi?

@florecz3 RGB'den bahsettiniz değil mi? Bu zamana kadar RGB diye kandırıldığınızı söylesem ne düşünürdünüz? Işık ekleyip süsleyip satıyorlar demek istediğimi sanırdınız değil mi? Hayır ondan bahsetmiyorum. Rampage, Gamepower, JD gibi markaların %99'u aynı yöntemi kullanıp insanları kazıklıyorlar. Klavyeleri fark ettiyseniz RGB. Ama hiç bir yerde 16.8M yazmaz. Çünkü 16.8M falan desteklemiyor. Onların bahsettiği RGB Red (Kırmızı), Green (Yeşil) ve Blue (Mavi)'den ibaret. Fark ettiyseniz RGB dalga efekti falan pahalı klavyelere benzemez, renkler falan tuhaftır. Genelde mor, mavi, pembe, turkuaz, sarı gibi ara renkler neredeyse hiç gözükmez yani arada kaynar. Şunu demeye çalışıyorum :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

(Dakika 4.47)

Bir de buna bakın :

(Dakika 3.24)

Aradaki renk farkını görüyorsunuz değil mi? Bu kameradan falan değil. Cooler Master'daki RGB 16.8M olan RGB iken O değerli Ramapge'lerinizdeki falan R G B oluyor. Yani RGB diye kandırılıyorsunuz. Böyle güzel efektlere ve renklere sahip değilsiniz.

Bilginiz yukarıdaki cümlenizden klavyeler hakkında ne kadar bilgisiz olduğunuz belli oluyor. Aynı switchleri mi kullanıyor? Güldürmeyin beni. Outemu olan CK350'den bahsettiğinizi biliyorum. Ancak Outemu switchler öyle Cherry'ler gibi değil. Firmanın isteiğine bağlı kalitede üretilebiliyorlar. Yani en dandik Outemu ile kaliteli Outemu arasında fark var. Dandik olanla kaliteli olan arasındaki hissiyat ve yay sesini biliyor musunuz? Öyle Outemu diye güvenmeyeceksiniz yani. İkinci olarak Cooler Master gibi markalar kalite kontrol testinden geçiriyorlar Rampage'nin aksine. Benim kullandığım Redragon K553'ün Outemu switchleri sizin bahsettiğiniz Rampage'ninkilere göre çok daha kalitelidir. Ya da Cooler Master'ın...

Yazılımdan bahsediyorsunuz ama Rampage'lerde kullanılan yazılım ile Gamepower, JD, Trust gibi markalarda kullanılan yazılımın arka plan resmi dışında birebir aynı olduğunu bilirdiniz. Tamamen hem de. Yine bilginiz olsaydı bilirdiniz ki o yazılım ışıklandırma konusunda klavye tuşlarından yapabileceğiniz birebir aynısını sunuyor. Tek ekstrası makro. Ancak marka klavyeler yazılımında ne kadar özellik sunuyor haberiniz var mı? Hiç baktınız mı?

Şu yukarıdaki söylediklerimi çürütemeyecekseniz cevap bile yazmayın lütfen. Eğer amaçsızca kendinizi savunursanız kaale bile almam. Ancak yukarıda söylediklerime karşı öneri sunup çürütebilirseniz, seve seve dinler ve oturup güzelce fikir paylaşımı/tartışması yaparım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@florecz3 RGB'den bahsettiniz değil mi? Bu zamana kadar RGB diye kandırıldığınızı söylesem ne düşünürdünüz? Işık ekleyip süsleyip satıyorlar demek istediğimi sanırdınız değil mi? Hayır ondan bahsetmiyorum. Rampage, Gamepower, JD gibi markaların %99'u aynı yöntemi kullanıp insanları kazıklıyorlar. Klavyeleri fark ettiyseniz RGB. Ama hiç bir yerde 16.8M yazmaz. Çünkü 16.8M falan desteklemiyor. Onların bahsettiği RGB Red (Kırmızı), Green (Yeşil) ve Blue (Mavi)'den ibaret. Fark ettiyseniz RGB dalga efekti falan pahalı klavyelere benzemez, renkler falan tuhaftır. Genelde mor, mavi, pembe, turkuaz, sarı gibi ara renkler neredeyse hiç gözükmez yani arada kaynar. Şunu demeye çalışıyorum :

(Dakika 4.47)

Bir de buna bakın :

(Dakika 3.24)

Aradaki renk farkını görüyorsunuz değil mi? Bu kameradan falan değil. Cooler Master'daki RGB 16.8M olan RGB iken O değerli Ramapge'lerinizdeki falan R G B oluyor. Yani RGB diye kandırılıyorsunuz. Böyle güzel efektlere ve renklere sahip değilsiniz.

Bilginiz yukarıdaki cümlenizden klavyeler hakkında ne kadar bilgisiz olduğunuz belli oluyor. Aynı switchleri mi kullanıyor? Güldürmeyin beni. Outemu olan CK350'den bahsettiğinizi biliyorum. Ancak Outemu switchler öyle Cherry'ler gibi değil. Firmanın isteiğine bağlı kalitede üretilebiliyorlar. Yani en dandik Outemu ile kaliteli Outemu arasında fark var. Dandik olanla kaliteli olan arasındaki hissiyat ve yay sesini biliyor musunuz? Öyle Outemu diye güvenmeyeceksiniz yani. İkinci olarak Cooler Master gibi markalar kalite kontrol testinden geçiriyorlar Rampage'nin aksine. Benim kullandığım Redragon K553'ün Outemu switchleri sizin bahsettiğiniz Rampage'ninkilere göre çok daha kalitelidir. Ya da Cooler Master'ın...

Yazılımdan bahsediyorsunuz ama Rampage'lerde kullanılan yazılım ile Gamepower, JD, Trust gibi markalarda kullanılan yazılımın arka plan resmi dışında birebir aynı olduğunu bilirdiniz. Tamamen hem de. Yine bilginiz olsaydı bilirdiniz ki o yazılım ışıklandırma konusunda klavye tuşlarından yapabileceğiniz birebir aynısını sunuyor. Tek ekstrası makro. Ancak marka klavyeler yazılımında ne kadar özellik sunuyor haberiniz var mı? Hiç baktınız mı?

Şu yukarıdaki söylediklerimi çürütemeyecekseniz cevap bile yazmayın lütfen. Eğer amaçsızca kendinizi savunursanız kaale bile almam. Ancak yukarıda söylediklerime karşı öneri sunup çürütebilirseniz, seve seve dinler ve oturup güzelce fikir paylaşımı/tartışması yaparım.

Tamam Rampage kalitesiz olabilir James Donkey Gamepower gibi markalarla aynı yerde olabilir ama sonuçta piyasanın hakimleri ve işlerini gayet iyi yapıyorlar. Örneğin mekanik RGB diye klavye çıkartıyorlar fiyat 300-400 TL arası oluyor genelde gayet de iş görüyor zaten amacımız o hissiyatı zevki yaşamak o renkleri görmek çoğu kişinin umrunda olmaz yok mormuş turuncuymuş.

Dediğin RGB olayı da Rampage'de var zaten 16, 8 milyon renk. Her türlü efekt var yazılım var adamlar koyuyor sonuçta gidiyorlar bilek desteği de ekliyorlar outemu Switch al sana 2 yıl kullan sonra bozul at yenisini alırsın zaten bunlar böyle.

Switch konusuna gelirsek evet kaliteli Switch üretmiyorlar zaten yay sesi de oluyor bazılarında ama Cooler Master'da aynı Switch kullanıyor kaliteli olabilir farklı yapmışlardır ancak gidip 500-600 TL verene kadar 300 TL veririm 2 3 yıl kullanırım sonra yenisini alırım yani no problem.

Hiç de kandırılmıyoruz gayet de eminiz yok kaç milyon renk varmış yok gerçek mekanik miymiş gayet de güzel klavyeler yapıyorlar ama şu konuda hak veriyorum kalitesiz.
Yazılım konusu da aynı yazılım ekliyorlar çok da iyi olmasa da iş görüyor renk atıyoruz veya ne bileyim efektleri ayarlıyoruz makrolar vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkında mısınız bilmiyorum ama kendinizle çelişiyorsunuz.
gayet de güzel klavyeler yapıyorlar ama şu konuda hak veriyorum kalitesiz.
Çocuk bile böyle cümle kurmazdı sanırım :)

Kısaca demek istediğiniz "300 TL'ye başka mekanik klavye yok ve eksilerini bilerek alıyoruz".

Bu da doğru değil. Evet tıpkı dediğiniz gibi herkes gidip bir mekanik klavyeye 600-800 TL veremez. Uygun fiyata mekanik klavye almak ister. Herkes gidip Cherry mekanik klavye alamaz. Ancak bu gidip de Rampage almanız anlamına gelmez. Çünkü o fiyatta bütçe dostu harbiden mekanik klavye yapan markalar da var. Bakınız benim kullandığım Redragon K553 RGB klavye 380 TL (Outemu Blue). Bu diğer markalar gibi etiket basan bir firma değil. Türkyie'de pek bilinmese de yurt dışında çok ünlü bir markadır. Youtube incelemelerine bakarsanız her dilde videosu vardır. Çoğu klavyesi Amazon.com'da çok satanlar arasındadır. Kendi switchlerini bile üretiyorlar. Ve ucuz ama dandik (Rampage, JD, Gamepower) klavye değil uygun fiyatlı bütçe dostu (Redragon) klavye üretiyorlar. Aradaki farkı anladınız. Biri her türlü şeyden kısıp en dandik switchleri kullanıp kalite kontrolünden bile geçirmezken diğeri kaliteye önem veriyor. Gidip "Hadi en ucuz mekanik klavyeyi yapalım içindekiler önemli değil" demiyor. Bunu bilmeden gidip Rampage gibi markalara para dökünüp sonra da gelip onları savunmanız çok saçma. Azıcık klavyeler ve markalar hakkında bilginiz olsaydı bunu da bilirdiniz. Gidip Rampage'ye para ödemeniz gerekmezdi.

Dediğin RGB olayı da Rampage'de var zaten 16, 8 milyon renk.

Ayrıca RGB olayını açıkladığımı sanıyordum ama anlamadınız galiba. Rampage'nin RGB denen klavyelerinin çoğu R G B'den oluşuyor diyorum. 16.7M renk paletine sahip olan RGB değil. İstediğiniz renk seçeneklerine sahip değilsiniz. Rainbow efekti gibi bir şeyden bahsediyoruz burada. Videosunu da göstermeme rağmen inanmıyorsunuz galiba.

Her türlü efekt de yok ayrıca. SS, Corsair, Cooler Master gibi markaların yazılmında sınırsız özelleştirme seçeneği varken o sizin Rampage'nizde sadece klavyeye önceden atanan modları kullanabilirsiniz. Ekstra katamazsınız.

Yazılımı da açıkladığımı sanıyordum.

Bu saydığım markalar birebir aynı yazılımı kullanıyorlar diyorum. Nedenini anlamadınız galiba? Ayrıca söylediğim gibi yazılımları makro dışında ekstra hiçbir şey katmıyor diyorum. Yine sadece klavyede yüklü olanları kullanabilirsiniz. Tuşla yapabilidğiniz her şeyin aynısı yazılımda var. Ekstra herhangi bir özellik katmıyor. Yazılım bile denmez ona.

"2 yıl kullan at" mı? :) Güldürmeyin. O bahsettiğiniz çoğu klavyeler 6 ayda PCB'si ölen klavyeler. Güya 50M ömürlü Switch'leri bozulan klavyeler. Çoğu daha garantisini bile doldurmadan nalları dikiyorlar.

@florecz3 RGB'den bahsettiniz değil mi? bu zamana kadar RGB diye kandırıldığınızı söylesem ne düşünürdünüz? Işık ekleyip süsleyip satıyorlar demek istediğimi sanırdınız değil mi? Hayır ondan bahsetmiyorum. Rampage, Gamepower, JD gibi markaların %99'u aynı yöntemi kullanıp insanları kazıklıyorlar. Klavyeleri fark ettiyseniz RGB. Ama hiçbir yerde 16.8m yazmaz. Çünkü 16.8m falan desteklemiyor. Onların bahsettiği RGB Red (kırmızı), Green (yeşil) ve Blue (mavi)'den ibaret. Fark ettiyseniz RGB dalga efekti falan pahalı klavyelere benzemez, renkler falan tuhaftır. Genelde mor, mavi, pembe, turkuaz, sarı gibi ara renkler neredeyse hiç gözükmez yani arada kaynar. Şunu demeye çalışıyorum:

(dakika 4.47)

Bir de buna bakın:

(dakika 3.24)

Aradaki renk farkını görüyorsunuz değil mi? Bu kameradan falan değil. Cooler Master'daki RGB 16.8m olan RGB iken o değerli ramapge'lerinizdeki falan r g b oluyor. Yani RGB diye kandırılıyorsunuz. Böyle güzel efektlere ve renklere sahip değilsiniz.

Bilginiz yukarıdaki cümlenizden klavyeler hakkında ne kadar bilgisiz olduğunuz belli oluyor. Aynı Switch'leri mi kullanıyor? Güldürmeyin beni. outemu olan CK350'den bahsettiğinizi biliyorum. Ancak outemu Switch'ler öyle Cherry'ler gibi değil. Firmanın isteiğine bağlı kalitede üretilebiliyorlar. Yani en dandik outemu ile kaliteli outemu arasında fark var. Dandik olanla kaliteli olan arasındaki hissiyat ve yay sesini biliyor musunuz? Öyle outemu diye güvenmeyeceksiniz yani. İkinci olarak Cooler Master gibi markalar kalite kontrol testinden geçiriyorlar Rampage'nin aksine. Benim kullandığım redragon K553'ün outemu Switch'leri sizin bahsettiğiniz Rampage'ninkilere göre çok daha kalitelidir. Ya da Cooler Master'ın...

yazılımdan bahsediyorsunuz ama Rampage'lerde kullanılan yazılım ile Gamepower, jd, Trust gibi markalarda kullanılan yazılımın arka plan resmi dışında birebir aynı olduğunu bilirdiniz. Tamamen hem de. Yine bilginiz olsaydı bilirdiniz ki o yazılım ışıklandırma konusunda klavye tuşlarından yapabileceğiniz birebir aynısını sunuyor. Tek ekstrası makro. Ancak marka klavyeler yazılımında ne kadar özellik sunuyor haberiniz var mı? Hiç baktınız mı?

Bilgisiz değil de anlamanızda sıkıntı var Cooler Master Cherry MX'leri 300 liralık klavyesi de mi kullanıyor? Taktınız sağlam sağlam. Şimdi ben bir şey desem haksız olurum çünkü alışmışsınız bazı markalara. Acaba o 800 TL'lik klavye kaç TL'ye mal oluyor da marka için o paraları veriyoruz. Tamam o zaman bana 300 lira, Cooler Master gibi RGB'si olan Red Switch mekanik klavye göster. Ben mi almadım. Tezini de çürüteyim. Herkes parasına göre. Şahin 20 bin liraysa ortalama bir BMW 150 bin lira. Şahin boşuna 20 bin değil. O adamlar da 20 bine kaliteli malzeme koyamaz. Anlatabildim mi? Logitech 300 liraya mekanik klavye çıkarsın ışık olmasa da alırım. Peki var mı? Birisi de gidip Şahin alma demiyor. Çünkü para belli. Ama Gamepower alma Rampage alma. Hadi gidin işinize bakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı