Full stack developer için yol haritası önerisi

muhammed sergen

Decapat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller, ben HTML, CSS öğrendim. Bundan sonra frontend sonraki adım için JS öğreneceğim fakat birazcık yol haritası lazım. Nereden başlamalıyım? Tam olarak sırasıyla ne olmalı? Başlıktan gördüğünüz gibi hedefim fullstack dev olmak. Bunu 1 ayda veya 2 senede yapmak gibi sınırlayıcı hedefim yok, öğrenene kadar devam etmek istiyorum. Ona uygun bir fikir verir misiniz?

Bence o kadar ileri bir hedef koymak yerine önce tek seye odaklanin. Frontend uzerinde gelistirin kendinizi.

Zaten ilk kısım frontend 2. kısım olarak backend öğrenmek istiyorum yol haritası fikir lazım ikisini aynı anda yürütüp boş yere öğrenmek çok saçma olur sırası neyse ona göre ilerlemek istiyorum.

Zaten ilk kısım frontend 2. kısım olarak backend öğrenmek istiyorum yol haritası fikir lazım ikisini aynı anda yürütüp boş yere öğrenmek çok saçma olur sırası neyse ona göre ilerlemek istiyorum.
Frontend kursu alarak başlayin. Dünyada en cok ogrenme kaynagi olan alan olabilir sansiniza. Önünüzde 2 senelik roadmap olursa bikarsiniz. Hafif hafif planlar yapin.

Frontend kursları nereden bulabilirim YouTube'dan öğrenmek ne kadar mantıklı Udemy gibi kurslar ne kadar mantıklı ve web dev için sırasını nereden öğrenebilirim?

1. HTML + CSS ile gördüğün tüm siteleri, tasarım olarak klonlamaya çalış + Kesinlikle git kullan.
2. Temel programlama + JavaScript öğrenmeye başla.
3. Tarayıcı nasıl çalışır? Network, Http gibi Web ile ilgili teorik bilgiler.
4. DOM öğren. 1. adımdaki gibi yine klon projeler yap. Ama bu sefer dinamik olsun. Klasik; ToDo, quiz app falan.
5. CSS kütüphanesi öğren. Bootstrap veya Tailwindcss olabilir. Bence tailwind + UI lib. Bu sayede component bazlı geliştirmeyi öğrenirsin.
6. JS framework öğren. En sık kullanılan: React. React veya Vue arasında tercih edebilirsin. Benim tercihim React.
7. Sunucu mantığı, Request, api gibi teorik konular
8. Backend temeli öğrenme (Node.js ile başlanabilir)
9. Veritabanı - ORM (Kesinlikle kullan.)
10. Authentication - middleware gibi ıvır zıvır şeyler
11. Fullstack proje geliştir
12. Deployment (Docker falan öğrenebilirsin)

1. HTML + CSS ile gördüğün tüm siteleri, tasarım olarak klonlamaya çalış + kesinlikle git kullan.
2. temel programlama + JavaScript öğrenmeye başla.
3. tarayıcı nasıl çalışır? Network, HTTP gibi web ile ilgili teorik bilgiler.
4. dom öğren. 1. adımdaki gibi yine klon projeler yap. Ama bu sefer dinamik olsun. Klasik; todo, quiz App falan.
5. CSS kütüphanesi öğren. Bootstrap veya TailwindCSS olabilir. Bence tailwind + UI lib. Bu sayede component bazlı geliştirmeyi öğrenirsin.
6. JS Framework öğren. En sık kullanılan: React. React veya vue arasında tercih edebilirsin. Benim tercihim React.
7. sunucu mantığı, request, API gibi teorik konular.
8. backend temeli öğrenme (Node.js ile başlanabilir)
9. veri tabanı - orm (kesinlikle kullan.)
10. authentication - middleware gibi ıvır zıvır şeyler.
11. fullstack proje geliştir.
12. deployment (docker falan öğrenebilirsin)

HTML CSS'de temel site kopyalamayi yapabiliyorum şu an 2. asamadayim. Hangi kanallar gerçekten etkili olur video konusunda.

Video veya kurs olarak hiç bilgim yok. ChatGPT üzerinden konu başlıkları çıkartıp makale okunabilir, video izlenebilir. Konu konu ilerlersin.

Acaba siz bu alanda ilerliyorsaniz ChatGPT ile ilerlemek mantıklı mı mesela JS alt başlıklarını alıp sallıyorum array hakkında önemli bilgiler ve 3 tane örnek yapar mısın gibi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı