FullProgramlarindir.net sitesi güvenli mi?

Büyük oranda güvenilir diye biliyorum hocam ama bazılarının kimi dosyalardan virüs bulaştığını iddaa ettiğine denk geldim.

Bence güvenli değil, özellikle sağlam sistemi olan arkadaşlara tavsiyemdir. Güçlü sisteminiz varken korsan oyunlar indirmeyin (düşük sistemliler birazdan anlar) bence kripto virüsü olarak ekran kartınızı kullanıyolar ancak antivirüsler bunu algılamıyor kanaatimce, profesyonel bir virüs antivirüslerden kaçabilir. Olsaydı ben anlardım demeyin, kripto virüsleri çok gelişti ve akıllı hale geldi, örneğin siz bilgisayar oyunu oynadığınızda ekran kartı ve işlemci değerleriniz yükselir, virüs bunu gördüğü zaman o zaman madencilik yapmaya başlar belli bir güç tüketerek, yani aslında ekran kartı veya işlemci kullanım oranının arkasına saklanarak bu işlemi yapar, farklı bir senaryoda ise bilgisayarınız boştayken bu işi yapabilir, örneğin boşta AFK durumdasınız, belli dakika veya saat aralıklarında işlemci kullanımı birden yükselebilir ve durabilir. Virüsler artık kendini geliştirir oldu, belli programlar çalışırken kendilerini pasif moda alıyor. Biraz daha açayım, örneğin GTA oynuyorsun, işlemci kullanımın %70, kripto virüsü bunu görüp kendine göre azami bir kullanım oranı belirliyor, bunu sizin kullandığınız donanımın özelliğine bakarak belirliyor ve üstüne kendini belli etmeyecek şekilde % ekliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı