Funien dekoder ile 5.1 kullanılabilir mi?

Fatih Özmen

Kilopat
Daha fazla  
İyi günler. Elimde 5+1 LG DVD sürücülü ses sistemi var ve bunu optik kablo ile bağlamak istiyorum lakin optik çıkış bulunmuyor. Anakartın üzerindeki Realtek ALC887 Codec'te 7.1 desteği bile var bu yüzden harici ses kartı yerine acaba bu linkteki ürünü anakarta takınca 5.1 olarak kullanabilir miyim ses sistemimi onu merak ediyorum. Kabloları falan gösteriyor ama bunu nereye bağlamam gerektiğini çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart modeli nedir? SPDIF olan yere takılıyor. Ön panele yakın bir yerde olur. Bağlantısı kolay.

MSI B450 PRO M2 MAX. Anakartta HD AUDIO kablosunu taktığımız yere mi takıyorum yoksa bunu doğru mu anladım?
Hayır hocam. Bunun bağlantısını anakart üzerindeki yerden yapmak gerekiyor.

Anakart üzerinde işaretlemiş olduğum gibi pinler mevcut. Anakart kitapçığınızdan veya Online PDF'ini bulursanız SPDIF nereye bağlanacağını net görürsünüz. Katalog da belirtilen yerlere doğru bir şekilde bağlarsınız.

Dosya Ekleri

• Inked61yqeMU1MkS._AC_SL1500__LI.jpg
    Inked61yqeMU1MkS._AC_SL1500__LI.jpg
    83,7 KB · Görüntüleme: 29
Anladım teşekkür ederim.
Sizin anakartın şemasına baktım fakat SPDIF olan çıkışı göremedim. Harici bir ses kartı da alabilirsiniz. Optik çıkışlı olanları var.
Screenshot_20211110-114832.png

Anladım, optik çıkışlı ses kartı bakmaya başlamıştım zaten. Sağ olun cevaplarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı