Thunderbolt PCIe Kart Z370 Platformu İle Kullanılabilir Mi?

sawtooth

Hectopat
Merhaba. 8700K ve Asus ROG Strix Z370E anakart kullanıyorum. İşim için Thunderbolt 2 ya da Thunderbolt 3 bağlantısına ihtiyacım var. Asus'un ThunderboltEX kartları var, fakat Z370E anakartıyla uyumluk problemi olur mu bilemiyorum.

Sorum şu, Asus ya da başka bir markadan Thunderbolt 2 ya da 3 PCIe kart aldığım durumda, kartı anakarta sorunsuz takabilir miyim? Var mıdır bunun bir olur yolu? Yoksa iş anakart ve işlemci değiştirmeye kadar gidecek. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartında Thunderbolt 3 Header olmak zorunda. Yoksa çalışmaz.

Ayrıca kart tavsiyem de Gigabyte Titan Rigde olacaktır. Asus'un yonga seti eskidi.

Güncelleme: Sanırım anakartında TB3_Header yok.
Teşekkürler. Ben de araştırdım biraz, evet Header yok. Asus Prime Z370-A modelinde varmış.

Peki şunu sorayım hazır sizi yakalamışken:
Ses miks ve mastering için kullandığım bir PC bu. Sistemin stabil olması benim için çok önemli. Bu anakartı alırken de bu hedefle, Mosfet'lerini, Heatsink'lerini vs araştırarak almıştım. Sonra stabilliği arttırmak için CPU'nun Turbo Boost ve C-State Transition'u, portların ve sürücülerin dinamik güç ayarları gibi seçenekleri kapattım. Genel olarak da bu anakart ile memnunum. Sorum ise şu: Eğer Prime modeline geçersem stabillik konusunda bir risk almış olur muyum? Ya da önereceğiniz Thunderbolt 3 çıkışı ya da Header'ı olan Z370 yonga setli anakart var mı?
Tekrar teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı