FurMark testi FPS sorunu

Sistemim de genellikle bulundurduğum stres testidir fakat test yaparken şaşırdığım bir konu var, şu anki ekran kartım RX 5600XT bundan önce Vega 64 ekran kartım vardı onu da test yaparken aynıydı, sorun şu testi 1080P MSAA 8X olacak şekilde başlatıyorum aldığım FPS değeri 20-21 arası her iki kartda da aynı FPS değerleri aldım.

Şimdi diyeceksiniz ki sorun nerede yani oyunlarda bir problem yaşıyor musun diye hayır yaşamıyorum ama niye stres testinde FPS bu kadar düşük başka bir yakınımda RX 5600XT ekran kartı var aynı ayarlarda başlatıyorum 60'dan aşağı düşmüyor bende neden 20 FPS kalıyor.

Öyle yaparsam 100 üstü çıkıyor oradaki değerler aynı sadece MSAA ayarını açtığım zaman daha düşük FPS alıyorum.
Eğer 8X MSAA ayarı ayarlı bir şekilde denenirse asıl sonuçlar görülür işte.

Zaten MSAA ayarı açıksa, 1080P Preset'da da açık olur. Yani Stress'te açık 1080P'de kapalı diye bir şey yok.

Hocam anlamadığım bir şey var, Vega 64 ile nasıl aynı FPS aldınız?

DDU ile sürücüyü kaldırıp, günceli kurmayı deneyebilirsiniz.

FurMak'ta yaptığınız ayarlar resmi atar mısınız?

Buyurun 1080P ayarlarda minimum 19 maksimum 21 FPS alıyorum Vega 64 kullanırken de aynı FPS alıyordum.

Dosya Ekleri

• dd.JPG
    32,4 KB · Görüntüleme: 601
Aynı problem bende de var. Msi 2060 Ventus Xs oc modelini kullanıyordum, furmarkda 16/9 1920x1080 fullscrean, anti-antialising off ayarda, 1080fhd bechmark testi yaparken fps değerim sabit 100-102 arasında oluyor. Bu kartı sattım ve şuan alan arkadaş da bu ekran kartı 119 fps veriyor ve işlemcimiz, ramimiz aynı.

Ben yeni Asus Dual Evo 2060 kart satın aldım. Aynı ayarlarda test yaparken yine 100fps sabit veriyor. Kartı test ederken 125fps değerini görüyordum.
Fps kısıtlama diye bir ayar mı var furmak içinde diye bir kaç kere tekrar kurdum proğramı ama nafile. Desteğinizi bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…