FurMark testinde RX580 kullanımının anlık düşmesi sorun oluşturur mu?

558214

Decapat
Geçen gün 2. el RX 580 4 GB Sapphire Nitro+ aldım. OCCT VRAM testinden geçti. FurMark testinde anlam veremediğim bir dalgalanma var. Arada %60 gibi değerlere düşüyor hemen çıkıyor sonra. Güç kaynağımdan şüphelendim Performax 550 watt 80 Plus olduğunu iddia eden bir güç kaynağı. AMD uygulamasından gücü %10 kıstım sonra fan hızını arttırdım yine düzelmedi. Mining çıkması olabilir mi? Gündelik işlerde kullanıyorum Minecraft oynuyorum arada. Fusion360 ile modelleme vs yapıyorum.

Bir de fan hızı ayarlamadan önce boşta 50 derece duruyordu fan ayarı ile boşta 40 dereceye düşürdüm.

Kart açılmış bakımı yapıldığını söyledi satan abi, kendisi ilk sahibi değilmiş PC dağıttığım için satıyorum dedi.

İade gibi bir derdim yok aslında sadece mining çıkması olup olmadığını merak ettim.

Ekran Alıntısı.PNG

GPU kullanımının anlık düşük yükselmesi bir güç sorununa işaret eder, elimdeki laptop ta aynı şekilde anlık GPU W değeri 130'dan 50'ye düşüyor o sırada GPU kullanımı da yerle bir oluyor ve oyunumda sağlam bir drop oluşup tekrar eski haline dönüyor. Sıklık oranı ise çok nadir. Sizinkisi de PSU kaynaklı olabilir PSU nuz iyi bir PSU'ya hiç benzemiyor.

Bu kartla mining yapılmaz, zaten mining nedenli böyle sorunlar olmaz. Mining kartlar normal çalışır bir gün fişi çeker veya çalışmaya devam eder belli olmaz.

FurMark'da bazen böyle dalgalanmalar olabilir, AAA oyunda denemen gerekiyor. 100% yük bindirip dene.

GPU kullanımının anlık düşük yükselmesi bir güç sorununa işaret eder, elimdeki laptop ta aynı şekilde anlık GPU W değeri 130'dan 50'ye düşüyor o sırada GPU kullanımı da yerle bir oluyor ve oyunumda sağlam bir drop oluşup tekrar eski haline dönüyor. Sıklık oranı ise çok nadir. Sizinkisi de PSU kaynaklı olabilir PSU nuz iyi bir PSU'ya hiç benzemiyor.
Bu kartla mining yapılmaz, zaten mining nedenli böyle sorunlar olmaz. Mining kartlar normal çalışır bir gün fişi çeker veya çalışmaya devam eder belli olmaz.

FurMark'da bazen böyle dalgalanmalar olabilir, AAA oyunda denemen gerekiyor. 100% yük bindirip dene.
Vakit ayırdığınız için teşekkürler. Büyük ihtimalle power supply sıkıntılı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı