İnceleme Furycube F75 Pro

Herkese selamlar,

Bugün, Mec Monkey üzerinden almış olduğum bu klavyeyi inceleyeceğim. İlk önce siteden başlayalım.

Mec Monkey kim? Güvenilir mi?

Bu sorunun cevabı fazlasıyla evet. Kendi stüdyolarından aldım klavyeyi, fazlası ile ilgililer. Driveri kuramadım, bir tık uğraştıcıydı fakat, destek üzerinden anında yardımcı oldular. Kendilerine tekrardan teşekkür ederim.

Kutu Açılışı ve Başlangıç

İnanılmaz premium bir kutusu, ve dolu dolu kutu içeriği var. İçerisinden 2 adet yedek switch, sarı renkte birkaç adet keycaps ve switch sökmek için aparat çıkıyor. Kutu içeriği gayet dolu. Kutu içeriği görsellerini aşağı kısma ekliyorum:

WhatsApp Image 2026-01-29 at 16.52.59.webp

Genel Tasarım ve Malzeme kalitesi​

Klavyenın kasası, alüminyum yapıda. İnanılmaz sağlam ve kaliteli. Keycapslar PBT, çift katman ve aşırı kaliteli bit hissiyatı var. Caps tuşunun altında bulunan ufak switch ile On-off moduna getirebiliyoruz klavyeyi. Bayağı ağır alüminyum olması sebebi ile. Genel malzeme kalitesi çok iyi, 10/10 veririm malzeme kalitesine.

Teknik Özellikler ve Donanım​

Bileşen olarak üst düzey. HMX Citrus Grape Switch kullanıyor. HMX; nispeten yeni ama üst düzey switchler üreten bir firma. Kullanılan switchler sağlam ve kaliteli. Fabrikasyon olarak yağlı geliyor.

Alüminyum kasa
Tamperli camdan üretlien ağırlık bloğu
Pc Plate
8000 mAH batarya
1.2 mm Flex Cut Hotswap PCB
POM Stabilizer
QMK/VIA desteği
5 kat ses yalıtımı
1000 Hz raporlama

Özellik bakımından çok iyi. 8000 mAH batarya RGB kapalı halde ortalama 1 ay gider muhtemelen. Klavye modlamaya çok açık bir klavye, istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz, her türlü modlamaya uygun.

Bağlantı Seçenekleri ve Desteklenen İşletim sistemleri​

Klavye, hem Windows hem de macOS uyumlu. Sorunsuz kullanılıyor macOS'da.
Bağlantı olarak; 2.4 GHz, TYPE-C ve Bluetooth ile kullanabilirsiniz. Ben 2.4 GHz ile kullanıyorum, herhangi bir sorun olmadı.

Ses Testi ve Yazım​

Yazım zevki inanılmaz iyi. Ses olarak; hem gasget yapı, hem alüminyum kasa, hem de fabrikasyon yağlı HMX switchler ile arşa çıkıyor. Aşağı kısma video ekliyorum; fakat mikrofon, klavyenin ses kalitesini düzgün yansıtamıyor, gerçekte duyacağınız ses çok çok daha iyi olacak bilginize. Videoda görüntüyü ekleyemedim; kamera çatladı çünkü, sadece ses var. Farklı kullanıcılarında rahatlıkla bulması amacı ile YouTube'ye ekledim.

Driver ve Yazılım​

Driver üzerinden; RGB ayarı, tuş atamaları, macro ayarları ve uyku modu gibi bir sürü ayar yapabiliyoruz. Driverı kullanabilmek için, Furycube'in sitesinden ilk önce Firmware güncellemesi yapmamız gerekiyor. Güncelleme yaptıktan sonra driveri kullanabiliyoruz. Driver içi görüntüler ekliyorum:
Ekran görüntüsü 2026-01-29 180346.webp

Ekran görüntüsü 2026-01-29 180333.webp

Sonuç

Ürünü 4.990 TL'ye aldım. Gerek ses, gerek malzeme kalitesi, gerek kutu içeriği herşeyinden inanlımaz memnunum. Akko Fun60 Max modelinden geçtim, çağ atladım resmen. Mekaniğin keyfi ve zevki gerçekten çok başka. Bu fiyatlara klavye arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.

Ayrıca: Mec Monkey'in yardımlarını ve güleryüzlülüğünü es geçemem. Kendileri inanılmaz yardımcı oldu bana her konuda, ürünleri çok sağlam paketliyorlar. Bu siteden alışveriş yapmayı düşünen arkadaşlar, gözünüz arkada kalmasın kesinlikle.

Okudğunuz için teşekkür eder, iyi sosyaller dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı