Futbol için 1.86 ve 80 kilo nasıl?

Ferthaemg

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, 14 yaşındayım ve 2 seneye yakındır futbol oynuyorum. Direk soruma gelirsek benim boyum 1.86 kilom ise 80. sizce benim futbol için kilom iyi mi? Şu anda stoper, sol bek ve arada sırada sağ bek ve orta saha oynuyorum ama genelde sol bek ve stoperim. Bu arada hızım gayet iyi evde bacağıma 1 kiloluk ağırlıklardan takıp koşu makinesinde koşuyorum. Hem bu sayede şut gücümde artıyor. Okuyan herkese teşekkürler.

Merhaba, 14 yaşındayım ve 2 seneye yakındır futbol oynuyorum. Direk soruma gelirsek benim boyum 1.86 kilom ise 80. sizce benim futbol için kilom iyi mi? Şu anda stoper, sol bek ve arada sırada sağ bek ve orta saha oynuyorum ama genelde sol bek ve stoperim. Bu arada hızım gayet iyi evde bacağıma 1 kiloluk ağırlıklardan takıp koşu makinesinde koşuyorum. Hem bu sayede şut gücümde artıyor. Okuyan herkese teşekkürler.
14 yaşında 186 boy mu? Maşallah. Bana sorarsan stoper veya defansif orta saha senin için uygun olur. Fiziksel gücün yaşıtlarına göre çok iyi.

14 yaşında 186 boy mu? Maşallah. Bana sorarsan stoper veya defansif orta saha senin için uygun olur. Fiziksel gücün yaşıtlarına göre çok iyi.

Teşekkür ederim! Bana bunu birçok kişi söylüyor. Fakat boyumun uzun olması daha yavaş koşmama sebep oluyor. Ama ben evde de antrenmanlar yaparak kendimi daha da geliştirmeye çalışıyorum. Bu arada yorumun için teşekkürler. Biraz geç cevap versem de.

Teşekkür ederim! Bana bunu birçok kişi söylüyor. Fakat boyumun uzun olması daha yavaş koşmama sebep oluyor. Ama ben evde de antrenmanlar yaparak kendimi daha da geliştirmeye çalışıyorum. Bu arada yorumun için teşekkürler. Biraz geç cevap versem de.
Sorun değil. Zaten bir stoper için koşu o kadar önemli değil. Kendini geliştirmeye devam et. Sıçraman nasıl?

Senden fenasal stoper olur kardeşim. Fizik özelliklerine baktığımda bek için boyun fazla uzun. Bek oyuncusu Dani Alves, Carvajal, Arnold, Gökhan Gönül boylarında pırpır olmalı. Ama stoper ve defansif orta saha için kesinlikle çok iyi fizik diyebilirim. Başarılar dilerim.

Bek için fazla hantal kalırsın. Keza orta saha için de öyle olduğunu düşünüyorum. Ama senin fiziğine benzer kaliteli orta saha örnekleri de var. Tavsiyem stoper olarak kendini geliştirmen. Tabii kendi kararın. İsteyince hepsi olur.

Bu yaşta o boy bırak futbolu basketbola yönel.

Ben futbolu birakip basketbola yonel kismina katilmiyorum. Sayet kisi sevdigi seyi yapmali ve hayallerinin pesinden kosmali. Bu arada masallahin var kardesim. Canin hangi mevkide oynamak isterse orada oyna ve pes etme. Bol sans!

14 yaşında 1.86 boya sahipsen, 18-19 yaşlarında 1.88-1.89 olabilirsin. Ki bu da standart kule tipi santrafor boyu. Drogba, Demba Ba tarzı santraforlar bu boylarda. Benim sana tavsiyem eğer ayaklarına hakimsen, son vuruşların ve bitiriciliğin iyiyse hava topu çalış ve bitiriciliğini geliştirerek kendini geliştirip bu mevkiiye yönel. Ama ayaklarına çok hakim değilsen stoper olabilirsin.

Ben futbolu birakip basketbola yonel kismina katilmiyorum. Sayet kisi sevdigi seyi yapmali ve hayallerinin pesinden kosmali. Bu arada masallahin var kardesim. Canin hangi mevkide oynamak isterse orada oyna ve pes etme. Bol sans!

Zaten ciddi bir şekilde söylemedim şaka yapmıştım kim ne isterse onu yapar zaten bizim karışmaya hakkımız yok. :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı