Futbolcu nasıl olunur?

By Ghost

Hectopat
Yer
TR
Merhaba saygıdeğer hocamlarım, 15 yaşındayım ve şu ana kadar çok futbol deneyimim olmadı ama futbola çok ilgim var, biraz da yetenekli olduğumu düşünüyorum. Size bu yaştan sonra futbolcu olunur mu? Ne kadar cabalamalıyım ve kaç yaşına kadar futbolda bir şeyler başarmam gerekiyor? Teşekkürler.

Merhaba saygıdeğer hocamlarım, 15 yaşındayım ve şu ana kadar çok futbol deneyimim olmadı ama futbola çok ilgim var, biraz da yetenekli olduğumu düşünüyorum. Size bu yaştan sonra futbolcu olunur mu? Ne kadar cabalamalıyım ve kaç yaşına kadar futbolda bir şeyler başarmam gerekiyor? Teşekkürler.

Hiçbir şey için geç değildir sadece yetenek lazım

Yani ben milyonlarca futbolcu olmak isteyen yetenekli çocukların arasında parlayacak çok kişi olacağını sanmıyorum fakat gerçekten güzel bir disiplinin genetiğin ve yeteneğin var ise başarırsın.

Bakın kimsenin asla ama asla bir konuda hevesini bozmaya veya hayallerini yıkma gibi bir şey yapmam ama bu futbolculuk meselesi gerçekten %1 ve altı bir olay. Türkiye'de ve diğer ülkelerde milyonlarca çocuk arasından sadece yüzlercesi profesyonel futbolcu olabiliyor. İngiltere'de bununla ilgili bir analiz bile yapılmıştı, şimdiye kadarki tarihte alt yapıdan en üst kümelere çıkan (ingiltere top 4 division) oyuncu yüzdesi %1,4. Ondan dolayı gerçekten doğuştan bir şekilde çok iyininde üstü bir yetenek yok ise, sadece mahalle maçlarından okul maçlarında iyi oynayıp 4-5 gol atıp bu işe heves yapmak biraz zor. Yine de dediğim gibi, heves kırmak için demiyorum asla, yapılan analizlere ve modern gerçekçiliğe göre konuşuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı