Futbolda bir bek için öneriler

Yungvue

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim sizlere danışmam gereken bir konu var. Öncelikle bugün çarşamba ve cuma günü okul takımı için seçmelerim var. Bende başka mevkilerde yer olmadığını görünce sağ beke yazıldım. Kendime güvenemiyorum. Aslında çok yetenekli biriyim, çok iyi top oynarım ama nedense turnuvada heyecanlanıyorum üzerime ağırlık çöküyor, bir yandan hoca kızacak diye korkuyorum, ya hata yaparsam diye tereddüt ediyorum. Bunu cevaplarsanız sevinirim. Bir de bir sağ bekin neler yapmasını gerektiğini yazarsanız çok mutlu olurum teşekkürler.

Dostum maçta en çok çabalayan en çok koşan bektir bu yüzden kondisyonunun ve çevikliğinin iyi olması lazım. Hiç unutmuyorum hoca beni bir ara 90dk sağ bek oynattı ilk yarı bittiği anda hocanın yanına gidip yalvardım hocam beni bekten alın diye almadı. 10 gün yataktan kalkamadım:D

Merhaba arkadaşlar, benim sizlere danışmam gereken bir konu var. Öncelikle bugün çarşamba ve cuma günü okul takımı için seçmelerim var. Bende başka mevkilerde yer olmadığını görünce sağ beke yazıldım. Kendime güvenemiyorum. Aslında çok yetenekli biriyim, çok iyi top oynarım ama nedense turnuvada heyecanlanıyorum üzerime ağırlık çöküyor, bir yandan hoca kızacak diye korkuyorum, ya hata yaparsam diye tereddüt ediyorum. Bunu cevaplarsanız sevinirim. Bir de bir sağ bekin neler yapmasını gerektiğini yazarsanız çok mutlu olurum teşekkürler.
Top karşıdayken adam adama oyna ilk 10 20 dakika karşında ki kanat oyuncusunu tart hangi durumda ne yaptığını anlamaya çalış. Sürekli darla omuz at şarjla rahat verme dikkatini dağıt. Eğer bir şekil topu kazanırsan ilk düşüncen atak başlatıp ileri çıkmak olsun. Ayağını iyi kullanabiliyorsan ara pas veya uzun pas ile pozisyon yaratmayı dene. Hem ofansif hem defansif yönün güçlü olmalı.

Ayrıca temastan korkma rakibine göz dağı ver o senden korksun mesela maçta it (faul yapacak kadar değil)konuşarak psikolojik üstünlük kur örneğin çalım attın ya da skor olarak öndesiniz.
Çöpsün kova gibisin vb cümleler kurun. Sakın küfür etmeyin haaaa.

Ayrıca temastan korkma rakibine göz dağı ver o senden korksun mesela maçta it (faul yapacak kadar değil)konuşarak psikolojik üstünlük kur örneğin çalım attın ya da skor olarak öndesiniz.
Çöpsün kova gibisin vb cümleler kurun. Sakın küfür etmeyin haaaa.
Kışkırtma da kart sebebi dediğin şey yanlış.

Kışkırtma da kart sebebi dediğin şey yanlış.

Ayrıca rakip hakeme "hocam bu adam bana kovasın diyor" diyecek hali yok ya.

Amatör liglerde daha çok kontrol ediliyor böyle şeyler. Rakip takım oyuncusunun hakeme şikayetine bakar sarı kart yemen haberin olsun.

3 yıl amatör oynadım öyle bir şeyle karşılaşmadım küfür ettiğinde bile önce uyarı alıyosun sonra kart yiyorsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı