Çözüldü Futbolda hangi mevki seçilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Esmyt

Hectopat
Daha fazla  
Müdahale: İyi.
Hız: Patlayıcı ve kontrollü hız.
Pas: İyi (özellikle ver kaç yaparken)
Orta açma: İyi.
Şut: Orta (isabetli ama sert vuramıyorum, vursam da uçuyor :)
Çalım: Gerektiğinde yaparım, genellikle pas veririm.
Güç: Pek fiziğim yok.

(Bu veriler yaşıtlarıma göre)
Öncelikle beni genellikle sağ bekte oynatıyorlar ama bazen heyecan yapıp top kaybedip tehlikeli pozisyonlar olabiliyor. Çizgide fena değilim ama orta sahada daha rahat hissediyorum çünkü pas seçeneğim fazla. Çalımı yesem bile hızımdan dolayı topu kapabiliyorum ama benden hızlıları da var :)
Sizce sağ bekte kalınır mı? Yoksa defansif, merkez veya ofansif orta saha mı olmalıyım? Pas ve fırsat yaratan oyuncu olarak hangisi daha iyi sizce?

Çözüm
Ofansif orta saha pozisyonunda oynamayı seçersen, şutunu geliştirmen gerekecek. Ancak, defansif bir rolde oynayacaksan, fiziksel güç daha önemlidir. Patlayıcı hızına sahipsin bu da ofansif pozisyonda başarılı olabileceğin anlamına gelir.
Ofansif orta saha pozisyonunda oynamayı seçersen, şutunu geliştirmen gerekecek. Ancak, defansif bir rolde oynayacaksan, fiziksel güç daha önemlidir. Patlayıcı hızına sahipsin bu da ofansif pozisyonda başarılı olabileceğin anlamına gelir.

Çözüm

O zaman beki kafadan çıkarıp daha çok ofansif çalışacağım teşekkür ederim yorumun için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı