FX-4100 CPU ısınma sorunu

riza2626

Hectopat
Bilgisayar ısınma sıkıntısı mevcut. CPU Isı değeri 90 a kadar cıkıyor ve anakart hata veriyor pc soguyasıya kadar açılmıyor reset atiyor. PC'ye overclock cektım. 3.6 ghz işlemcı mevcut Amd fx 4100 3.7 ghz alıyorum. Sorunu nasıl halledebiliriz 1 tane stok fan mevcut + fan takmalı mıyım?

Anakart ASUS M5A97 R.2

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macun sürdünüz mü işlemciye? Veya en son ne zaman yenilediniz? Kasayı tozdan temizlediniz mi?
Cpu kullanımına bakar mısınız? Virüs kaynaklı sorun olabilir.

90 derece çok ama çok fazla. Macunu kesinlikle kontrol edin. Donanımsal bir sorun gibi gözüküyor. Stok fan dahi olsa 90 dereceyi görmenizi engellerdi. Macun şüpheli hocam.

Tamam ayreten fan alayım mı? Kasanın arka tarafına, ısınan işlemcı oluyor. Oyunlarda vs vs perfonmans düşüklüğü yaşıyorum.

Öncelikle işlemci fanını söküp termal macun ne durumda bir bakalım. Olmadı çözünceye kadar buradayız.
Şu an için ekstra fan almanıza gerek yok.

Overclock yaptım dediniz. Stok fanla overclock önermiyoruz ama siz zaten 0,1 ghz artırmışsınız. Onun etkisi olacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı