Çözüldü FX 4100 GTX 970 sistem rastgele zamanlarda yeniden başlıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

recco34

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, iyi günler.
Öncelikle bilgisayarım ile olan sıkıntılarımı sırası ile adım adım detaylı anlatacağım :)
Bir kasa aldım maddi durum el vermediği için uyguna.

Özellikleri:

Gigabyte 990 xa UD3 anakart, FX4100 işlemci, ASUS GTX 970 OC "sonradan taktım" ekran kartı, Kingston 2adet 4 RAM, 240 GB SSD Kingston, DVD-r ve işlemci fanı dahil 5 fan sanırım işlemci hariç 80mm fanlar. Power'e gelecek olursak tüm sorunun bunda olduğunu düşünüyorum fakat bilgisiz olduğum için emin değilim.

Bu sistemde oyuna giriş esnasında bilgisayar kapanıyor hiç hata vermeden yeniden başlatıyor sistem kendini. GTA 5 yüksek ayarda fakat oyuna düşük ayarda girince açılıyor oyun içerisinde yüksek ayara çevirip oynayabiliyorum bir zaman sonra gene kapatıyor, bazen kapanmıyor ama oynadığım esnada ne bir kanama ne bir donma var. Gayet akışkan bir şekilde oynatıyor, ekran kartımı değiştirmeden önce de yapıyordu bunu.

Dosya Ekleri

• IMG-20221101-WA0014~2.jpeg
    IMG-20221101-WA0014~2.jpeg
    152,3 KB · Görüntüleme: 34
Merhaba, iyi günler.
Öncelikle bilgisayarım ile olan sıkıntılarımı sırası ile adım adım detaylı anlatacağım :)
Bir kasa aldım maddi durum el vermediği için uyguna.

Özellikleri:

Gigabyte 990 xa UD3 anakart, FX4100 işlemci, ASUS GTX 970 OC "sonradan taktım" ekran kartı, Kingston 2adet 4 RAM, 240 GB SSD Kingston, DVD-r ve işlemci fanı dahil 5 fan sanırım işlemci hariç 80mm fanlar. Power'e gelecek olursak tüm sorunun bunda olduğunu düşünüyorum fakat bilgisiz olduğum için emin değilim.

Bu sistemde oyuna giriş esnasında bilgisayar kapanıyor hiç hata vermeden yeniden başlatıyor sistem kendini. GTA 5 yüksek ayarda fakat oyuna düşük ayarda girince açılıyor oyun içerisinde yüksek ayara çevirip oynayabiliyorum bir zaman sonra gene kapatıyor, bazen kapanmıyor ama oynadığım esnada ne bir kanama ne bir donma var. Gayet akışkan bir şekilde oynatıyor, ekran kartımı değiştirmeden önce de yapıyordu bunu.

USB de takılı flash bellek tarzı bir şey var mı yoksa büyük ihtilamelle SSD ya da termal macun.
Kaynaklı.

PSU kaynaklı olabilir. Olay Görüntüleyici üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Kernel Power hataları varsa PSU kaynaklı olabilir. Sizdeki ise Single Rail bir PSU değil.

Olay görüntüleyici fotoğrafını size göndereceğim saat 21:00 gibi fakat ben bakmıştım bir şey anlamadım deticetcom mu ne hatası vardı bir ne demek bilmiyorum.
PSU kaynaklı olabilir. Olay Görüntüleyici üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Kernel Power hataları varsa PSU kaynaklı olabilir. Sizdeki ise Single Rail bir PSU değil.

Bu PSU dediğimiz olay nereden bakılıyor @Yener K. arkadaşın dediği olay görüntüleyici yerinden mi? Veya başka nelere bakmam gerek ve kafamdaki şüpheyi gidermek amacı ile Power de bir sorun yok mu?
SSD Plus mı SSD değilse yüzde doksan PSU.

Üstat şimdi anlayamadım bu olay görüntüleyicisi uygulama kısmını sıfırladım hangi raporu göndereceğim bilemedim GTA 5'i açtım gene kapadı PC kendini olay görüntüleyicine gittim uygulamada GTA ile ilgili bir şey göremedim yanlış yere mi bakıyorum yoksa sistem kısmından mı bir şey göndereceğim?

Bu arada dediğin rağoru buldum sanırım.

-Provider
[ Name]Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid]{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}
EventID41
Version8
Level1
Task63
Opcode0
Keywords0x8000400000000002
-TimeCreated
[ SystemTime]2023-03-06T18:21:42.8897023Z
EventRecordID2683
Correlation
-Execution
[ ProcessID]4
[ ThreadID]8
ChannelSystem
ComputerRecep
-Security
[ UserID]S-1-5-18
-EventData
BugcheckCode0
BugcheckParameter10x0
BugcheckParameter20x0
BugcheckParameter30x0
BugcheckParameter40x0
SleepInProgress0
PowerButtonTimestamp0
BootAppStatus0
Checkpoint0
ConnectedStandbyInProgressfalse
SystemSleepTransitionsToOn0
CsEntryScenarioInstanceId0
BugcheckInfoFromEFIfalse
CheckpointStatus0
CsEntryScenarioInstanceIdV20
LongPowerButtonPressDetectedfalse

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay görüntüleyici fotoğrafını size göndereceğim saat 21:00 gibi fakat ben bakmıştım bir şey anlamadım deticetcom mu ne hatası vardı bir ne demek bilmiyorum.

Bu PSU dediğimiz olay nereden bakılıyor @Yener K. arkadaşın dediği olay görüntüleyici yerinden mi? Veya başka nelere bakmam gerek ve kafamdaki şüpheyi gidermek amacı ile Power de bir sorun yok mu?

Üstat şimdi anlayamadım bu olay görüntüleyicisi uygulama kısmını sıfırladım hangi raporu göndereceğim bilemedim GTA 5'i açtım gene kapadı PC kendini olay görüntüleyicine gittim uygulamada GTA ile ilgili bir şey göremedim yanlış yeremi bakıyorum yoksa sistem kısmından mı bir şey göndereceğim.

Bu arada dediğin rağoru buldum sanırım.

-Provider
[ Name]Microsoft-Windows-Kernel-Power
[ Guid]{331c3b3a-2005-44c2-ac5e-77220c37d6b4}
EventID41
Version8
Level1
Task63
Opcode0
Keywords0x8000400000000002
-TimeCreated
[ SystemTime]2023-03-06T18:21:42.8897023Z
EventRecordID2683
Correlation
-Execution
[ ProcessID]4
[ ThreadID]8
ChannelSystem
ComputerRecep
-Security
[ UserID]S-1-5-18
-EventData
BugcheckCode0
BugcheckParameter10x0
BugcheckParameter20x0
BugcheckParameter30x0
BugcheckParameter40x0
SleepInProgress0
PowerButtonTimestamp0
BootAppStatus0
Checkpoint0
ConnectedStandbyInProgressfalse
SystemSleepTransitionsToOn0
CsEntryScenarioInstanceId0
BugcheckInfoFromEFIfalse
CheckpointStatus0
CsEntryScenarioInstanceIdV20
LongPowerButtonPressDetectedfalse

PSU değiştirin https://www.hepsiburada.com/aerocool-350w-vx-plus-serisi-aktif-pfc-guc-kaynagi-ae-vxp350-p-HBCV00000P6NAY?magaza=Hepsiburada&ds_rl=1294343&wt_gl=cpc.6802-IT.shop.camp6458424908adgr77966058715&ds_rl=1294343&gclid=CjwKCAiAu5agBhBzEiwAdiR5tLei0CXo7OaQF- Y7x2E0avmS_BIopk40YdfuPJvdDCfKsNXB1x82PBoC_c4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Bu size yetmez örnek olarak attım en az 500 600 watt almanız lazım.

Kernel Power 41 hatası var. Bunun en büyük etkeni PSU.

Çözüm
Tamam PSU 1. etken gücü yetersiz ve değişmesi gerek galiba ilk ekran kartını bu yüzden yaktım 560 Ti vardı aldığımda üzerinde kod43 hatası verdi sanırım yaktım. Peki başka etken neler olabilir tam hazırlıklı olmak için soruyorum.
Kernel Power 41 hatası var. Bunun en büyük etkeni PSU.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00