byb32k3
Kilopat
Daha fazla
Aklımın ucundan geçmedi değil, sıvı soğutmaya bir ton para yatırmış adam bu yazıyı okursa ne der diye düşündüm tabi
Ancak olay amatör düzey için gerçekten böyle ki bu yaptığımız işlem gayet amatör düzeyde. Orta bile değil.
2 ayar açtık, 2 ayar kapattık, 2 frekans yükselttik, 2 voltaj değeri ile oynadık ve 2 saat test ettik, oldu bitti
Bu işlemi yapmak için 100 liralık hava soğutma bile fazlasıyla yeterli aslında.
Zaten işlemcinin stabil kaldığı bir sınır var, 400 lirayı sıvı soğutmaya verince sanmayasınız ki işlemci 5GHZ'ye stabil çıkacak.
İşlemcinin hissedeceği tek şey sıcaklık olacaktır ki hava soğutma sistemleri gayet yeterli.
Amatör ve orta derece isteklerinizi 150 liralık bir hava soğutma ömür boyu karşılar.
Ancak ben ötelere gidip ortalığı yakacağım, Overclock tutkunu biri olduğum dışarıdan da anlaşılsın diyorsanız @er36po gibi paraya kıyacaksınız.
Artık bunu bir kişilik, ego savaşı haline getirmişseniz, psikopat herifin teki olmuşsanız işte o zaman yatırımın dozunu artırabilirsiniz.
Ben ihtiyaçlarınızı söylüyorum, ötesi kesinlikle kendinizi tatmin etmeniz içindir.
M5A97 ve Hyper212X al, bu rehberden yararlanarak güzel güzel yap OC işlemini.
Düşünmeden TPC 812 alabilirsiniz. Vatan'daki elemanlar, kasayı götürmeniz durumunda montajı gerçekleştirir.Arkadaşım'da Overclock yapmak istiyor fakat sizce nasıl bir işlemci soğutucu alınmalı ?
Sistem : Asus m5a97 r2.0 anakart, Amd fx 6300 işlemci , Asgard pro xigmatek kasası mevcut.
Not : Soğutucu bütçesi 150TL ve arkadaşım soğutucuyu kendi takamayacağını söyledi. Vatandaki elemanlar takarmıymış ?
Bu ne hızÖneriniz için teşekkür ederim.Anakartı ve soğutucuyu aldığımda tekrar kapınızı çalacağımumarım bana yardımcı olursunuz
Bütçeniz nedir? Ekran kartı modeliniz nedir?Hocam elin değmişken sevabına birde bana kasa önerisinde bulunbenim kasaya sığmaz bu soğutucu (hemde power alacaktım 750 W buda aradan çıksın bari )
FX6300 GTX970 için bir darboğaz kaynağı değil ancak daha iyi bir işlemci ile de daha iyi performans alınabilir.
OC yapman yararına olur, H80i'yi iade etmekle de iyi yapmışsın.
Z3 Plus dar bir kasa değil, kasanın yan kapağı da dışarı doğru çıkıntılı zaten.
Piyasadaki çoğu soğutucuyu çok rahat içerisine alır, merak etme.
Eğer bütçeni belirtirsen bellek slotlarını da kapatmayacak bir soğutucu önerebilirim, böyle modeller mevcut. @Roquish
Bütçeniz nedir? Ekran kartı modeliniz nedir?
Eğer güç kaynağınız varsa, yalnızca kasa önerisi istiyorsanız belirtin.
Masaüstü bölümüne konu açmanız daha doğru olur.Ekran kartım 1 GB 256 Bit Palit DDR3 model ekran kartım var.Onu da değiştirmek istiyorum.
Kasa için düşüncelerim ise ; kasa ile gelen powerlerin pekde iyi olmadığı kanaatindeyim. o yüzden boş kasa + 750 W 80 Plus (Bronze yada Silver ) almayı düşünmekteyim. Tabi yaz için sağlam soğutma yapabilecek bir kasa düşünüyorum.Önerilerinizi bekliyorum. Öğrenci olduğum için bütçem 1000 TL (1600 MHZ 8x2 DDR3 Kingston HyperX Belleğim var. Gerisi değiştirmek istiyorum.)
O halde seni Masaüstü bölümüne alalım.
Masaüstü bölümüne konu açmanız daha doğru olur.
Etiketlerseniz konuya dahil olurum.